La Palma – rauhallinen Kanariansaari

La Palman saari on vuoristoinen ja vehreä. Kuva: nacho_brito, CC

Luonnonkaunis ja vuoristoinen La Palma on yksi Kanarian pienemmistä saarista. La Palma ei ole rantalomailijan ykkösvalinta, mutta toki saarelta löytyy monta mukavaa hiekkarantaakin.

La Palma sopii parhaiten rauhallista lomakohdetta kaipaaville, ja on myös loistava kohde aktiivilomailuun. Saaren hienoin luonnonnähtävyys on Caldera de Taburienten kansallispuisto, jonka valtavasta kraaterilaaksosta löytyy monta hyvää vaellusreittiä.

La Palman pääkaupunki Santa Cruz

La Palman pääkaupunki on 20 000 asukkaan Santa Cruz. Yli 500 vuotta vanhasta kaupungista löytyy niin historiallisia rakennuksia kuin moderneja kauppakeskuksiakin. Värikkäiden talojen (ja kanarialaisten puuparvekkeiden) hallitsema Santa Cruz on niin pittoreski, että sitä kehutaan jopa koko Kanarian kauneimmaksi kaupungiksi!

Pikkuruinen boutique-hotelli San Telmo sijaitsee 1600-luvulla rakennetussa talossa Santa Cruzin vanhimmassa osassa. Hotellissa on viehättävät huoneet, kodikas kattoterassi, ja todella ystävällinen palvelu. Erinomainen hinta-laatusuhde.

Katso tarjoukset Santa Cruz de la Palman hotelleihin.

La Palman rantalomakohteet

Los Cancajos on La Palman suosituin ja vilkkain pakettimatkakohde. Saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin on matkaa vain viisi kilometriä. Los Cancajosin tumman laavahiekan peittämää rantaa myötäilee palmujen reunustama kävelykatu.

Hotel-Apartamento Las Olas on loistavalla paikalla aivan Los Cancajosin rannalla. Keskikokoisesta huoneistohotellista löytyy iso allasalue, avarat huoneet ja avulias henkilökunta.

La Palman aurinkoinen eteläkärki on nimeltään Fuencaliente. Vehreällä alueella on viini- ja banaaniviljelmiä. Alueen keskus on Los Canarioksen kaunis vuoristokaupunki. Lentokentältä on alle tunnin matka Fuencalienteen.

Fuencalientessa on viiniviljelmiä. Kuva: nacho_brito, CC

Fuencalientessa sijaitseva La Palma & Teneguia Princess on La Palman ylellisin hotelli – täältä löytyy kenties koko Kanariansaarten paras hotellin uima-allasalue!

Katso tarjoukset Fuencalienten hotelleihin.

Puerto Naos on pieni rantalomakohde, josta löytyy eräs La Palman pisimmistä laavahiekkarannoista. Jos palmujen reunustaman rantapromenadin ravintoloissa istuskelu alkaa kyllästyttää, Puerto Naosissa voi mm. kokeilla sukeltamista ja varjoliitämistä.

Katso tarjoukset Puerto Naosin hotelleihin.

Vaeltaminen La Palmalla

La Palman vaellusreitit kulkevat draaattisissa maisemissa. Kuva: nacho_brito, CC

La Palman vaellusreiteillä avautuu monta dramaattista maisemaa: rotkoja, kalderoita ja laakeripuumetsiä. Saaren korkein huippu on tulivuori Roque de los Muchachos (2426 metriä). Vuorelta löytyy observatorio, jossa pääsee ihailemaan syrjäisen saaren kirkasta tähtitaivasta.

Caldera de Taburienten kansallispuiston komeimpia maisemia pääsee ihailemaan vain jalkaisin. Jättimäisen romahtaneen tulivuoren muodostamasta kraaterilaaksosta löytyy vesiputouksia sekä kanarianmänty- ja laakeripuumetsiä.

Roque de los Muchachos -vuoren rinteiltä löytyy observatorio. Kuva: nacho_brito, CC

Auton vuokraaminen La Palmalla

Haluatko vuokrata auton La Palmalla? Vertaa eri autovuokraamojen hintoja.

Pakettimatkat ja äkkilähdöt La Palmalle

Kanarian lomakohteisiin löytyy usein erittäin edullisia pakettimatkoja.

Omatoimimatkailija voi ostaa pelkät lennot ja varata majoituksen hotellivarauspalvelun kautta.

Lue lisää Kanarian-matkailusta

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi