Näin toimii Faralong-matkatoimisto

Faralongin matkassa pääsee esimerkiksi Kirgisian huikeisiin maisemiin.

Faralong on aivan uudenlainen seikkailu- ja kiertomatkatoimisto. Alla kerromme, miten Faralong toimii.

Faralong välittää matkoja maailman upeimpiin ja eksoottisimpiin kohteisiin. Faralongilta voi varata vaikkapa kokemusrikkaan seikkailumatkan Mongoliaan, risteilyn Galapagossaarille tai luontomatkan Ugandaan vuoristogorilloja katsomaan.

Valikoimassa on toki paljon myös ”perinteisempiä” eli hieman vähemmän seikkailullisia kohteita. Faralongin matkassa pääsee esimerkiksi Sri Lankan upeille kulttuuri- ja luontokohteille tai Nepaliin vaeltamaan.

Näkyvin ero perinteisiin kiertomatkoja järjestäviin matkatoimistoihin on matkojen hinnoittelussa. Faralongin idea on nerokkaan yksinkertainen: Mitä enemmän ihmisiä liittyy mukaan kiertomatkalle, sitä vähemmän kukin maksaa matkastaan.

Tavallisilla seikkailu- ja kiertomatkoja järjestävillä matkatoimistoilla hinta on asiakkaille sama, oli ryhmän koko mikä tahansa. Vaikka pienellä ryhmällä matkustaessa palvelu olisi usein henkilökohtaisempaa!

Faralongin matkassa pääsee maailman eksoottisimpiin kohteisiin kuten Mongoliaan.
Faralongin matkassa pääsee maailman eksoottisimpiin kohteisiin kuten Mongoliaan.

Faralongin matkalle voi lähteä omalla porukalla tai osana ryhmää

Iso ero tavallisiin matkatoimistoihin verrattuna on sekin, että Faralongilta saa vaivattomasti varattua privaattikierroksen vaikka vain kahdelle henkilölle joutumatta lähettämään edestakaisin sähköposteja ja tarjouspyyntöjä matkatoimiston ja asiakkaan välillä.

Eikä kahden hengen matkasta joudu maksamaan lisähintaa. Päinvastoin Faralongin matkojen perushinnoittelu menee kahden hengen mukaan, ja lisämatkustajat vain laskevat hintaa.

Eli kun Faralong mainostaa hintojaan alkaen vaikkapa 1200 euroa, kyseessä on ylin mahdollinen eikä alin mahdollinen hinta!

Faralongin matkat voi siis varata pariskunnalle, omalle porukalle tai liittyä osaksi yleistä ryhmää.

Yleiselle matkalle tulee mukaan muita satunnaisia matkaajia, jos he sattuvat varaamaan matkan samoille päiville. Hyvä puoli on tosiaan se, että jokainen uusi matkustaja laskee kaikkien matkan hintaa.

Ryhmille on myös määritelty maksimikoko, joten vaarana ei ole joutua osaksi jättimäistä ryhmää. Yleensä maksimikoko näyttäisi olevan kuusi tai kahdeksan matkustajaa, tosin joillakin kiertomatkoilla maksimikoko voi olla jopa 18 henkeä.

Minimiryhmäkoko on kaksi henkilöä niin yksityiselle kuin yleisillekin kierroksille.

Luonnonystävän Galapagos kuuluu Faralongin kohteisiin.
Luonnonystävän Galapagos kuuluu Faralongin kohteisiin.

Miten Faralongin yksityinen kierros varataan?

Tällä hetkellä yksityiset kierrokset joutuu varaamaan tietyille kunkin matkan yhteydessä näkyville päiville. Tosin Faralongin perustajiin kuuluvan Kalle Viiran mukaan palveluun on tulossa päivitys, jolla yksityisryhmän voi varata mille tahansa päiville.

Yksityinen kierros varataan samalla tapaa kuin yleinen kierros eli menemällä halutun matkan sivulle ja valitsemalla sopiva ajankohta (”Select Tour Date”). Tällöin näkyviin ilmestyy valikko, josta voi valita yleisen matkan (”Open departure”) tai yksityisen matkan (”Or make this trip private”).

Hinnat ja palvelu ovat samat yksityisille ja yleisille kierroksille.

Mitä kuuluu Faralongin matkojen hintaan?

Matkojen hintaan kuuluvat paikallisen oppaan palvelut sekä liikkumiset ja hyvätasoinen majoitus matkan aikana. Lennot kohteeseen eivät kuulu hintaan.

Kulttuurikierroksilla hotellit ovat erinomaista neljän tai viiden tähden tasoa (informaatio hotelleista löytyy matkasivujen vasemmasta laidasta kohdasta ”Specifics”). Hotellien nimiä ei varattaessa kerrota – se olisikin käytännössä mahdotonta näin joustavalla palvelulla. Hotellit varataan saatavuuden mukaan.

