Frankfurt – ei pelkkä välilaskupaikka

Frankfurt
Pilvenpiirtäjät hallitsevat Frankfurtin maisemia.

Matkakohteena Frankfurt am Main tunnetaan parhaiten lentokentästään, Euroopan kolmanneksi vilkkaimmasta. Moni matkailija erehtyykin ajattelemaan Frankfurtia vain pakollisena välilaskupaikkana. Sitä virhettä ei kannata tehdä – Frankfurtilla on oma lumonsa kaupunkikohteena.

Main-joen varrella sijaitseva Frankfurt on vauras ja vauhdikas finanssikeskus, jossa riittää iltaelämää ja komeita pilvenpiirtäjiä. Frankfurtin pilvenpiirtäjäsiluetti on Euroopan näyttävimpiä, minkä ansiosta Frankfurt am Mainia on kutsuttu myös Mainhattaniksi.

Vanhaa Frankfurtissa on sen sijaan säilynyt lähinnä kaupungin hienoissa museoissa – Frankfurtin keskiaikainen keskusta pommitettiin maan tasalle toisessa maailmansodassa.

Frankfurtin kautta on kätevä matkustaa vaikka vuokra-autolla ihanaan Reininlaaksoon.

Frankfurtin nähtävyydet

Frankfurtissa riittää komeaa uutta arkkitehtuuria.

Frankfurtin ydinkeskustaa on Innenstadt, jonka maisemia hallitsevat Pankkikorttelin (Bankenviertel) komeat pilvenpiirtäjät kuten Commerzbank Tower ja Main Tower. Jälkimmäisessä on näköalatasanne 200 metrin korkeudessa.

Pilvenpiirtäjien kupeessa on säilynyt myös jonkin verran vanhaa, kuten lähes 50 metriä korkea, keskiaikainen Eschenheimer Turm, yksi Frankfurtin kuvatuimmista maamerkeistä.

Perinteisten ristikkotalojen koristama Frankfurtin raatihuoneentori eli Römerberg rakennettiin uudelleen toisen maailmansodan tuhojen jälkeen.

Vanhalta näyttää myös keskiaikainen raatihuoneentori Römerberg, jota reunustavat historiallinen raatihuone Römer ja perinteiset ristikkotalot. Alue tuhoutui toisen maailmansodan ilmapommituksissa mutta rekonstruoitiin sodan jälkeen vanhaan asuunsa.

Aukiolla sijaitsevaa Oikeudenmukaisuuden lähdettä (Gerechtigkeitsbrunnen) koristaa antiikin Rooman oikeuden jumalatar Justitia. Modernia ilmettä aukiolle tuo Frankfurtin historiallisen museon sisäänkäynti.

Frankfurtin keskustan nähtävyyksiin kuuluu myös Goethen synnyintalo, Goethe-Haus (Großer Hirschgraben 23), jossa kirjailija asui 26-vuotiaaksi asti, kunnes Nuoren Wertherin kärsimyksillä maailmanmaineen singonnut nuori kirjailija kutsuttiin asumaan Weimariin. Talo tuhoutui toisessa maailmansodassa mutta rakennettiin uudelleen. Sisustus huonekaluineen ja kirjoineen on alkuperäinen.

Toinen kiinnostava kaupunginosa on Sachsenhausen, viihtyisä ravintola- ja baarialue. Sachenhausenissa sijaitsee myös Frankfurtin museokeskittymä Museumsufer eli Museoranta, jonka yhdeksän museota esittelevät kaikkea mahdollista saksalaisesta arkkitehtuurista (DAM – Deutsches Architekturmuseum) maailmankulttuureihin (Museum der Weltkulturer).

Frankfurtissa sijaitsee myös Euroopan keskuspankki. Sen komea päärakennus sijaitsee aika lailla omassa rauhassaan keskustan itälaidalla.

Voit varata kätevästi netistä Frankfurtin opastetut kaupunkikierrokset ja nähtävyyksien pääsyliput.

Frankfurtin hotellit

Frankfurt on vilkkaimmillaan arkisin ja messujen aikaan. Frankfurtista tekeekin mukavan viikonlopun kaupunkikohteen se, että Frankfurtin hotellit ovat halvimmillaan viikonloppuisin.

Jos matka osuu messujen ajaksi, vaikkapa Frankfurtin kirjamessuille, hotellien hinnat moninkertaistuvat.

Hotel Excelsior on juhlavasta nimestään huolimatta erinomainen edullinen hotelli.

Matka Frankfurtiin

Frankfurt on risteysasema. Frankfurtin rautatieasemalta pääsee junilla ympäri Saksaa.

Frankfurtin lentokenttä on Euroopan vilkkaimpia. Helsingistä on päivittäin useita suoria lentoja Frankfurtiin. Lento kestää kaksi ja puoli tuntia ja menopaluun saa usein alle 200 eurolla.

Katso lentotarjoukset Frankfurtiin.

Frankfurtista käsin on helppo jatkaa matkaa Reininlaaksoon.

Vertaa eri autovuokraamojen hintoja tai lue lisää: Auton vuokraaminen ulkomailla.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi