Colombo-matkaopas

Meditointipaviljonki Seema Malakaya on Colombon kauneimpia nähtävyyksiä.Kuva: Khoroshunova Olga / Shutterstock

Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa on paljon hyvää ja kaunista: Colombo on vehreä kaupunki tyrskyävän meren rannalla. Kauniita, valkoisia kolonialismin ajan hallintopalatseja ja huviloita on säilynyt paljon. Colombon ravintolat ovat herkullisia ja edullisia.

Mutta Colombo on vähän tylsä matkakohde. Jos Aasian torit ja katuelämä ovat jo tuttuja, ei Colombo ei tarjoa suuria elämyksiä – ruokaa lukuun ottamatta. Varsinaista nähtävää on vähän. Kolonialismin ajan huvilatkin ovat hajallaan siellä täällä ja harvaan on asiaa sisälle.

Sri Lankan pääkaupunki Colombon rantapromenadi. Kuva: Madrugada Verde / Shutterstock

Colombon nähtävyydet ja kaupungin sykkeen ehtiikin nähdä ja kokea parissa päivässä.

Tai kuten muuan kokenut Colombon-kävijä sanoi, Colomboon tutustumiseen riittää, että käy yhdellä drinkillä Red Cinnamon -hotellin kattoterassilla ja toisella historiallisen Galle Face -hotellin ulkoilmabaarissa meren äärellä.

Jos aika riittää, toki Colombossakin saa hyvin vietettyä useammankin päivän.

Colombon nähtävyydet

Jami ul-Alfar -moskeija on huikea ilmestys. Colombo, Sri Lanka. Kuva: Athikhom Saengchai / Shutterstock

Colombon vanhaa osaa kutsutaan nimellä Fort. Alueella on säilynyt jonkin verran komeita kolonialismin ajan hallintopalatseja ja vanhoja pankkirakennuksia etenkin Chatham- ja York-kaduilla. Mikään erityisen tunnelmallinen vanhakaupunki ei kuitenkaan ole kyseessä (sellainen löytyy Sri Lankasta Gallesta).

Fortin henkinen keskus on The Dutch Hospital, kaunis, vanha sairaala, jossa toimii nykyisin ravintoloita ja putiikkeja.

Pettah-torin seudulla on varottava, ettei jää kuorma-auton tai tuktukin alle. Kuva: E. Fesenko / Shutterstock

Pettah on ahdas ja kaoottinen vanha markkina-alue. Myös täällä on säilynyt vanhoja rakennuksia. Hollantilaisen kuvernöörin vanhassa asunnossa toimii Colombo Dutch Museum. Museossa on nähtävänä sekalaisia hollantilaisia siirtomaa-ajan kalusteita kuten lipasto, jossa on ovelat salaluukut.

Pettahissa sijaitsee myös Colombon erikoisin nähtävyys, Main Streetin varrella nököttävä Old City Hall, joka näyttää hylätyltä autiotalolta. Sisällä pääsee kuitenkin vierailemaan. Komeaa mahonkiportaikkoa pitkin pääsee nousemaan toiseen kerrokseen, jossa pöydän ääressä istuvat, zombien näköiset vahaukot ovat jähmettyneet kaupungintalon ensimmäiseen istuntoon. Friikki kokemus.

Galle Face on viiden hehtaarin kokoinen urbaani ranta-alue Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa. Kuva: Carlos Amarillo / Shutterstock

Galle Face Green on Fortin luota alkava ja meren rantaa seuraileva viheriö, colombolaisten yhteinen olohuone, jolla voi ihmetellä merta, pelikaaneja ja leijanlennättäjiä. Galle Face Green päättyy klassikohotelli Galle Facen luokse, jossa kannattaa käydä drinkillä nauttimassa auringonlaskusta.

Sri Lankan kansallismuseossa kiinnostavinta ovat ikivanhat, luostarien koristeelliset kyykkyvessat.

Buddhan patsaita Seema Malaka -temppelissä. Colombo, Sri Lanka. Kuva: Cortyn / Shutterstock

Colombon kaunein nähtävyys on Seema Malakaya Meditation Centre, keskustassa lammella sijaitseva pieni, Buddha-patsaiden ympäröimä meditointipaviljonki.

Paviljongin on suunnitellut Sri Lankan kuuluisin arkkitehti, Geoffrey Bawa. Bawan ansiosta Sri Lanka oli harvoja siirtomaita, jossa oli oikeasti hyvää modernia arkkitehtuuria.

Arkkitehtuurin ystävien kannattaakin vierailla Colombossa myös Geoffrey Bawan entisessä toimistossa, jossa toimii viihtyisä kahvila Geoffrey Bawa Residence ja Gallery Cafe.

Myös Bawan kotitalossa on mahdollista vierailla, mutta sen löytäminen osoittautui ainakin meille ylivoimaiseksi tehtäväksi.

Colombon uusin maamerkki on kammottava Lotus Tower, taivaita tähyävä torni, joka on rakennettu Kiinan rahoituksella. Lotus Tower muistuttaa lähinnä siitä, kenen rahoilla Sri Lankaa on viime vuodet kehitetty.

Colombon hotellit

Colombon hotellitarjonta on vielä vähän kehittymätöntä; hyviä keskitason hotelleja on tarjolla nirkoisesti.

Suosittelemmekin suosiolla yöpymään Cinnamon Red Colombossa, jossa huone erinomaisella aamiaisella maksaa noin sata euroa. 26 kerrosta korkean hotellin huoneet ovat seksikkäät ja viihtyisät, ja hotellin katolla sijaitsevalta uima-altaalta (ja baarista) avautuvat upeat näkymät kaupunkiin.

Colombon legendaarisin hotelli on historiallinen Galle Face, jossa yöpymällä pääsee siirtomaa-ajan tunnelmiin. Hotellin merenrantaterassilla nautittu cocktail kuuluu Colombon klassisiin elämyksiin. Myös Galle Facesta voi saada parhaimmillaan huoneen reilulla satasella.

Tunnelmallinen vaihtoehto on myös Tintagel-boutiquehotelli, joka sijaitsee Sri Lankan pääministerin entisessä virka-asunnossa.

Katso tarjoukset Colombon hotelleihin.

Colombon ravintolat

Rapuja ja katkarapuja. Colombo, Sri Lanka. Kuva: Dmitry Naumov / Shutterstock

Colombossa on aivan pakko käydä syömässä ainakin Ministry of Crab -ravintolassa, jossa pääsee nauttimaan srilankalaisista ravuista parhaimmillaan. Sri Lankan jättimäiset ravut ovat maailmankuuluja – esimerkiksi Singaporen rapuravintolat vannovat Sri Lankan rapujen nimiin.

Ministry of Crab sijaitsee tunnelmallisessa Old Dutch Hospitalissa, ruoka on herkullista ja ravintolan hintatasokin on ilahduttavan kohtuullinen.

Toinen loistava ravintola Colombossa on japanilainen Nihonbashi, joka noteerataan vuosi toisensa jälkeen Aasian 50 parhaan ravintolan listalla. Tarjolla on muun muassa erittäin tuoretta ja herkullista sushia, kuten olettaa saattaakin.

Colombon ostokset

Colombon ostospaikoista tunnelmallisin on Old Dutch Hospital, entinen kolonialismin ajan sairaala, jonka ovat vallinneet hyvät ravintolat ja putiikit. Käy ainakin Odel ja Barefoot -liikkeissä.

Matka Colomboon

Sri Lankan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee kolmen vartin tuktuk-kyydin päässä Colombosta.

Katso lentotarjoukset Sri Lankaan.

Colombon vinkit ja kokemukset

Colombo-oppaan on kirjoittanut Colomboon useammaksi päiväksi poikansa kanssa jämähtänyt matkailutoimittaja Antti Helin: ”Rakkaimpana muistona mieleen jäivät Ministry of Crabin ravut. Poika taas rakasti Cinnamon Red Hotelin uima-allasta. Hän haikailee edelleen hotellin perään.”

Kerro omat vinkkisi Colomboon alla olevassa kommenttiosuudessa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi