Sorrento ja Amalfin rannikko

Sorrentosta avautuvat näkymät Napolinlahdelle ja Vesuvius-tulivuorelle.

Napolinlahdella sijaitseva Sorrento on suosittu lomakohde, jonka vetonaulana ovat Napolin alueen nähtävyydet: Sorrentosta on helppo käydä päiväretkellä niin Napolissa, Pompeijin raunioilla, Vesuvius-tulivuorella, Caprin saarella kuin Amalfin rannikon upeissa maisemissa.

Vajaan 20 000 asukkaan Sorrento sijaitsee komealla paikalla rantajyrkänteillä, joilta avautuvat näkymät Napolinlahdelle. Sorrenton oma pikkuruinen keskusta on viehättävä ja mukava paikka hengähtää päiväretkien välissä. Turisteja on kesäkaudella paljon, mutta kapeiden kujien varrelta löytää myös paikallista elämää.

Sorrenton keskus on aukio Piazza Tasso ja pääkatu Corso Italia.

Uimaan Sorrentossa pääsee laskeutumalla keskustasta hissillä tai pitkin jyrkkiä portaita satamaan, jonka laitureilta voi pulahtaa mereen.

Sorrentoon rantalomalle saapuva voi pettyä, mutta jos on kiinnostunut kiertämään Etelä-Italian kuuluisimpia nähtävyyksiä, on Sorrento erinomainen matkakohde.

Sorrenton nähtävyydet

Varsinaisia maailmanluokan nähtävyyksiä Sorrentossa itsessään ei ole. Sorrenton vierestä alkaa kuitenkin Amalfin rannikko – Costiera Amalfitana – joka on Unescon maailmanperintökohde.

Amalfin rannikon upeisiin pikkukaupunkeihin tutustuu Sorrentosta käsin ajamalla vuokra-autolla tai bussilla pitkin rannikkotietä nimeltä Amalfi Drive.

Amalfi Drive – Euroopan kaunein tie

Positanon kylä Amalfin rannikolla. Kuva: Leoks / Shutterstock

Amalfi Drive on yksi Euroopan kauneimmista teistä. Ajaminen pitkin jyrkkää Amalfin rannikkoa Sorrentosta Salernoon on silkkaa la dolce vitaa: maisemat merelle ja jyrkillä rinteillä tasapainoileville kylille ovat henkeäsalpaavat.

Upeimmillaan tie on Positanon ja Amalfin välillä, jonka ajamiseen kuluu helposti kaksi tuntia. Niin kapea ja mutkitteleva tie on.

Rannikon värikkäistä pikkukaupungeista upeimpia ovat Positano ja Amalfi.

Siniset bussit vievät Sorrenton asemalta Amalfin rannikon kaupunkeihin Positanoon ja Amalfiin. Jos ja kun haluaa bussissa maisemapuolelle, kannattaa asettua istumaan eri puolelle kuin kuljettaja.

Amalfi Driven virallinen nimi on Strada Statale 163.

Lue lisää Amalfi Drivesta ja maailman upeimmista teistä.

Retket Sorrentosta – Pompeiji, Vesuvius ja Napoli

Pompeiji, taustalla Vesuvius. Kuva: Muratart / Shutterstock

Sorrenton vieressä sijaitseva Pompeiji on Italian antiikin ajan raunioista omaa luokkaansa. Vesuviuksen purkaus hautasi kaupungin tuhkaan vuonna 79 ja säilytti monet kaupungin yksityiskohdista jälkipolville. Pompeijissa voi tutustua esimerkiksi antiikin ajan ilotalon riettaisiin maalauksiin.

Pompeijin kohtaloksi koituneen Vesuviuksen huipulle voi nousta. Patikointi kannattaa ajoittaa aamupäivään ennen päivän kuuminta aikaa.

Napolissa on tietenkin käytävä maistamassa ainakin pizzaa – matkaa on alle tunti.

Sorrentosta liikkuu kätevästi Pompeijiin ja Napoliin Circumvesuviana-paikallisjunalla, joka kulkee tiheään.

Voit varata kätevästi netistä Sorrenton ja Amalfin rannikon opastetut retket.

Sorrentosta Caprille

Sorrenton satamasta kulkee päivittäin useita lauttoja Caprille. Caprilla ehtii käydä päiväseltään, tosin parhaiten Caprista nauttii jäämällä saarelle yöksi.

Sorrenton hotellit

Suosikkimme Sorrenton hotelleista on tyylikäs ja romanttinen Relais Regina Giovanna, joka sijaitsee vanhassa maalaistalossa sitruunapuiden ympäröimänä.

Palazzo Marziale on bed & breakfast – oikeastaan boutique-hotelli – jossa on ihanan tunnelmallinen sisustus ja huipputason ravintola. Huoneen saa alle sadalla eurolla.

Muutaman kilometrin päässä Sorrenton keskustasta sijaitseva Relais Blu on erottuu tyylikkäiden hotellien joukosta tajunnanräjäyttävillä merellisillä maisemillaan.

Katso tarjoukset Sorrenton hotelleihin.

Paras aika matkustaa Sorrentoon

Parasta aikaa matkustaa Sorrentoon ovat alkukesä ja alkusyksy, jolloin meri on vielä tarpeeksi lämmintä uitavaksi. Keskellä kesää Sorrentossa ja varsinkin Pompeijin raunioilla voi olla turhankin kuuma ja valtavasti väkeä.

Pakkaa mukaan Sorrentoon

Sorrentoon kannattaa pakata mukaan kokeneiden matkailutoimittajien Helka Luodon ja Reima T.A. Luodon perusteellinen Napoli ja Sorrento. Suositun oppaan viimeisin täysin päivitetty painos on vuodelta 2021. Jos kirja onkin perus-Berlitziä selvästi kalliimpi, tarjoaa se rahoille vastinetta.

Matka Sorrentoon

Sorrentoon matkustaa Suomesta kätevästi pakettimatkalle, joita myyvät monet suomalaiset matkatoimistot.

Katso lentotarjoukset Napoliin ja Sorrentoon.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi