5 syytä, miksi Singapore on Aasian paras perhekohde

Singapore perhe
”Äiti, ota jo se kuva!” Singaporen Universal Studiossa voi poseerata Saapasjalkakissan ja monen muun satuhahmon kanssa. Kuva: Antti Helin

Singapore on Aasian paras matkakohde perheille. Lapsille riittää monenlaista tekemistä huvipuistoista, maailmanluokan eläintarhoihin ja tulevaisuuden puutarhoihin.

1. Singaporessa riittää tekemistä lapsille

Gardens by the Bayn superpuut ovat yksi Singaporen tunnetuimmista maamerkeistä. Taustalla näkyvät komeat kasivhuoneet, joista toisessa voi tutustua pilvisademetsään. Kuva: Jack Photo / Shutterstock

Suurin syy matkustaa Singaporeen lasten kanssa on tietenkin se, että lapsilla riittää tekemistä Singaporessa. Lasten aika ei taatusti käy pitkäksi.

Singaporen ykkösvetonauloja perheille ovat Kaakkois-Aasian ainoa Universal Studios -huvipuisto ja Singapore Zoo, yksi maailman parhaista eläintarhoista. Merenalaista elämää pääsee ihmettelemään SEA Aquariumissa, yhdessä maailman suurimmista meriakvaarioista.

Upea kohde lasten kanssa on myös Gardens by the Bay, futuristinen puutarha, jossa pääsee ihmettelemään superpuita ja bongaamaan lihansyöjäkasveja jättimäisen lasikuvun alla pilvisademetsän keskellä. Olo on kuin tieteiselokuvassa!

Lue lisää Singaporen nähtävyyksistä.

2. Singapore on monipuolinen perhekohde

Hiekkaranta Sentosan saarella Singaporessa. Kuva: Andrew-Media / Shutterstock

Vaikka kyseessä on vain yksi kaupunki, on Singapore yllättävänkin monipuolinen perhekohde: Singaporessa pääsee lasten kanssa ihastelemaan monenlaista Aasiaa yhdessä ja samassa paketissa.

Keskustan pilvenpiirtäjämaisemia voi ihailla huimaavista näköalapaikoista ja ostoskeskusten reunustamalla Orchard Roadilla voi shoppailla elämänsä kyllyydestä. Chinatownissa on satavuotiaita talovanhuksia ja Pikku-Intiassa voi seikkailla kuin Indiana Jones pelottavan Kali-jumalattaren temppelissä.

Ja uimaankin Singaporessa pääsee: niin hotellien uima-altailla, vauhdikkaissa vesipuistoissa kuin Sentosan hiekkarannoillakin.

 3. Singapore tarjoaa turvallista eksotiikkaa

Hindutemppeli Singaporessa. Kuva: Luciano Mortula – LGM / Shutterstock

Supersiistissä ja ultraturvallisessa Singaporessa vanhempien ei tarvitse pelätä lastensa terveyden puolesta – Singaporessa on mahdotonta astua edes koiran jätökseen.

Ja silti Singapore on sopivan eksoottinen ja aasialainen. Jos et usko, käy vaikka Singaporen Pikku-Intiassa.

4. Lapset pitävät singaporelaisesta ruuasta

Kanariisi on Singaporen kansallisruoka. Kuva: AS Food studio / Shutterstock

Singaporelainen ruoka sopii hyvin lasten suuhun, sillä se ei ole tulista. Maut ovat varsin mietoja.

Lapset tapaavat rakastaa etenkin Singaporen kansallisruokaa hainanilaista kanariisiä. Kana on pehmeää ja kanaliemessä keitetty riisi maukasta. Tätä pikkulastenkin on helppo syödä. Kanariisiä löytää aivan kaikkialta. Edullisesti sitä syö hawker centereissä, ilmastoiduilla ruokatoreilla, joita on ympäri keskustaa.

Toinen varma hitti lasten kanssa ovat makoisaan pähkinäkastikkeeseen dipattavat satay-grillivartaat. Yleisimpiä ovat kanavartaat, mutta tikkujen päässä kypsyy myös lammasta ja nautaa. Satay-kojuja löytyy iltasella esimerkiksi kauniin, historiallisen Lau Pa Sat -ruokahallin edestä.

Jos taas lapset ovat valmiita ruokaseikkailuun, voi Pikku-Intian indianajonesmaisia elämyksiä jatkaa Kalin temppelin jälkeen tilaamalla Banana Leaf Apolo -ravintolassa (54 Race Course Road) kalanpääcurryn. Pöytään kannetaan kulhossa kookas kalan pää, josta tarjoilija kauhoo lautaselle herkkupalana kalan mulkosilmän.

5. Singaporeen on helppo matkustaa lasten kanssa

Singaporeen lentää Suomesta helposti suoralla lennolla. Kuva: Antti Helin

Singapore on Aasian helpoin matkakohde perheille. Englanti on Singaporen virallinen kieli, joten kielivaikeuksia ei ole luvassa. Kaupungissa on myös helppo liikkua julkisilla liikennevälineillä, eivätkä taksitkaan ole kalliita.

Singaporeen on helppo matkustaa Suomesta Finnairin suoralla lennolla ja jatkaa matkaa ympäri Aasiaa. Niin, ja Singaporen lentokenttä on maailman parhaita ja kentällä riittää tekemistä myös lapsille.

Singaporesta on myös helppo jatkaa matkaa eri puolille Aasiaa, vaikkapa johonkin Aasian parhaista rantakohteista. Singaporesta kun on hyvät lentoyhteydet ympäri Aasiaa ja Australiaan asti.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Singaporeen.

Singaporen parhaat hotellit perheille

Festive on lasten unelmahotelli.
Festive on lasten unelmahotelli.

Universal Studiosin yhteydessä sijaitseva Festive Hotel on suunnattu erityisesti lapsiperheille. Huoneissa odottavat pehmolelut ja piccolon voi soittaa lukemaan iltasatuja (tosin englanniksi).

Jos haluaa asua aivan keskustassa, vierähtävät päivän kuumimmat tunnit mukavasti Swissotel Merchant Courtin uima-altaalla.

Village Hotel Bugis on puolestaan siisti ja Singaporen mittapuulla edullinen hotelli hyvällä sijainnilla Bugisin ostosalueella, aivan boheemin Haji Lanen vieressä. Tilavat huoneet.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi