Heidelberg – linnan ja filosofien kaupunki

Heidelberg
Komea vanha silta johtaa Heidelbergin vanhaankaupunkiin.

Romanttinen Heidelberg tunnetaan ikivanhasta yliopistostaan ja kauniista rauniolinnastaan, joka lepää metsäisellä kukkulalla kaupungin yllä.

Heidelbergin vuonna 1386 perustettu yliopisto on Saksan vanhin ja edelleen yksi Euroopan parhaista. Yliopistossa on vaikuttanut parikymmentä Nobel-palkinnon saajaa.

Heidelberg oli 1800-luvulla Saksan romantiikan keskus, jossa kirjailijat ja filosofit tunnelmoivat keskiaikain kuviteltua loistoa. Filosofi Hegel opetti yliopistossa kahden vuoden ajan.

Heidelbergista tulikin tunnettu matkakohde jo romantiikan aikana, eikä suosio ole laskenut. Opiskelijoiden täyttämässä pikkukaupungissa käy nykyisin pari miljoonaa matkailijaa vuodessa.

Heidelbergin linna

Heidelberg
Heidelbergin linna on Saksan tunnelmallisimpia.

Heidelbergin kuuluisin nähtävyys on Saksan tunnelmallisin rauniolinna, joka on lumonnut niin Goethen kuin Mark Twaininkin.

Toisin kuin monet muut Saksan linnoista, joita kunnostettu vuosisatojen varrella aina kulloisenkin muodin mukaan, on Heidelbergin linna säilynyt pitkälti siinä asussa, johon se jäi, kun linna tuhottiin 1600-luvulla 30-vuotisessa sodassa ja sen jälkimainingeissa.

Filosofien polku

Heidelbergin toinen tunnettu nähtävyys on Philosophenweg eli Filosofien polku, jolla voi kävellä Goethen ja Hegelin jalanjäljillä kauniissa maisemissa Neckar-joen varrella ja ihailla vastarannalla näkyvää Heidelbergin vanhaa kaupunkia.

Nimensä polku on saanut yliopiston filosofeilta, jotka tapasivat kävellä polkua pitkin maailman olemusta pohdiskellen.

Komea nähtävyys on myös Neckar-joen ylittävä, jykevä vanha tiilisilta.

Heidelbergin majoitus ja ravintolat

Heidelbergin historiallisin majapaikka on Die Hirschgasse, joka toimi tavernana jo vuonna 1472. Lukemattomat opiskelijapolvet ovat ryypänneet majatalon ravintolassa, jonka pöytään myös myöhemmin rautakansleriksi noussut Otto von Bismarck on raapustanut nimensä.

Hyvä vaihtoehto on viehättävä Hotel Panorama, joka sijaitsee joen rannassa, keskellä Heidelbergin pientä keskustaa.

Katso tarjoukset Heidelbergin hotelleihin.

Matka Heidelbergiin

Heidelberg sijaitsee tunnin verran Frankfurtista etelään matkalla Saksan autoteollisuuden keskukseen Stuttgartiin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi