Syksyn parhaat matkakohteet

Espanjasta ja Andalusian ihmeistä, kuten Alcazarin linnoituksesta Sevillassa nauttii mainiosti myös syksyllä. Kuva: Cristian Balate / Shutterstock

Jos säästit kesälomat syksyyn tai olet muuten vain vapaa matkustamaan syksyllä, niin onneksi olkoon: syksy on parasta aikaa matkustaa!

Jos kaipaa syksyllä rantalomalle, vastaus on helppo: Etelä-Eurooppaan. Monet Välimeren matkakohteet ovat parhaimmillaan juuri syksyllä syyskuusta pitkälle lokakuuhun, kun kesän matkailijamäärät ja pahimmat helteet ovat jo hellittäneet, mutta ilmat ovat vielä lämpimät ja meri kutsuu uimaan.

Jos taas kaipaa syksyllä matkalle Eurooppaa kauemmaksi, on syksy parasta aikaa matkustaa niin Nepaliin seikkailemaan kuin Japanin kulttuuria kokemaan. Alkusyksystä myös Kenian safarit ovat upeimmillaan.

Lue alta lisää syksyn parhaista matkakohteista.

Syksyn kohteet rantalomalle

Syksy on parasta aikaa matkustaa Kreikan saarille, kun vesi on vielä lämmintä, mutta kesän väentungos enää muisto vain. Kuva: Saiko3p / Shutterstock

Melkein mikä tahansa Etelä-Euroopan kohde sopii hyvin rantalomaan varsinkin alkusyksystä. Kokeile tuttuja suosikkeja Espanjaa, Kroatiaa ja Kreikan saaria tai kokeile historialtaan erittäin kiinnostavaa Maltaa.

Loppusyksyn rantalomakohteet

Jordaniassa pääsee rantojen lisäksi nauttimaan maailman ihmeistä kuten Petran upeasta rauniokaupungista. Kuva alcolm Browne, Flickr CC

Loppusyksy on erinomaista aikaa matkustaa Dubaihin ja muihin Arabiemiraatteihin, jossa ilmasto on parhaimmillaan: ihanan lämmin, muttei enää liian kuuma.

Talven tullen ilmat ja merivesi alkavat Dubaissa viiletä, vaikka aivan talvellakin rantalomailu onnistuu, kiitos hotellien lämmitettyjen uima-altaiden.

Perinteisemmän Arabian lumoa pääsee puolestaan kokemaan Jordaniassa, jossa rantalomaan kannattaa yhdistää vierailu yhdellä maailman ihmeistä, Petran rauniokaupungissa.

Jos Arabia ei syystä tai toisesta sattuisi kiinnostamaan, varmaa aurinkoa ja lämpöä – mutta myös upeita patikontimaastoja – löytää tietenkin Kanariansaarilta. Kävelyretket Madeiran levadoilla ovat omaa luokkaansa, ja alkusyksy on Madeiralla eloisien sadonkorjuujuhlien aikaa.

Minne mennä häämatkalle syksyllä?

Syksyn harmaus on kaukana Mauritiukselta. Kuva: Stockphoto-graf / Shutterstock

Ikimuistoisista häämatkakohteista syksy on erityisen hyvää aikaa matkustaa Mauritiukselle, jossa ilma on parhaimmillaan toukokuulta marraskuulle.

Syksyn matkat seikkailulle

Nepal vuoret
Syksy on parasta aikaa matkustaa Nepaliin ja vaeltaa Himalajan vuorilla.

Jos kaipaat seikkailulle, loka- ja marraskuu ovat parasta aikaa matkustaa Nepaliin vaeltamaan. Kesän sadekausi on ohi ja sateet ovat puhdistaneet vuoristoilman kirkkaaksi: Himalajan vuorenhuiput näkyvät komeimmillaan (keväisin ilmassa on syksyä enemmän pölyä). Talven kylmyys ja lumisateet eivät vielä vaivaa korkeita vuoristosolia. Nepalin lisäksi loistava vaelluskohde Himalajalla on Ladakh.

Myös Mongolian ilmasto on parhaimmillaan syksyllä elokuulta lokakuulle, jolloin taivas on lähes aina pilvetön. Lokakuun alussa Länsi-Mongoliassa järjestetään kiehtovat kotkafestivaalit, ja syksy on hyvä ajankohta myös road triplle Gobin autiomaahan.

Aivan alkusyksy on hyvää aikaa myös safarille Afrikassa. Yli miljoonan antiloopin ja gnun massamuutto Tansanian Serengetistä Kenian Masai Maraan jatkuu syyskuulle asti – jolloin siitä pääsee nauttimaan ilman elokuun väenpaljoutta.

Kannattaako Aasian matkustaa syksyllä?

Aasiaan matkustaessa kannattaa huomioida, että monessa maassa kuten Thaimaassa kesän sadekausi jatkuu pääosin pitkälle syksyyn. Sateista voi olla aina marraskuulle saakka.

Syksy on sen sijaan hyvää aikaa matkustaa kulttuurilomalle Itä-Aasiaan kuten Japaniin tai Etelä-Koreaan. Tuskaisen kuuma ja kostea kesä on takana, ilma raikas ja vuoristometsät loistavat ruskan väreissä.

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!