5 x erikoiset huvipuistot

holy land huvipuisto
Floridan Holy Land Experience -huvipuistossa Jeesus ristiinnaulitaan joka päivä. Kuva: DeaPeaJay, Flickr CC

Kiepu kaivinkoneen kauhassa ja kohtaa buddhalaisen helvetin kauhut. Maailman kummallisimmissa huvipuistoissa voi myös nähdä Jeesuksen ristiinnaulitsemisen.

Holy Land Experience – Jeesus vs. Al Capone

Floridan huvipuistoissa voi nähdä muitakin kuuluisuuksia kuin Mikki Hiiren. Kuva: DeaPeaJay, Flickr CC
Floridan huvipuistoissa voi kohdata muitakin kuuluisuuksia kuin Mikki Hiiren. Kuva: DeaPeaJay, Flickr CC

Mikä: Holy Land Experience, Orlando, Yhdysvallat

Maine: Kristillisen Holy Land Experiencen omistaja on kuvaillut puistoaan Universal Studios -huvipuiston uskonnolliseksi versioksi. Vierailijoille luvataan aikamatka ajanlaskun alun Palestiinaan.

Vetonaulat: Puistossa ei ole vuoristoratoja, vaan kävijät seuraavat esityksiä, jotka kuvaavat Raamatun tapahtumia. Jeesus ristiinnaulitaan kerran päivässä. Teemapuistossa pääsee myös osallistumaan viimeiselle ehtoolliselle ja tapaamaan Joonaa valaan vatsaan.

Erikoista: Teemapuisto on täynnä tekokultaa, kimallusta ja hassuja pahvihahmoja, kuten moottoripyörällä ajava Jeesus, jonka vieressä voi kuvauttaa itsensä. Ristiinnaulitseminen huipentuu Jeesuksen kamppailuun Hitleriä ja Al Caponea vastaan.

Matkaan: Holy Land Experience sijaitsee parin kilometrin päässä Orlandon Universal Studios -puistosta. Perille pääsee keskustasta bussilla. Esitykset sisältyvät 30 euron sisäänpääsymaksuun. holylandexperience.com

Lue lisää Floridan-matkailusta.

Diggerland – päivä Puuha-Petenä

diggerland
Kuka voisi vastustaa päivää isommanpuoleisella hiekkalaatikolla? Kuva: Karl Baron, Flickr CC

Mikä: Diggerland, Kent, Englanti

Maine: Äijämäisempää huvipuistoa on vaikea löytää. Diggerland on omistettu kaivinkoneille.

Vetonaulat: Diggerlandissa pääsee ajamaan kaivinkoneita, traktoreita, poliisiautoa ja muita tosimiesten vempeleitä. Työkoneista on tehty myös huvipuistolaitteita – yksi hurjimmista kieputtaa vierailijoita kaivinkoneen kauhassa. Puuha-Petekin olisi vihreänä kateudesta.

Erikoista: Kokemus huipentuu puolen tunnin show’hun nimeltä Dancing Diggers, jossa viisi kaivinkonetta tanssii, tekee temppuja ja harrastaa slapstick-huumoria.

Matkaan: Kentin Diggerland sijaitsee tunnin bussimatkan päässä Lontoosta. Diggerland-puistoja löytyy myös Durhamista, Devonista ja Yorkshiresta. Sisäänpääsy reilut 20 euroa. diggerland.com

Lue lisää Englannin-matkailusta tai Kentistä.

Suoi Tien – elämä on kärsimystä, myös huvipuistossa

Mitäköhän huvipuiston krokotiilit tuumivat buddhalaisuuden perusteista? Kuva: Don Fulano, Flickr CC
Mitäköhän huvipuiston krokotiilit tuumivat buddhalaisuuden perusteista? Kuva: Don Fulano, Flickr CC

Mikä: Suoi Tien, Ho Chi Minh, Vietnam

Maine: Buddhalaisten opetusten mukaan koristellussa puistossa matkataan helvetin kirousten läpi taivaan ihanuuteen. Buddhalaisuus opettaa, että elämä on kärsimystä, eikä totuutta pääse pakoon edes huvitellessa.

Vetonaulat: Suureellisessa teemapuistossa on eläintarha, vesipuisto ja huvipuistolaitteita. Myyttisen keisarin parrasta suihkuaa vesiputous, buddhalaisten pyhimysten suusta voi laskea vesiliukumäkeä ja kummitusjuna kuljettaa läpi helvetin 12 kärsimyksen.

Erikoista: Krokotiilialtaassa polskii 1500 liskoa, joita pääsee ruokkimaan raaoilla lihanpaloilla. Rohkeimmat voivat viilettää krokotiilialtaan yli köyden päällä kulkevalla polkupyörällä.

Matkaan: Huvipuisto sijaitsee 15 kilometriä Ho Chi Minh Citystä eli Saigonista, kaatopaikan kupeessa. Perille pääsee bussilla. Vajaan kahden euron sisäänpääsymaksun lisäksi jokaisesta laitteesta pitää maksaa erikseen noin euron verran. suoitien.com

Lue lisää Ho Chi Minh Citystä.

Hacienda Napoles – Pablo Escobarin kotona

hacienda napoles
Kyllähän nyt kunnon huumeparonilla pitää muutama virtahepo olla pitää. Kuva: FICG.mx, Flickr CC

Mikä: Hacienda Napoles, Puerto Triunfo, Kolumbia

Maine: Kolumbian kuuluisimman huumeparonin, satumaisen rikkaan Pablo Escobarin entinen kotitila on muutettu huvipuistoksi. Poliisit ampuivat Escobarin vuonna 1993.

Vetonaulat: Huvipuiston portin päällä on pienlentokone, jolla Escobar kuljetti ensimmäisen kokaiinilastinsa Yhdysvaltoihin. Vieraita viihdyttämään on rakennettu vesipuisto, ja nähtävillä ovat Escobarin keräämät aidonkokoiset dinosauruspatsaat.

Erikoista: Puiston alueella vaeltaa afrikkalaisia villieläimiä, jotka kuuluivat Escobarin yksityiseen eläintarhaan. Virtahevot ovat lisääntyneet ahkerasti ja levittäytyneet myös ympäröivälle maaseudulle.

Matkaan: Huvipuisto sijaitsee Puerto Triunfossa, 150 kilometrin päässä Medellínistä, joka tunnettiin Escobarin aikaan yhtenä maailman vaarallisimmista kaupungeista. Sittemmin Medellín on siistitty viihtyisäksi kulttuurikaupungiksi. Sisäänpääsy puistoon on 25 euroa. haciendanapoles.com

Lue lisää Kolumbian-matkailusta.

Shijingshan Amusement Park – Disneylandin kiinalaiskopio

Kiina huvipuisto
Tv-stä ja Floridasta tuttu. Kuva: Shang Ning, Flickr CC

Mikä: Shijingshan Amusement Park, Peking, Kiina

Maine: Tekijänoikeudet eivät paljoa painaneet, kun Kiinaan tehtiin Disneylandin kopio. Puiston slogankin julistaa: ”Disneyland on turhan kaukana, ole hyvä ja tule Shijingshan Amusement Parkiin.”

Vetonaulat: Puistossa pääsee ihailemaan Disneyn tavaramerkiksi muodostunutta Ruususen linnaa ja kokeilemaan monenlaisia huvipuistohärveleitä vuoristoradasta viikinkiveneeseen.

Erikoista: Vierailijoita viihdyttävät hahmot muistuttavat erehdyttävästi Aku Ankkaa, Väiski Vemmelsäärtä ja Hello Kittyä. Puiston johtajat ovat kiistäneet kopioimissyytteet ja sanoneet, että inspiraatio on haettu Grimmin saduista.

Matkaan: Huvipuistoon pääsee Pekingistä metrolla. Sisäänpääsy maksaa euron ja vempeleet erikseen muutaman euron jokainen. Varaudu pitkiin jonoihin. bjsjsyly.com

Lue lisää Kiinan-matkailusta

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi