Sri Lankan parhaat rannat

Sri Lankalta löytyy monta kaunista hiekkarantaa. Kuva: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Sri Lankaa ympäröi komeiden hiekkarantojen ketju. Rannat ovat pitkiä ja palmujen reunustamia, mutta hiekka on karheaa. Sri Lankan biitsit ovat Intian valtameren jylhiä rantoja, joten ei kannata odottaa silkinpehmeää paratiisisaarten hiekkaa.

Jos Sri Lankan etelärannikolta purjehtisi suoraan etelään, ensimmäinen vastaantuleva maanpala olisi etelämanner. Rannikon lähellä ei ole saaria suojaamassa rantoja valtameren raivolta.

Monsuunikaudella aallot ovat kovat eivätkä sovi uimiseen. Onneksi monsuunikausi osuu eri aikoihin Sri Lankan länsi- ja itärannikolle, joten Sri Lanka sopii rantakohteeksi vuoden ympäri. Pitää vain valita rannikko vuodenajan mukaan.

Sri Lankan vilkkaimpia rantakohteita ovat pääkaupunki Colombon lähellä sijaitsevat Negombo ja Bentota. Niiden jälkeen vilkkaudessa tulevat Sri Lankan eteläkärjen hiekkarannat, joista kuuluisin on Mirissa.

Rauhallisimpia ovat itärannikon hiekkarannat. Itärannikolla matkailu on tällä hetkellä keskittynyt Trincomalen luokse.

Negombo – rantakohde Sri Lankan kansainvälisen lentokentän vieressä

Kalastajien katamaraani rannalla Negombon lähellä. Kuva: Jasomtomo / Shutterstock

Negombo sijaitsee aivan Sri Lankan kansainvälisen lentokentän vieressä. Lentokentälle on 20 minuutin ajomatka, Colomboon tunnin verran.

Negombo on sijaintinsa ansiosta vaivaton paikka viettää rantalomaa päivä tai pari ennen tai jälkeen lennon.

Negombon ranta on loputtoman pitkä ja leveä, mutta maisemiltaan aika karu. Merikin muistuttaa väriltään lähinnä ruskeaa. Negombossa kannattaakin ehdottomasti panostaa hotelliin hyvällä uima-altaalla.

Negombon vieressä ovat naapurirannat Waikkal ja Marawila, joiden hotelleissa asutaan käytännössä eristyksissä (hotellien lähellä on vähän palveluita).

Oiva hotelli lasten kanssa reuntoutumiseen on Waikkalilla sijaitseva Club Dolphin. Hotellin altaat ovat suuret ja huoneet viihtyisät. Hotelli sijaitsee aika lailla omassa rauhassaan, mutta onneksi hotellin ravintolat ovat hyvin kohtuuhintaiset.

Bentota – tyylikäs rantakohde lähellä Colomboa

Bentota Beach, Sri Lanka. Kuva: Evgenii Sakaliuk / Shutterstock

Colombosta kolme varttia etelään sijaitseva Bentota on luksusranta, jolta löytyy monipuolinen kattaus luksushotelleja. Ranta on kaunis ja tunnelma tyylikäs.

Osa Bentotan mieleenjäävimmistä majataloista ja hotelleista sijaitsee tosin hyvän matkaa rannalta kuten kohtuuhintainen boutique-majatalo Shangri-Lanka Villa. Sri Lankan sankariarkkitehti Bawa on puolestaan suunnitellut Club Villa -hotellin.

Katso tarjoukset Bentotan hotelleihin.

Hikkaduwa – vilkasta yöelämä

Hikkaduwa, Sri Lanka. Kuva: E. Fesenko / Shutterstock

Neljä kilometriä pitkä Hikkaduwa oli ensimmäisiä matkailun käyttöön Sri Lankalla kehittyneitä rantoja – ja se on säilyttänyt suosionsa. Yöelämä on vilkkain Sri Lankan rantakohteista. Hikkaduwa jakaakin ehkä voimakkaimmin mielipiteitä Sri Lankan rantakohteista: yhdet pitävät, toiset kiertävät kaukaa.

Hikkaduwa sijaitsee Gallen ja Bentotan välissä.

Katso tarjoukset Hikkaduwan hotelleihin.

Unawatuna Beach, turkoosia merta Gallen kupeessa

Unawatuna on reppureissaajien suosikkikohde Sri Lankalla. Kuva: Paul Prescott / Shutterstock

Unawatuna sijaitsee aivan Gallen ihastuttavan vanhankaupungin vieressä, noin vartin tuktuk-kyydin päässä. Unawatunassa meri on edelleen kauniin turkoosia ja kutsuu uimaan.

Unawatunan ranta onkin aikoinaan ollut satumaisen kaunis, kuten näkyy Gallessa edelleen myytävissä postikorteissa, mutta nykyisin tunnelmaa vähentävät romuluiset majatalot ja ravintolat, jotka on rakennettu aivan rantaan.

Unawatuna on silti mainio ranta kiitos läheisen sijaintinsa Galleen, yhteen Sri Lankan parhaista nähtävyyksistä.

Suosituksemme on asua Gallessa ja käydä viettämässä Unawatunassa päivän kuumimmat hetket. Mutta jos haluaa asua Unawatunan rannalla, erottuu Calamander Unawatuna Beach Unawatunalla edukseen muita hieman tyylikkäämpänä majatalona.

Mirissa – sinivalaita ja rentoa rantaelämää

Mirissa, Sri Lanka. Kuva: Honza Hruby / Shutterstock

Mirissa on ihastuttava ranta Sri Lankan eteläkärjessä, noin tunnin ajomatkan päässä Gallesta. Mirissassa tunnelma on rento ja reppureissuhenkinen.

Parhaiten Mirissa kuitenkin tunnetaan yhtenä maailman parhaista valaiden katselupaikoista.

Katso tarjoukset Mirissan hotelleihin.

Tangalla Beach, rauhaa ja leopardeja

Tangalle, Sri Lanka. Kuva: Vec Artos / Shutterstock

Sri Lankan kaakkoiskulmassa sijaitseva Tangalla on vielä hyvin rauhallinen rantakohde, mutta tulee jatkossa varmasti kehittymään. Tangallan ympäristössä on useita rantoja, joista kauneimpana tavataan pitää Marakolliya Beachia.

Miinusta Tangalla saa kovista pinnanalaisista virtauksista, jotka voivat tehdä uimisen vaaralliseksi. Plussaa sijainnista lähellä leopardeistaan tunnettua Yalan kansallispuistoa.

Tangallan rannat ovat myös tärkeitä kilpikonnien pesimäalueita.

Arugam Bay, Sri Lankan surffikohde

Itärannikon Arugam Bay tunnetaan saaren parhaana surffirantana. Palveluita on vielä sangen vähän.

Trincomalee: Uppuveli ja Nilaveli

Trincomaleen Uppuveli Beach on kaunis ja rauhallinen hiekkaranta Sri Lankan itärannikolla.
Trincomaleen Uppuveli Beach on kaunis ja rauhallinen hiekkaranta Sri Lankan itärannikolla.

Pienestä ja kotoisasta Trincomaleen kaupungista on (hyvin) hiljalleen kehittymässä itärannikon rantaelämän keskus. Trincomaleella itselläänkin on ranta ja sen edustalla mainiot sukellusvedet, mutta suurin osa matkailijoista suuntaa kuuden kilometrin päässä sijaitsevalle Uppuvelin hiekkarannalle.

Uppuveli on pitkä ja komea ranta, jolla on jokunen majatalo ja hotelli ja muutama rantaravintola. Tunnelma on hyvin rauhallinen.

Uppuvelista vielä eteenpäin on Nilaveli, joka on vielä Uppuveliakin rauhallisempi. Nilavelin ranta on itse asiassa Uppuvelia hieman kauniimpi, sillä meri on turkoosimpaa, mutta palveluita on niin vähän, että Uppuveli on monelle parempi valinta.

Pigeon Island on kaunis rantakohde. Kuva: Matyas Rehak / Shutterstock

Nilavelin edustalla on Pigeon Island, Sri Lankan paras snorklauskohde. Saaren vesissä näkee varmasti (vaarattomia) haita.

Uppuvelissa todennäköisesti paras valinta laiskotteluun on Anantamaa Trincomalee. Viihtyisällä hotellilla on kaunis uima-allas vehreässä puutarhassa, ja hotellinvarauspalveluiden kautta saa hyviä tarjouksia. Hotellin altaalta on rannalle noin minuutin kävely.

Katso lisää Trincomaleen hotelleja.

Retket Sri Lankan rantakohteista

Etäisyydet ovat Sri Lankassa kohtuullisen lyhyet, joten myös Sri Lankan rantakohteista on helppo tehdä päivän tai parin retkiä nähtävyyksille ja luontokohteisiin.

Lue lisää: Sri Lankan nähtävyydet

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!