Marraskuun matkakohteet – minne mennä kuukausista kurjimpana?

Oman delfiiinit
Yllätä itsesi ja matkusta marraskuussa Omaniin – pääset ihailemaan niin delfiinejä kuin rannalle munivia kilpikonniakin. Kuva: Ville Palonen

Marraskuu on kuukausista kurjin, ainakin Suomessa, joten silloin on hyvä suunnata räntäsäitä pakoon ulkomaille. Valitettavasti sää on marraskuussa huono melkein ympäri Eurooppaa. Ja sielläkin, missä aurinko vielä paistaa, on merivesi turhan viileää uimiseen.

On siis suunnattava hieman kauemmaksi, muttei välttämättä kovin kauaksi. Marraskuu kun on erinomaista aikaa suunnata Kanarialle sekä Lähi-itään kuten Dubaihin tai eksoottisempiin tunnelmiin Jordaniaan ja Omaniin.

Saammeko esitellä: marraskuun parhaat matkakohteet!

Marraskuussa matkailusesonki alkaa Marokossa

Marokko on upea matkakohde – ja suorien lentojen ansiosta yllättävän lähellä. Marrakech on melkein kuin marraskuun nimikkokaupunki. Kuva: Ville Palonen

Paras sesonki matkustaa Marokon kohteisiin Marrakechiin ja Agadiriin alkaa marraskuussa, kun ilma on lämmin, muttei enää tukahduttavan kuuma.

Marraskuu on myös hyvää aikaa tutustua Egyptiin, jonne pakettimatkat ovat alkaneet jo lokakuussa.

Marraskuun paras kohde Euroopassa

Alhambran palatsiin ei joudu jonottamaan marraskuussa. Kuva: S.Borisov / Shutterstock

Marraskuun paras kohde Euroopassa on Andalusia, jonne kannattaa suunnata tutustumaan alueen upeisiin nähtävyyksiin Sevillassa ja Granadassa.

Aurinkoa ja lämpöä riittää edelleen, mutta lokakuulle jatkuva huippusesonki on jo takana, joten hotellien hinnat ovat laskeneet merkittävästi eikä nähtävyyksille tarvitse enää jonottaa.

Perille pääsee Málagan kautta, joka sekin toimii mukavana, lämpöisenä kaupunkikohteena.

Marraskuun kohteet kaukomatkalle

Burma opas
Buddhalaiset munkit tulevat Burmassa tutuksi. Nämä nuoret munkkikokelaat kuvattiin oppitunnilla. Kuva: Antti Helin

Marraskuu on erinomaista aikaa matkustaa Kaakkois-Aasiaan kuten Thaimaahan tai eksoottisempien tunnelmien perään Myanmariin. Sadekausi on jo päättynyt, mutta vilkkain turistikausi ei ole vielä alkanut.

Sään puolesta parhaimmillaan marraskuussa on myös Intian valtameren saariparatiisi Mauritius.

Marraskuun paras kohde aktiivilomalle

Nepal Kahtmandu
Vuorten lisäksi Nepalissa kannattaa tutustua Kathmandun ikiaikaisiin tunnelmiin.

Marraskuu, varsinkin kuun alkupuoli, on parasta aikaa matkustaa Nepaliin. Taakse jääneen sadekauden puhdistama ilma on kirkas ja lumihuippuiset vuoret loistavat kauneimmassa asussaan. Ilma on vielä riittävän lämmin vaelluksille korkeallakin vuoristossa.

Safarille kannattaa puolestaan suunnata Etelä-Afrikkaan, jossa näkee marraskuussa safarilla söpöjä, vastasyntyneitä eläinpienokaisia, ja Kapkaupungin kelit ovat ihanan kesäisiä.

Marraskuun paras elämys

Kuolleiden päivä
Kuolleiden päivä (Dia de los Muertos) on Meksikon ikimuistoisin juhla. Kuva: Jesus Cervantes / Shutterstock

Marraskuun paras elämys maailmalla on Kuolleiden päivä, jota vietetään Meksikossa 1–2. marraskuuta.

Marraskuun toinen ikimuistoinen – ja vieläkin eksoottisempi – elämys ovat Intian Rajasthanissa vietettävät Pushkarin kamelijuhlat. 200 000 paikallista kerääntyy pieneen pyhään kaupunkiin kauppaamaan kameleita ja muita kotieläimiä – tai ihmettelemään värikästä kaupankäyntiä. Joinain vuosina markkinat ajoittuvat lokakuun loppuu.

Marraskuu on muutenkin hyvää aikaa kiertää kiehtovaa, maharajojen palatseista kuuluisaa, aavikkoista Rajasthania, kun kesän kuumuus on vihdoin taittunut, mutta talven koleus on vasta edessä.

Marraskuussa sukeltamaan

sukellus
Valashai Malediiveilla. Kuva: Krzysztof Odziomek / Shutterstock

Marraskuu on hyvää aikaa matkustaa Malediiveille sukeltamaan. Sadekausi on jo pääosin taittunut eivätkä hinnat ole vielä nousseet turistisesongin tasolle. Marraskuussa ja joulukuussa saarivaltion vesissä uiskentelee erityisen paljon valashaita.

Paras lähikohde marraskuussa

Miekkavalaita troolarin ympärillä Tromssan lähellä. Kuva: Alessandro De Maddalena / Shutterstock

Maata pitkin matkustavalle paras lähikohde on Pohjois-Norjan Tromssa, jonne silliparvet saapuvat marraskuussa ja houkuttelevat paikalle ryhävalaita. Valassafarien sesonki jatkuu marraskuulta tammikuulle.

Alkutalvi on myös erinomaista aikaa bongata Pohjois-Norjassa revontulia, ja Golfvirran ansiosta keli on paljon leudompi kuin Suomen Lapissa.

Marraskuun paras risteily

Marraskuu on erinomainen ajankohta toteuttaa unelma Etelämantereen risteilystä. Maaliskuulle alkava risteilykausi alkaa juuri marraskuussa, jolloin Antarktis on vielä valkeimmillaan.

Samalla kannattaa tutustua Patagoniaan, jossa vaelluskausi alkaa niin ikään marraskuussa.

Marraskuun paras kaupunkikohde

Hongkong on parhaimmillaan marraskuussa. Kuva: Ekaphon Maneechot / Shutterstock.com

Marraskuun paras kaupunkikohde on Hongkong, jossa sää on parhaimmillaan juuri marraskuussa.

Euroopassa marraskuun paras kaupunkikohde on puolestaan… Lontoo! Valintaan on hyvä syy: Englantiin kun ei muutenkaan matkusteta hyvän sään perässä, joten Lontoossa voi yhtä hyvin käydä myös marraskuussa.

Paperilla marraskuu on toki Lontoon sateisin kuukausi lokakuun jälkeen, mutta ero muihin kuukausiin ei ole dramaattinen. Saarivaltion sää on ylipäätään arvaamaton ympäri vuoden: koska vaan voi sataa – tai paistaa aurinko. Lämpötila tapaa olla kahdeksan asteen kieppeillä.

Ja no, jos hyvin käy, ja marraskuussa sataa, niin Lontoossa pääsee hyvällä omalla tunnolla puhumaan peribrittiläiseen tapaan säästä ja ottamaan tunnelmallisia sateenvarjokuvia.

Marraskuun lopulla aukeavat joulutorit

Jos malttaa kestää marraskuuta kuun loppupuolelle, niin monet joulutorit avaavat usein marraskuun viimeisenä viikonloppuna niin Münchenissä kuin Tallinnassakin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!