Galle – ihana vanhakaupunki

Gallen vanhankaupungin tunnelma on leppoisa. Kuva: Efimova Anna / Shutterstock

Sri Lankan lounaisrannikolla sijaitseva Galle on lumoava matkakohde, yksi Aasian parhaiten säilyneistä vanhoista kaupungeista. Gallen vanhaa kaupunkia ympäröivät komeat muurit, joiden sisäpuolella koko vanha keskusta on säilynyt Hollannin siirtomaa-ajan asussaan.

Vanhoissa taloissa on putiikkeja, ravintoloita, tyylikkäitä boutique-hotelleja sekä nuhjuisia majataloja, mutta myös paikallinen elämä on Gallessa vahvasti yhä läsnä.

Paikalliset elävät pitämiensä majatalojen ja ravintoloiden yhteydessä, ja aamulla saattaa herätä vaikkapa paikallisen muslimiperheen pojan hypnoottisella rytmillä lukemaan rukoukseen. Vanhana satamakaupunkina Gallessa asuu merkittävä muslimivähemmistö.

Aamuisin ja iltapäivisin gallelaiset kerääntyvät kävelemään linnoituksella ja pelaamaan jalkapalloa etulinnoituksen pienelle aukealle.

Gallen nimi saattaa vielä olla monille matkailijoille tuntematon, mutta jonain päivänä Galle tullaan tuntemaan Sri Lankan matkailun kruununjalokivenä.

Gallen nähtävyydet

Gallen linnoitus kellotorneineen. Kuva: Khoroshunova Olga / Shutterstock

Gallen muurien ympäröimä vanhakaupunki on Aasian suurin eurooppalaisten rakennuttama linnoitus ja Unescon maailmanperintökohde.

Vanhassa kaupungissa on muutama museo, mutta parhaimmillaan Galle on laiskanpulskasti nautittuna, aamu- ja iltakävelyillä vallituksilla ja tunnelmallisilla kaduilla.

Gallessa voi nauttia vanhankaupungin lisäksi myös rantalomasta. Vartin tuktuk-matkan päässä Gallesta on kaunis Unawatunan hiekkaranta.

Koggala Beachin ja Weligaman paalukalastajat

Paikallisia kalastajia Gallen kaupungin lähistöllä Sri Lankassa. Kuva: Melis / Shutterstock

Unawatunasta hieman eteenpäin sijaitsee Koggala Beach, joka tunnetaan paalujen päällä istuvista kalastajista. Paalukalastajat nousivat maailmanmaineeseen, kun National Geographicin valokuvaaja Steve McCurry otti samanlaisista kalastajista vuonna 1995 kuvan Weligaman rannalla lähellä Mirissaa.

Nykyisin kalastajista on tullut suosittu kuvauskohde matkailijoiden keskuudessa. Kalojen sijaan paalukalastajat narraavat nykyisin tosin turisteja: tavoitteena ei ole enää kalansaalis vaan turistien kuvaamisesta maksamat tipit.

Gallen hotellit

Amangalla sijaitsee vuonna 1684 rakennetussa hollantilaisen kuvernöörin talossa. Myöhemmin rakennus muuttui hotelliksi, joka esiintyi ränsistyneessä muodossaan Paul Theroux’n matkakirjassa The Great Railway Bazaar. Sittemmin rakennus on kunnostettu Sri Lankan hienoimmaksi hotelliksi.

Jos järkyttävän kallista Amangallaa ei lasketa mukaan, on Gallen hotelleista parhaita vanhaan painotaloon tehty Fort Printers.

Katso tarjoukset Gallen hotelleihin.

Matka Galleen

Galleen pääsee tunnelmallisesti junalla Sri Lankan pääkaupungista Colombosta. Juna puksuttaa hiljalleen pitkin Sri Lankan kaunista rannikkoa.

Jos on kiire, autolla matka Gallen ja Colombon välillä kestää vain pari tuntia, junalla pitempään.

Gallen vanhakaupunki on lyhyen kävelymatkan päässä Gallen rautatieasemalta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!