Sukellus ja snorklaus Sri Lankassa

Mahtavan kokoinen murena Trimcomalen rantavesissä.
Mahtavan kokoinen mureena Trimcomalen rantavesissä.

Sri Lankassa pääsee sukeltamaan isosta osasta rantakohteita, mutta mikään maailmanluokan sukelluskohde maa ei ole. Koralliriutat eivät ole missään ikimuistoisen hienot, mutta paikasta riippuen kaloja voi olla paljon.

Kerran elämässä -tiimi näki Trincomaleen vesissä suurimman koskaan kohtaamansa mureenan. Se oli v-a-l-t-a-v-a.

Trincomaleen Pigeon Island – snorklaajan paratiisi

Pigeon Islandin vedet kuhisevat haita.
Pigeon Islandin vedet kuhisevat haita.

Sri Lankan itärannikolla Trincomaleessa on loistava snorklauspaikka Pigeon-saari, jonka matalissa vesissä näkee takuuvarmasti haita. Ensimmäiset blacktip-reefsharkit uivat usein vastaan saman tien, kun on uinut rannasta parin metrin syvyyteen.

Myös kilpikonnien bongaamiseen on hyvät mahdollisuudet.

Pigeon Island on kaunis rantakohde. Kuva: Matyas Rehak / Shutterstock

Pigeon Islandin lisäksi Trincomalee on muutenkin mainio rantakohde: rannat ovat pitkiä ja rauhallisia, mutteivät nyt sentään aivan liian autioita. Trincomaleen majataloissa ja hotelleissa on kohtuullisesti valinnanvaraa.

Mikä on Sri Lankan paras sukelluskohde?

Suosituimpia sukelluskohteita on rantakohde Hikkaduwa, mutta paremmat sukellusmaastot löytyvät kokemuksemme mukaan itärannikolta Trincomaleesta.

Trincomaleessa on toiminut sukelluskeskuksia sekä kaupungin omalla rannalla että läheisillä Uppuvali ja Nilaveli Beacheilla. Heti kaupungin rannan edustalla odottavat hyvät sukellusmaastot.

Sukellusturismi Sri Lankalla on oikeastaan vasta pääsemässä kunnolla vauhtiin, joten jatkossa voi kuvitella löytyvän eri puolilta maata uusia sukellusmaastoja.

Trimcomalen edustalle on uponnut patsaita sukeltajien ihasteltavaksi.
Trimcomalen edustalle on uponnut patsaita sukeltajien ihasteltavaksi.

Colombon hylkysukellukset

Eniten tarjottavaa Sri Lankalla on hylkysukeltajille. Jo pääkaupunki Colombon vesissä on kymmenen kiehtovaa hylkyä, joiden ympärillä voi nähdä uimassa tonnikaloja, barrakudia ja eagle rays.

Kuuluisin Colombon hylyistä on mv Chief Dragon, suuri, autoja kuljettanut rahtilaiva, joka upposi 1983. Autoja on edelleen näkyvillä 24 metrin syvyydessä.

Colombossa hylkysukelluksia järjestää esimerkiksi sukelluskeskus Island Scuba, joka pitää majaansa Mount Lavinia Beachilla. Katso tarjoukset Mount Lavinia Beachin hotelleihin.

Battivaloa: sukella lentotukialukselle!

Sri Lankan kuuluisin hylky on japanilaisten vuonna 1942 Batticaloan edustalle lentotukialus upottama hms Hermes. 300 merisotamiestä kuoli.

Hms Hermes oli ensimmäinen alun perinkin lentotukialukseksi suunniteltu laiva. Se makaa 54 metrin syvyydessä ja sopii kohteena vain kokeneille tekniikkasukeltajille.

Hylystä tunnistaa edelleen komentosillan, ilmatorjuntatykit ja pomminreiät. Kuolleiden merimiesten aaveiden lisäksi hylkyä asuttavat monen monituiset kalat.

Vertaa eri lentoyhtiöiden tarjouksia Sri Lankaan.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!