Kuinka kapteeni Cook keitettiin – hulvaton kirja matkailun historiasta

Kuinka kapteeni Cook keitettiin? on hauska tietokirja matkailun historiasta.

”Kuinka kapteeni Cook keitettiin” on mukaansa tempaava tietokirja matkailun historiasta, jonka 50 tositarinassa maailmanhistorian merkittävimmät, kiehtovimmat ja eriskummallisimmat matkat heräävät eloon.

Kirjan sivuilla seikkailevat löytöretkeiliijät, tutkimusmatkailijat, taiteilijat ja kaiken maailman muut hunsvotit, joihin reissukuume on iskenyt. Tarinoita yhdistävänä piirteenä on se, että matkalla asiat menevät harvemmin aivan putkeen.

Kirjassa seurataan aivan vierestä, kuinka Henry Morton Stanley löytää Afrikkaan kadonneen David Livingstonen ja jäädään autiolle saarelle Robinson Crusoen esikuvan kanssa.

Maailmaa katsellaan sokean James Holmanin silmin ja matkustetaan kolmantena pyöränä alkuperäisten siamilaisten kaksosten mukana.

Kun jättimäinen valas upottaa valaanpyyntialuksen Tyynellämerellä, vedetään pelastusveneessä pitkää tikkua siitä, kuka popsitaan lounaaksi.

Aikamatkailu ei ole sisäsiistiä touhua. Neil Armstrongin kanssa pissataan purkkiin painottomassa avaruusaluksessa ja 1960-luvun Prahassa kakataan pöksyihin Pentti Saarikosken jäljillä.

Teos sopii erinomaisesti kaikille matkailusta – ja historiasta – kiinnostuneille.

Kirjasta saa nyt julkaisutarjouksena Kirja.fi-kirjakaupasta 30 prosentin alennuksen koodilla KAPTEENICOOK30. Käy tilaamassa itsellesi tai ystävällesi!

Kirjan voi myös kuunnella kaikissa suosituimmissa äänikirjapalveluissa kuten Storytelissä ja Bookbeatissa.

Jos vielä emmit, niin ei huolta. Tältä sivulta löydät tarinoista muutaman esimerkin. Jos pidät näistä, pidät varmasti kirjastakin.