Shanghai

shanghai kiina pilvenpiirtäjä
Pudongin pilvenpiirtäjät ovat Shanghain nähtävyyksistä kuuluisimpia.

Missään muualla Kiinassa nykypäivä ei syki yhtä vauhdikkaasti kuin Shanghaissa, Kiinan talouselämän keskuksessa.

Shanghai on upea yhdistelmä Kiinan lähihistoriaa ja tulevaisuutta. Keskustan jakaa kahtia Huangpu-joki Puxiin ja Pudongiin. Joen toista rantaa reunustavat The Bund -nimellä kutsutun Shanghain vanhan liikekeskustan komeat art deco -rakennukset, ja joen vastarannalla kohoavat Pudongin mahtavat pilvenpiirtäjät sekä Shanghain tunnetuin maamerkki, televisiotorni Oriental Pearl Tower.

23 miljoonan asukkaan Shanghai on Kiinan suurin ja yksi maailman suurimmista kaupungeista.

Shanghain nähtävyydet

Shanghain gallerioissa kannattaa tutustua kiinalaiseen nykytaiteeseen.

Shanghaissa ei ole juurikaan muita ”pakollisia” nähtävyyksiä kuin kolonialismin ajan kaunis rantakatu The Bund, Pudongin pilvenpiirtäjät sekä Kansan aukiolla sijaitseva Shanghain museo, jonka vanhan kiinalaisen taiteen kokoelmat ovat verrattomat.

The Bundin rakennukset edustavat 1900-luvun alun arkkitehtuuria kertaustyyleistä art decoon. Shanghai onkin todellinen art decon kaupunki – ja ainakin sikäli Shanghaita voi kutsua Aasian New Yorkiksi (tunnelmaltaan osuvampi vertaus olisi tosin Hongkong). The Bundin rakennuksissa on nykyisin pankkeja, hotelleja, toimistoja ja liiketiloja. Rakennuksista näyttävimpiä on kellotornin koristama Custom House – kello on muuten Aasian suurin.

Pudongissa sijaitsee useita superkorkeita pilvenpiirtäjiä. Korkein kaikista on kauniista kaartuva, 632 metriä korkea Shanghai Tower, maailman toiseksi korkein rakennus. Shanghai Towerin näköalatasanne on maailman korkeimmalla sijaitseva (noin 560 metrissä) ja hissit maailman nopeimmat (lähes 75 km/h).

Shanghain toiseksi korkein rakennus on vieressä seisova Shanghai World Financial Center (492 m.), jonka tunnistaa helposti katolla olevasta ”kahvasta”, josta Shanghai World Financial Center on saanut lempinimen Pullonavaaja. Pilvenpiirtäjän matkamuistopuodissa myydäänkin nykyisin rakennuksen muotoisia pullonavaajia. Shanghai World Financial Centerissä on myös näköalatasanne.

Bundin ja Pudongin välillä pääsee liikkumaan pitkin kitsin värikkäästi valaistua Waitan-tunnelia, joka kulkee joen alitse.

Perinteisempiä aasialaisia tunnelmia Shanghaista löytyy esimerkiksi Jade-Buddhan temppelistä.

Illalla voi vielä käydä Shanghai Centre Theatressa ihailemassa kiinalaisten akrobaattien taitoja.

Shanghaissa on myös Shanghai Disney Resort, joka avattiin kesäkuussa 2016.

Retkiä Shanghaista

Jos Shanghain nähtävyydet onkin nopeasti nähty, on Shanghain ympäristössä nähtävää useammaksi päiväksi.

Päiväretkellä Shanghaista kannattaa käydä Suzhoun kauniilla puutarhoilla, jotka ovat Unescon maailmanperintökohde.

Muutaman päivän retki kannattaa puolestaan tehdä Kiinan kauneimmalle vuorelle, Huangshanille. Vuoren vieressä on Hongcunin pittoreski vanha kylä.

Shanghain ostokset

Shanghain Nangjing Road on maailman vilkkaimpia ostoskatuja.

Shanghain hotellit

Shanghain hotellien vanha klassikko on The Bundin päässä sijaitseva, 19 kerrosta korkea art deco -hotelli Broadway Mansions Hotel. Muita art deco kaunottaria ovat Fairmont Peace Hotel sekä Jin Jiang Park Hotel, joka oli Aasian korkein rakennus vuoteen 1958 asti.

Superkorkeissa pilvenpiirtäjissä pääsee asumaan Park Hyattissa (huoneet Shanghai World Financial Centerin kerroksissa 79–93) sekä Grand Hyatt Shanghaissa (Jin Mao Towerin kerroksissa 53–87). Jälkimmäisessä kannattaa ihailla hotellin 33 kerrosta korkeaa atriumia; se on maailman korkeimpia.

Katso tarjoukset Shanghain hotelleihin.

Shanghain hintataso

Shanghai ei ole halpa muttei myöskään kallis kohde. Alle sadalla eurolla Shanghaista saa jo todella mukavan hotellin. Paikallisissa ravintoloissa syö edullisesti.

Matka Shanghaihin

Shanghaihin on Helsingistä Finnairin suora lento. Shanghaista Pekingiin on 1300 kilometriä, mutta se ei vie kiinalaiselta luotijunalta edes viittä tuntia.

Katso lentotarjoukset Shanghaihin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi