Gran Canaria – Kanarian suosituin saari

Maspalomasin hiekkadyynit Gran Canarialla. Kuva: John Walker / Shutterstock

”Ooo Las Palmas, sun helmaasi aina jään! Ooo Las Palmas, sun luoksesi lämpimään!” lauloi Irwin Goodman jo 1970-luvun alussa. Gran Canaria ja sen pääkaupunki Las Palmas ovat muuttuneet valtavasti noista ajoista, mutta se tärkein asia on ennallaan: Gran Canarialla paistaa aurinko reilusti yli 300 päivänä vuodessa!

Gran Canaria on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista. Suurella saarella aika ei ehdi käydä pitkäksi: Gran Canarialta löytyy hiekkarantoja ja kauppakeskuksia, klubeja ja suomikaraokea, sekä roppakaupalla erilaisia vesi-, huvi- ja teemapuistoja. Helmi-maaliskuussa juhlitaan karnevaaleja eri puolilla Gran Canariaa.

Gran Canarian suosituimpia rantalomakohteita ovat Playa del Inglés (hiekkadyynejä ja yöelämää), Maspalomas (perhelomailua ja vesipuistoja) sekä Puerto Rico (delfiiniretkiä ja lisää vesiliukumäkiä). Saaren pääkaupunki Las Palmas on lähes puolen miljoonan asukkaan kaupunki, jossa voi kokea aidon espanjalaiskaupungin tunnelman.

Las Palmas – kaupunkiloma Kanarialla

Las Canteras -ranta, Las Palmas. Kuva: Salvador Aznar / Shutterstock

Las Palmasin kaupunki kuuluu Gran Canarian perinteisimpiin rantakohteisiin – mutta samalla se on yksi harvoista paikoista, joissa voi edelleen kokea aitoa kanarialaista elämänmenoa.

Kaupungin sydämenä sykkii keskusta: vanhakaupunki Vegueta sekä uudempi Triana, jonka kävelykaduilta löytyy monta hyvää ravintolaa ja muotipuotia. Las Palmasin ranta, Las Canteras, on yksi maailman hienoimmista kaupunkirannoista. Loivasti syvenevä ranta sopii hyvin lapsiperheille.

Hyviä retkikohteita Las Palmasin lähellä ovat Jardin Botanico Canario (kasvitieteellinen puutarha) sekä Arucasin pikkukaupunki, joka tunnetaan Arehucas-rommista.

Lue lisää: Las Palmas – mainettaan parempi matkakohde

Katso tarjoukset Las Palmasin hotelleihin.

Todella edullinen matkatarjous Las Palmasiin: viikko huoneistohotellissa upean Las Canteras -rannan tuntumassa (sis. lennot ja majoitus) alkaen 364 euroa! Lue lisää tarjouksesta Top10Matkatarjoukset -sivulta.

Playa del Inglés – biitsejä ja biletystä

Playa del Inglesissä riittää hiekkarantaa. Kuva: Kalin Eftimov / Shutterstock

Playa del Inglésillä on kahdet kasvot. Päivisin loikoillaan korkeiden hiekkadyynien rauhassa, öisin tanssitaan latinopopin ja suomikaraoken tahdissa pikkutunneille asti.

Playa del Inglés oli hiekkarantaa ja tomaattipeltoja, kunnes sinne rakennettiin ensimmäiset hotellit 1960-luvulla. Nykyään Inglés on Gran Canarian vilkkain rantakohde, joka tunnetaan varsinkin yöelämästään.

Bilemaineestaan huolimatta Playa del Inglés sopii mainiosti myös lapsiperheille. Perheen pienimmät muistavat vierailun Krokotiilipuistossa vielä pitkään matkan jälkeen, ja Playa del Inglésin vieressä sijaitsevilla Maspalomasin dyyneillä pääsee keikkumaan kamelin kyydissä. Perhelomailijan kannattaa kuitenkin muistaa, että osa dyyneistä on nudistialuetta.

Lähialueen teemapuistoja ovat villin lännen kylä Sioux City ja Palmitos Park -lintupuisto, jossa näkee myös apinoita, liskoja ja yli 150 kaktuslajia.

Jos koti-ikävä iskee kesken loman, Playa del Inglésissä voi suunnata kuuntelemaan Suomi-karaokea, syömään lihapullia ja saunomaan. Playa del Inglésisissä toimii monia suomalaisia yrittäjiä, joten lomaillessa ei kielitaito ole pakollinen.

Suomalaisten matkanjärjestäjien käyttämistä hotelleista Abora Catarina by Lopesan sopii erityisesti perheille. Aikuisille tarkoitettu Bohemia Suites & Spa on yksi koko Gran Canarian parhaista hotelleista.

Katso tarjoukset Playa del Inglesin hotelleihin.

Playa del Inglésistä on hyvät paikallisbussiyhteydet, esimerkiksi Las Palmasiin ja Puerto Ricoon useita kertoja päivässä.

Maspalomas – mutkatonta lomailua

Maspalomasin hiekkadyynit Gran Canarialla. Kuva: John Walker / Shutterstock

Maspalomas ja sen vieressä sijaitseva Meloneras sopivat erityisen hyvin lapsiperheiden lomakohteeksi. Molemmat uudehkoja turistien tarpeisiin rakennettuja alueita. Meloneras tunnetaan hienoista hotelleistaan, Maspalomas on mutkaton ja rauhallinen.

Katso tarjoukset Melonerasin hotelleihin.

Maspalomas tunnetaan laajoista dyyneistään, joiden hiekka on kulkeutunut Afrikan mantereelta asti sirocco-tuulen mukana. Perheen pienimmille onkin hauska kokemus keikkua hetki kamelin selässä aivan kuin Saharan autiomaassa.  Luonnonsuojelualue on laaja ja vaikuttava, vaikka turisteja riittääkin – Maspalomasin hiekkadyyneille pääsee helposti myös Melonerasista ja Playa del Inglésistä.

Rantojen lisäksi Maspalomasissa pääsee uimaan pääsee kahdessa vesipuistossa. Aqualand Maspalomas -vesipuistossa on monta liukumäkeä ja muuta huvitusta, ja erikoisuutena mahdollisuus uintiin merileijonien kanssa! Mikäli mielit merileijonien sekaan, tulee uimahetki varata ajoissa etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Vesipuistossa on myös baareja, ravintola ja matkamuistomyymälä. Pienempi Ocean Atlantic Park sopii erityisesti lapsille.

Maspalomasin pohjoispuolella sijaitsee lintupuisto Palmitos Park, jonka parin kilometrin mittaisen kävelyreitin varrella voi ihailla lintuja ja apinoita. Papukaija- ja petolintunäytösten lisäksi Palmitos Parkin vetonauloja ovat orkideatalo, kaktuspuisto ja yli 300 kalalajin meriakraavio.

Katso tarjoukset Maspalomasin hotelleihin.

Viikon lomamatka Maspalomasiin maksaa alle 600 euroa. Hinta sisältää lennot ja all-inclusive -majoituksen omassa rauhallisessa lomahuoneistossa, jonka terassilta on näkymä Maspalomasin hiekkadyyneille. Lue lisää tarjouksesta Top10Matkatarjoukset-sivulta.

Puerto Rico – aurinkoa ja valassafareita

Playa de Amadores eli rakastavaisten ranta on Gran Canarian kaunein ranta. Kuva: Ingus Kruklitis / Shutterstock

Pieni Puerto Rico tunnetaan Kanarian aurinkoisimpana lomakohteena, joka hemmottelee auringonpalvojia valkeilla hiekkarannoillaan ja herkkusuita erinomaisilla kalaravintoloillaan. Kattilamaisen laakson rinteille levittäytyvän laakson keskustassa on kävelykatuja ja ostoskeskus. Lahdenpohjukassa aukeaa hevosenkengän muotoinen hiekkaranta.

Puerto Ricon satamasta lähtevät delfiiniretket ovat suosittuja. Kanariansaarten vesistä on tavattu 26 delfiini- ja valaslajia, joista osaa pääsee delfiinisafarilla katsomaan aivan läheltä. Hurjapäät voivat kurkistaa vedenalaiseen maailmaan Yellow Submarine -pienoissukellusveneen kyydissä.

Lapsiperheille sopivaa ajanvietettä löytyy Atlántida-vesipuiston liukumäistä ja altaista, eikä Palmitos Park -lintupuistoonkaan ole kovin pitkä matka.

Katso tarjoukset Puerto Ricon hotelleihin.

Puerto de Mogan – romanttinen rantakohde

Puerto de Mogan, Gran Canaria. Kuva: Tomasz Czajkowski / Shutterstock

Jos kaipaat romantiikkaa, lomaile Puerto de Moganissa. Pikku-Venetsiaksi kutsutun Puerto de Mogánissa on kanavia ja kaarisiltoja, ja läheltä löytyy Gran Canarian kauneimpana pidetty hiekkaranta, Playa del Amadores eli ”rakastavaisten ranta”.

Katso tarjoukset Puerto de Moganin hotelleihin.

Aktiiviloma Gran Canarialla

Vaelluspolku Roque Nublo -huipulle Gran Canarialla. Kuva: Oleg Znamenskiy / Shutterstock

Gran Canarialla ei tekeminen lopu kesken. Tarjolla on vesipuistoja, vaelluspolkuja, valassafareita ja parikymmentä golfkenttää.

Gran Canaria on golfaajien suosima lomakohde. Saarella on kuusi 18-reikäistä golfkenttää sekä kolme pienempää kenttää. Uusimmat ja suosituimmat kentät sijaitsevat Gran Canarian etelärannikolla.

Sisämaan jylhistä vuoristomaisemista nauttii parhaiten vetämällä vaelluskengät jalkaan ja suuntaamalla Caldera de Bandaman kraatterimaisemiin tai 1817 metrin korkeudelle kohoavaa Roque Nublo -kivihuipun vaelluspoluille.

Aavalle Atlantille tehtäviltä kalastusretkiltä on mahdollisuus napata melkoisia vonkaleita. Valassafareilla bongataan valaita ja delfiinejä – Kanariansaarten vesistä on tavattu kokonaiset 26 delfiini- ja valaslajia.

Gran Canaria on suosittu surffauskohde, ja etenkin Las Canterasin ranta (Las Palmas) on tunnettu hyvistä aalloistaan. Lainelautailukurssit kestävät yleensä 1-3 päivää, ja niille voi osallistua ilman aiempaa kokemusta. Ammattitaitoinen kouluttaja on koko ajan mukana, ja neuvoo tarvittaessa vaikka kädestä pitäen.

Gran Canarialla on monta romanttista ja rauhallista kylpylää, joissa voi kokeilla luksushierontaa, mutahoitoja, aloe vera -käsittelyjä ja höyrykylpyjä.

Voit varata kätevästi netistä Gran Canarian aktiviteetit ja opastetut retket Gran Canarialla.

Shoppailu Gran Canarialla

Shoppailuhimo tyydyttyy parhaiten Las Palmasissa, johon saavutaan ostoksille ympäri Gran Canariaa. Parhaat paikat ovat El Corte Inglés -tavaratalo sekä Trianan kaupunginosan kävelykatujen pikkuputiikit.

Paikalliset markkinat järjestetään tiistaisin Arguineguinissa ja perjantaisin Puerto de Moganissa.

Auton vuokraaminen Kanarialla

Gran Canarialla on hyvä julkinen liikenne. Siitä huolimatta: oma (ilmastoitu) auto tuo vapautta saaren sisäosien tutkimiseen. Jos haluat vuokrata auton Gran Canarialla, vertaa eri autovuokraamojen hintoja.

Pakettimatkat ja äkkilähdöt Gran Canarialle

Gran Canaria on yksi suomalaisten matkatoimistojen suosituimmista valmismatkakohteista. Gran Canarialle löytyy yleensä hyviä matkatarjouksia ja halpoja äkkilähtöjä.

Katso parhaat matkatarjoukset Top10Matkatarjoukset-sivulta.

Lue lisää: Kanaria-matkaopas

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi