Hongkongin sää ja ilmasto

Hongkong. Kuva: Ekaphon Maneechot / Shutterstock.com

Hongkongin ilmasto on subtrooppinen. Parasta vierailuaikaa ovat loka–marraskuu, jolloin sää on lauhkean lämmin ja kuiva – kuin Suomen kesä parhaimmillaan. Lämpömittari näyttää vähän yli 20 astetta.

Joulukuussa ilmat alkavat viiletä. Kylmimpiä kuukausia ovat tammi- ja helmikuu, jolloin lämpötila voi pudota yöllä 10 asteeseen. Talvet ovat kaikki vähän erilaisia: voi olla tosi kylmää ja kirkasta tai sumuista ja harmaata, mutta voi olla aurinkoista ja lämmintäkin. Talvella voi olla käyttöä takille ja kaulahuivillekin.

Maalis–huhtikuussa lämpömittari näyttää taas mukavia asteita vähän yli 20 kieppeillä.

Hongkong. Kuva: StockLeb / Shutterstock.com

Kesä on pitkä, kuuma ja todella kostea. Keskilämpötila kesäkuusta syyskuulle vaihtelee 26 ja 34 Celsiuksen välillä, ja ukkosmyrskyt sekä voimakkaat sadekuurot ovat yleisiä. Elo-syyskuussa voi olla taifuuneita. Ilma on kesällä niin kosteaa, että hongkongilaiset käyttävät kotonaan kosteudenkerääjiä, ja vaatteet sekä kengät saattavat homehtua kaapeissa, jos ne ovat vähän aikaan käyttämättä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!