Mitä Sri Lankaan kannattaa pakata?

Hindujumalten patsaita temppelissä. Trincomalee, Sri Lanka. Kuva: Sergii Rudiuk / Shutterstock

Sri Lankan matkalle kannattaa pakata samalla tavalla kuin mihin tahansa trooppiseen matkakohteeseen. Muutama asia on hyvä ottaa huomioon Sri Lankan matkatavaroita valitessa.

Millaiset kengät Sri Lankaan kannattaa pakata?

Parhaat kengät Sri Lankan -matkalle ovat varvassandaalit, jotka saa nopeasti jalasta temppeleillä vieraillessa.

Tukevammat kengät voi pakata mukaan Sri Lankan matkalle, jos aikoo patikoida Sri Lankan teeviljelmillä.

Miten Sri Lankassa kuuluu pukeutua?

Sortseissa ja t-paidassa pärjää rantojen lisäksi myös kaupungeissa, mutta liian niukoissa vaatteissa liikkumista ja paljaan pinna vilauttamista kannattaa välttää: monet srilankalaiset ovat arvoiltaan ja tavoiltaan vielä hyvin perinteisiä ja konservatiivisia.

Temppeleillä vieraillessa sortsit ja t-paita käyvät, kunhan ne peittävät polvet ja olkapäät.

Pakkaa Sri Lankaan mukaan mukaan myös lämmintä vaatetta, sillä teeviljelmillä ja vuoristossa voi olla iltaisin, öisin ja aamuisin viileää. Varsinkin jos kapuat pyhälle Adam’s Peak -vuorelle.

Ja vaikkei suuntaisikaan vuoristoon, tulevat pitkähihainen paita ja kevyet pitkähihaiset housut tarpeeseen iltaisin, jolloin on hyvä suojautua hyttysiltä (Sri Lankassa on dengue-vaara).

Pakkaa Sri Lankaan mukaan aurinkovoidetta

Sri Lankan matkalle kannattaa myös pakata riittävästi aurinkovoidetta, hyönteismyrkkyä ja henkilökohtaisia hygieniatuotteita (esimeriksi terveyssiteitä), joita on varsin huonosti saatavilla pääkaupunki Colombon ja suosituimpien matkakohteiden ulkopuolella.

Muista rokotukset ja matkavakuutus!

Tarkista ajoissa, mitä rokotuksia tarvitset Sri Lankaan. Äläkä unohda matkavakuutusta!

Katso lentotarjoukset Sri Lankaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!