Millaista on intro dive –sukelluksella?

Millaista on intro dive –sukelluksella?

kirjoittaja -
Pulau Payarilta minulla ei ole vedenalaisia kuvia, vaan tämä kuva on Filippiineiltä, jossa sukelsin hiljattain yhdessä Sukellus Asiaan -blogin Nikon ja Teijan kanssa.

Reilun kymmenen vuoden sukeltamisen jälkeen on aika palata muistoissa siihen kaikkein ensimmäiseen sukelluskokemukseen – intro dive -sukellukseen Langkawilla. Löysin alun perin Mondo-lehdessä julkaistun kirjoituksen vanhoja arkistoja selaillessani.

Kokemus oli edelleen yksi ikimuistoisimmista sukelluksisani! Samankokoista barrakudaa en ole sittemmin nähnyt. Eli suosittelen intro-sukellusta kaikille, jotka haluavat tutustua sukeltamisen maailmaan sitoutumatta saman tien sukelluskurssille.

Elämäni ensimmäinen sukellus

“Muistat vain rentoutua”, sukellusopettaja sanoo ennen kuin astun laidan yli raskaat sukellusvarusteet selässä.

Eihän tässä muuten mitään jännitettävää olisikaan, mutta minulla ei ole sukelluslisenssiä, ja olen painumassa ensimmäistä kertaa elämässäni kahdentoista metrin syvyyteen.

Ennen introdive-sukellusta olen saanut vartin pikaluennon laitteilla hengittämisestä, paineen tasaamisesta korvissa ja tarpeellisista käsimerkeistä. Sitten olenkin jo vedenalaisessa maailmassa.

Opastajani ohjaa minua vasemmasta kädestä ja säätää liiveistä syvyyden – minun ei tarvitse kuin potkia rauhallisesti räpylöillä ja nauttia.

Korallit hehkuvat sinisinä ja violetteina; hopeiset kalaparvet leijuvat yläpuolella. Laiturin alla varjossa irvistelee ilkeännäköinen, puunrungon paksuinen barrakuda.

Miehenmittainen hai kaartelee kauempana.

Koukussa ollaan: en haluaisi millään nousta ylös. Ensi kerralla pitää hankkia se sukelluslupa.

Intro dive -sukelluksia Langkawin Pulau Payar Marine Parkissa järjestää esimerkiksi East Marine Holidays. Sukelluksen nelipäiväiset alkeiskurssit vajaat 300 euroa.

www.eastmarine.com.my

LANGKAWI – MALESIAN SUOSITUIN SAARI