Eksoottisilla vaellusmatkoilla majoituksen taso voi puolestaan olla olosuhteiden johdosta paikalliseen tapaan, no, ”eksoottinen”.

Faralong tarjoaa myös matkatoimistojen lainmukaiset vakuudet.

Annapurna Nepal
Annapurnan vaelluksella Nepalissa patikoidaan lumihuippujen viertä.

Minkä tasoista on Faralongin palvelu?

Matkajärjestelyjen voi ylipäätään luottaa olevan ensiluokkaiset, sillä Faralongin yhteistyökumppaneiksi on valikoitu kunkin maan johtavat matkanjärjestäjät eli paikalliset matkatoimistot, joiden nimet Faralong myös ilmoittaa matkakuvausten yhteydessä.

Nyt seuraakin paljastus: Vaikka moni ei sitä välttämättä tiedäkään tai tule ajatelleeksi, kiertomatkat ylipäätään toimivat niin, että suomalaiset matkanjärjestäjät käytännössä vain välittävät matkoja, joiden järjestelyistä vastaavat paikan päällä paikalliset matkatoimistot.

Faralongin käyttämät matkanjärjestäjät ovat samat, joita muutkin suomalaiset kiertomatkojen järjestäjät käyttävät samoissa kohdemaissa.

Eli matkan sisältö on lähes sama, ostaa sen sitten Faralongilta, Mandala Travelilta, Aventuralta tai joltain muulta matkatoimistolta.

Suurin ero Faralongin ja perinteisten matkanjärjestäjien välillä on käytännössä varausprosessissa, joka on Faralongilla mahdollisimman pitkälle automatisoitu, edullisemmassa hinnassa ja siinä, että Faralongilla mukaan ei tule suomenkielistä opasta. Kaikki opastukset ovat englanniksi.

Mitä Faralongin matkat maksavat?

Faralongin hintataso on hyvin kilpailukykyinen muiden matkatoimistojen kierto-, seikkailu- ja vaellusmatkoihin verrattuna. Syynä on se, että Faralong on painanut oman katteensa alas, kiinteään korvaukseen per asiakas. Eli Faralongin kate per asiakas on aina sama riippumatta matkakohteesta tai siitä, monta asiakasta matkalle lähtee.

”Suomen matkatoimistojen tarjontaan verrattuna Faralong on jo monesti kahden hengen privaattimatkalla edullisempi, neljän hengen matkoilla ollaan monin paikoin jo kansainvälistä kärkeä”, Faralongin perustajiin kuuluva Kalle Viira vakuuttaa.

”Jos pariskunta lähtee esimerkiksi kaksistaan Faralongin Nepalin-vaelluksella ja löytää ok-hintaiset lennot, he säästävät varmaan joka vaelluksella vähintään tonnin verrattuna muihin suomalaisiin matkanjärjestäjiin.”

Tosin aivan reppureissaajabudjetilla ei näillekään matkoille lähdetä.

Matkojen hinnat vaihtelevat paljon riippuen matkan kestosta ja paikallisista kustannuksista. Ja tietenkin hintaan vaikuttaa myös matkaseurueen koko, sehän juuri on Faralongin juju.

Kohteiden välillä on suuria eroja. Joissain kohteissa matkan hintaan ei vaikuta kovin dramaattisesti asiakkaiden määrä, toisissa taas sillä on isokin merkitys. Otetaan esimerkiksi vaikka kiertomatkat Intiassa ja Myanmarissa.

Yhdeksän päivän Golden Triangle -kierros ja Ranthamboren tiikerisafari Intiassa maksaa 680 euroa/hlö, jos mukana on kaksi henkeä, kun kahdeksalla osallistujalla hinta putoaa 640 euroon/hlö.

Hintaa voi ylipäätään pitää hyvin edullisena, sillä esimerkiksi omatoimisesti tiikerisafarien varaaminen tapaa olla Intiassa aikamoista säätämistä ja se tulee helposti kalliiksi. Ja kyseiseen hintaan saa oppaan palvelut ja pääsee nukkumaan hyvätasoisissa hotelleissa.

Sen sijaan kymmenen päivän kulttuurikierros Myanmarissa tuntuu Intian-reissuun verrattuna tyyriiltä, sillä se maksaa 2130 euroa/hlö, jos mukana on kaksi henkeä ja 1850 e/hlö osana kahdeksan matkustajan ryhmää (ja päälle tulevat vielä lennot).

Myanmarin kierros on siis yli tuplasti Intian Golden Trianglia kalliimpi, vaikka matka-aika on lähes sama.

Intian-matka on jo niin halpa, ettei ryhmäkoko vaikuta paljoakaan loppuhintaan, mutta Myanmarin kierroksella isommassa ryhmässä säästäisi jo lähes 300 euroa/hlö.

Vieläkin suurempi alennus näyttäisi olevan esimerkiksi Ecuadorin kiertomatkalla (ks. kuva yllä). Kahdelta matkustajalta hinta on 1590 e/hlö, mutta kahdeksalla matkustajalla hinta on laskenut jo 980 euroon. Nyt aletaan jo puhua hyvästä tarjouksesta!

Golden Triangle -kierros vie katsomaan Taj Mahalia, maailman kauneinta rakennusta. Kuva: Laszlo Ilyes, Flickr CC
Golden Triangle -kierros vie katsomaan Taj Mahalia, maailman kauneinta rakennusta. Kuva: Laszlo Ilyes, Flickr CC

Miksi kannattaisi varata matka Faralongilta?

Parasta Faralongissa on joustavan hinnoittelun lisäksi tietenkin sama asia kuin perinteisissäkin kiertomatkatoimistoissa: vaivattomuus.

Itse tarvitsee vain varata lennot matkan alkupisteeseen ja mahdollisesti ensimmäinen yö ennen matkan alkua, minkä jälkeen järjestelyt hoituvat Faralongin kautta.

Myös matkojen varaaminen on vaivatonta: Faralongilla kaikki tapahtuu automaattisesti Faralongin nettisivuilla klikkaamalla.

Joustavaa hinnoitteluakin merkittävämpi ero perinteisiin matkatoimistoihin on se, että Faralongilla matkojen minimikoko on pieni, kaksi henkilöä. Perinteiset matkatoimistot joutuvat yleensä peruuttamaan kiertomatkansa, jos mukaan ei saada tarpeeksi isoa ryhmää. Faralongilla ei tätä ongelmaa ole.

Vaivattomuuden lisäksi hyvä syy käyttää Faralongia on myös se, että monista maailman upeimmista matkailuelämyksistä ei voi edes nauttia omatoimisesti.

Ugandan gorilloita nähdäkseen on joka tapauksessa osallistuttava opastetulle kierrokselle viidakkoon. Samoin vuoristovaelluksilla opas tekee vaeltamisesta huomattavasti turvallisempaa kuin itsekseen vaeltaminen.

Kiehtovaan ja eristäytyneeseen vuorivaltioon Bhutaniin ei edes päästetä itsenäisiä matkailijoita, vaan kaikkien matkustajien on saavuttava maahan matkailuviranomaisten hyväksymän matkanjärjestäjän kautta.

Kulttuurikohteista taas saa enemmän irti, kun mukana on paikallisen kulttuurin ja tavat tunteva paikallisopas.

Bhutan_Tiikerinpesäluostari
Tiikerinpesäluostari on Bhutanin huimaavin nähtävyys.

Mitkä ovat Faralongin huonot puolet?

Yllä on lueteltu paljon Faralongin hyviä puolia. Mutta kai Faralongilla on huonotkin puolensa? Se on makukysymys.

Jollekulle huono puoli on se, ettei matkalle saa mukaan suomenkielistä opasta. Toiselle se taas on hyvä puoli, jos pärjää aivan yhtä hyvin englanninkielisellä opastuksella, sillä näin matka tulee halvemmaksi.

Sama koskee lentoja. Perinteisiin kiertomatkoihin tottunut saattaisi toivoa, että matkan hintaan kuuluisivat kaikki järjestelyt, myös lennot. Faralongin matkat eivät kata lentoja.

Jollekulle sekin on hyvä puoli: voi itse etsiä netistä halvimmat mahdolliset lennot. Ja kiertomatka on samalla helppo yhdistää muuhun matkailuun. Esimerkiksi Thaimaan-rantalomalta voi lentää Bhutaniin (jonne on lentoja vain Bangkokista ja Intiasta), ja tehdä siellä Faralongin kierroksen.

Suoraan sanottuna, ainakaan toistaiseksi meille ei ole tullut mieleen muita huonoja puolia.

Faralong on lupaava matkailualan start-up-yritys

Faralong tähtää koko maailman matkailumarkkinoiden valloittamiseen, siksi nettisivutkin ovat englanninkieliset.

Faralongin idean ja toteutuksen takana ovat suomalaiset, Mandala Travel -matkatoimistosta tutut Kalle Viira ja Juha Viitala.

Taustatukea Faralong on saanut muun muassa Supercellin brändin luoneelta Proxy Venturesilta, Aurinkomatkojen entiseltä toimitusjohtaja Tuomo Meretniemeltä ja kansainvälisiltä matkailualan vaikuttajilta.

Aivan suomalaiseksi firmaa ei voi kutsua sen takia, että Faralongin kotipaikka on Virossa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!