Kesän parhaat matkakohteet

Kesälomailijaa odottavat huikeat maisemat Pohjois-Norjassa. Kuva: Ville Palonen

Minne kannattaa matkustaa kesällä? Tällä sivulla annetaan parhaat vinkit kesän matkakohteisiin.

Kotimaa on kesän paras matkakohde – aina. Piste. Kotimaanmatkailu kasvaa ja kehittyy, eivätkä palvelut enää kalpene ulkomaiden rinnalla, mistä ovat hyvinä esimerkkeinä vaikkapa Punkaharjun tunnelmallinen, vanha valtionhotelli, Kolin ihana kylpylä, Tampereen ravintolatarjonta tai Turun linnan huippuluokan museo.

Kesän parhaat luontoelämykset löytyvät kotimaasta. Itä-Suomi on maailman paras paikka bongata karhuja ja susia. Kuva: Antti Helin

Ulkomaalaiset ovat jo puolestaan pitkään tienneet, että Kuhmo on maailman parhaita paikkoja karhujen bongaamiseen. Josko me suomalaisetkin vihdoin ymmärtäisimme, kuinka hienoja luontoelämyksiä kotimaamme tarjoaa?

Kotimaan vähemmän tunnetuista kohteista haluamme nostaa erityisesti esiin Kokkolan, Pohjanmaan salaisen helmen, ihanan puukaupungin, jossa on kiehtovan erikoisia nähtävyyksiä kuten Suomen ainoa ITE-taiteen museo – ja maailman ainoa Englannin laivastolta sotasaaliiksi jäänyt alus.

Ja mikä parasta: kotimaanmatkailu säästää luonnonvaroja, kun moneen paikkaan voi matkustaa maata pitkin ekologisesti junalla.

Kesälomalla maata pitkin lähikohteisiin

pietari palatsiaukio
Pietari on huikea matkakohde vain junamatkan päässä. Kuva: Antti Helin

Kotimaan ohella kesä kutsuu muutenkin matkailemaan lähialueilla. Junalla pääsee tietysti myös Viipuriin ja Pietariin. Hyvä vaihtoehto on myös ajaa Pohjois-Norjan upeisiin maisemiin – oma auto on yllättävänkin ekologinen matkaväline, varsinkin jos autoon pakkaa mukaan mahdollisimman monta matkustajaa.

Laivalla pääsee puolestaan Ruotsin että Viron kiehtoviin kohteisiin. Tallinnasta matkaa voi jatkaa junalla ja bussilla tai omalla autolla Via Balticaa pitkin kohti Keski-Eurooppaa.

Pitkät kesälomat tekevät ylipäätään maata pitkin matkustamisesta houkuttelevaa – kerrankin on aikaa kulkea kaikessa rauhassa vaikka interrail-lipun voimalla kohteesta toiseen Euroopassa.

Euroopan nousevat kesäkohteet

Montenegro on kesän nouseva kohde. Kuva: Nataliia Budianska / Shutterstock

Balkanin maat ovat kaikkien huulilla tänäkin kesänä. Montenegro on uusi Kroatia, ja Slovenia lumoaa monipuolisuudellaan.

Rantojen, halpojen hintojen ja omituisten bunkkerien Albania alkoi kasvattaa suosiotaan viime kesänä, ja kasvu jatkunee tänäkin suvena.

Kesän uudet kohteet

Eksotiikkaa kesään saa matkustamalla Valko-Venäjälle, jonne ei tarvitse enää viisumia. Suora lentoyhteys on myös avattu vihdoin Suomesta Serbian Belgradiin.

Turkoosia tunnelmaa – kesän parhaat rantalomat

italia sardinia ranta
Turkoosi meri odottaa Sardiniassa.

Jos taas mielessä on kesäinen rantaloma, Euroopan turkooseimmat merimaisemat löytyvät Sardiniasta ja Kreikan saarilta.

Monipuoliseen rantalomaan sopii erityisesti Sisilia, jossa riittää paikallista kulttuuria ja upeita nähtävyyksiä.

Myös uudelleen suosioon noussut Kypros on monipuolisempi matkakohde kuin moni arvaisikaan. Eksotiikkaa tarjoaa vierailu turkkilaisen Pohjois-Kyproksen puolella.

Parhaat kaukokohteet kesällä

Bali on oiva kesäkohde niin surffaajalle kuin kulttuurimatkailijallekin. Kuva: Hagen Production / Shutterstock.com

Kaukomaan kohteista Bali on kesällä sään puolesta parhaimmillaan – ja Balilta on helppo jatkaa matkaa ympäri Indonesian kiehtovaa saaristoa, vaikkapa sukeltamaan katsomaan Komodon varaaneja Floresilla.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!