Yalan kansallispuisto – maailman paras paikka nähdä leopardeja

Leopardi tarkkailee ympäristöään puusta käsin. Yalan kansallispuisto, Sri Lanka. Kuva: Martin Mecnarowski / Shutterstock

Yalan kansallispuisto on maailman parhaita paikkoja leopardien näkemiseen. Yala on myös Sri Lankan ylivoimaisesti suosituin kansallispuisto, joten leopardeja on turha toivoa näkevänsä kovin rauhallisessa ympäristössä. Kun yhdestä safarijeepistä bongataan leopardi, kaikki muut säntäävät paikalle.

Leopardi ylittää tietä Yalan kansallispuistossa Sri Lankassa. Kuva: Amateur007 / Shutterstock

Yalan tekee hyväksi leopardien bongaamiseen paitsi kissapetojen suuri määrä – leopardeja elää Yalassa tiheämmin kuin missään muualla maailmassa – myös se, että maasto on kuivaa ja vähäkasvista. Jeepit myös ovat jatkuvassa kännykkäyhteydessä toisiinsa.

Kumana – rauhallinen vaihtoehto Yalan kansallispuistolle

Yalan vieressä sijaitsee paljon vähemmän vierailtu Kumanan kansallispuisto. Kumana National Park tunnetaan parhaiten loistavana paikkana bongata lintuja, mutta myös huulikarhujen ja leopardien näkemiseen on hyvät mahdollisuut – ilman viereisen Yalan kansallispuiston väentungosta.

Wilpattu National Park – Sri Lankan villein luonnonpuisto

Huulikarhu (Melursus ursinus). Wilpattu National Park, Sri Lanka. Kuva: Martin Mecnarowski / Shutterstock

Jos mielessä on Yalaa rauhallisempi safarikokemus, vaihtoehtona on myös saaren toisella puolen sijaitseva Wilpattu. Leopardien näkemiseen tosin tarvitsee Wilpattussa hyvää onnea, mutta muita eläimiä näkee taatusti paljon. Ja täällä saa olla melkein itsekseen.

Retket Yalan kansallispuistoon

Voit varata kätevästi netistä safarit Yalan kansallispuistoon.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi