Paras aika matkustaa Nepaliin?

Nepal-saa-ilmastoNepalin sää ja ilmasto on yksi maailman parhaista – jos vierailee 1500 metrin korkeudella Kathmandussa tai 800 metrin korkeudella Pokharassa. Ilma on suurimman osan ajasta lämmin muttei tukahduttavan kuuma.

Alavilla mailla Intian rajalla sijaitsevalla Terailla tilanne on puolestaan päinvastainen: aina on joko liian kuuma tai liian kylmä.

Nepal syksyllä

Paras aika matkustaa Nepaliin on loppusyksy lokakuun alusta marraskuun loppuun, jolloin ilma on kirkas ja vielä kohtuullisen lämmin ja vuoret näkyvät hyvin.

Lokakuun puoliväliin tosin ajoittuu muutaman päivän kiivas sadejakso, kun Bangladeshista tulevat monsuunipilvet pyyjäisevät Nepalin yli – ja viileä kausi alkaa.

Lokakuun vetonaulana on Nepalin hurja Dashain-festivaali.

Nepal talvella

Joulu- ja tammikuussa on kylmä varsinkin vuorilla ja vaeltaminen muuttuu vaivalloiseksi kylmyyden ja lumisateiden takia. Päivisin aurinko lämmittää talvellakin mutta yöt ovat kylmät, eikä varsinkaan majataloissa ole lämmitystä.

Nepal keväällä

Kevättä kestää maaliskuulta toukokuun lopulle asti, jolloin alkaa sadekausi. Kevät on myös hyvää aikaa matkustaa, tosin ilma käy syksyä utuisemmaksi eivätkä näkymät kaukaisimmille vuorille ole yhtä kirkkaat.

Nepalin sadekausi on kesällä

Kesä on sadekautta, jolloin vuoret ovat monsuunipilvien peitossa, mutta Kathmandunlaakso on edelleen kiehtova vierailukohde.

Katso lentotarjoukset Nepaliin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!