Playa del Inglés – suomalaisten suosikkikohde Kanarialla

Playa del Ingles
Playa del Inglésin ranta kaartuu kohti Maspalomasin hiekkadyynejä. Kuva: Marco Verch, Flickr CC

Playa del Inglés on Gran Canarian suosituin lomakohde – myös suomalaisten keskuudessa. Juuri täältä löytyy Kanarian liki myyttisiin mittoihin kasvanut suomalaismeno.

Pub Ryysyranta mainostaa, että heillä juhliessa henkilökunnan vaitiolo on taattu. Logossa komeilee kukapas muu kuin Irwin Goodman. Aivan naapurissa, Aparthotel Green Fieldin uima-altaalla, toimii Kontulan Helmi, jossa pääsee saunaan. Torstaisin tarjolla on savustettua lohta.

Saman hotellin kellarissa voi tanssahdella suomalaisten yhtyeiden tahtiin Tanssikellari Foxissa.

Ja heti kadun toisella puolen on miniostari, jossa majailevat suomalaiset karaokebaarit Ässä, Hawaii ja Karhu sekä tanssiravintola Apilaniitty.

Kyseinen Avenue de Tenerifen ja Calle San Cristobal de la Lagunan kulmaus onkin aikamoinen suomalaisten Bermudan-kolmio.

Eivätkä Suomi-kuppilat siihen jää. Klassikko on myös hieman syrjemmällä sijaitseva Iskelmä Baari, jossa Matti Nykänen tapasi esiintyä bändeineen enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Jos Nykäsen Matti liiteleekin nykyisin taivaallisessa laulukuorossa, riittää baarissa edelleen kotimaisia tähtiartisteja Frederikistä Virve Rostiin. Jukka Poikakin on nähty täällä esiintymässä.

Kunhan Frederik vaan ei toteuttaisi lupaustaan eläkkeelle jäämisestä.

Ravintolapuolella ovat kunnostautuneet keskustan toisella laidalla Yumbo Centrumin kulmilla vierekkäin sijaitsevat Mummola ja Kuparipannu, joka tunnetaan maukkaasta rosvopaististaan.

Suomalaisia palveluita on Playa del Inglésissä toki paljon muitakin kampaajasta hierojaan ja terveysklinikkaan. Täällä siis harvemmin koti-ikävä iskee kesken loman – eikä kielitaitoakaan tarvitse.

Kannattaako Playa del Inglésiin matkustaa?

Playa del Ingles hotelli
Monet Playa del Inglésin hotellit edustavat tunnelmallsita retrotyyliä. Kuva: Alex Livet, Flickr CC

Toki Playa del Inglés on muutakin kuin Suomi-menoa – mutta juuri se on suurin syy matkustaa juuri tänne. Harvasta lomakohteesta maailmassa löytyy samanlaista Pikku-Suomea.

Ulkoasultaan Playa del Inglés on sympaattinen. Maspalomasin alueella sijaitseva kaupunkimainen rantakohde rakennettiin pääosin jo 1960-luvulla, ja monessa hotellissa voi edelleen aistia mainiota retrofuturistista henkeä. Kapeita katuja reunustavat palmut. Ulkoasultaan Playa del Inglés on muuttunut yllättävänkin vähän.

Täällä tuntuu kuin lomailisi sopivasti entisajan maailmassa, sellaisessa, jossa Keihäsmatkat ja hyvinvointivaltio olivat vielä voimissaan.

Vaan mistä on Playa del Inglés eli Englantilaisen ranta saanut nimensä? Koskemattomalle rannalle muutti 1900-luvun alussa muuan elämäntapataiteilija. Hän oli tosin kyllä ranskalainen, mutta paikalliset luulivat miestä britiksi.

Playa del Inglésin ranta

Playa del Ingles
Playa del Inglesin hiekkaranta. Kuva: Kalin Eftimov / Shutterstock

Suomi-baarien ohella Playa del Inglésissä on toki myös ranta. Se on kooltaan komea, muttei erityisen paratiisimainen keskustan kohdalla. Vaan kun rantaa lähtee kävelemään etelään päin, kaartuu se osaksi Maspalomasin suojeltuja hiekkadyynejä.

Maspalomasin hiekkadyynit

Maspalomas ranta
Maspalomasin hiekkadyyneillä rittää tiilaa.

Aivan Playa del Inglésin vieressä ovat Maspalomasin maineikkaat hiekkadyynit. Luonnonsuojelualue on laaja ja vaikuttava, vaikka matkailijoita riittääkin. Hiekka on kulkeutunut Afrikan mantereelta asti sirocco-tuulen mukana.

Hiekkadyynien toisella puolen, noin viiden kilometrin kävelyn päässä, on Maspalomasin majakka, jonka vieressä olevaa rantaa kutsutaan nimellä Playa de Maspalomas.

Playa del Inglés tunnetaan yöelämästään

Playa del Ingles Gay Pride
Maspalomasin Gay Pridessa on mainio meno. Kuva: Kuva: Ybridex AngelDemon, Flickr CC

Suomi-menon ohella Playa del Inglés tunnetaan vauhdikkaasta ja hyvin homoystävällisestä yöelämästään.

Kauppakeskus Yumbo Centrum muuttuu yön edetessä vauhdikkaaksi gay-baarialueeksi, jossa voi käydä seuraamassa vaikkapa Ricky’s Cabaret Barin maineikasta kabaree-esitystä.

Gran Canarian vilkkain rantakohde onkin yksi Euroopan suosituimmista homokohteista. Toukokuussa vietetään suurta Gay Pride -tapahtumaa.

Playa del Inglesin keskustassa on myös useita avoimesti vain miehille suunnattuja gay-hotelleja kuten AxelBeach Maspalomas. Näissä hotelleissa voit olla varma, ettei tyylistä ole tingitty!

Sopiiko Playa del Inglés perheille?

Vaikka Playa del Inglés tunnetaan juuri yöelämästään, sopii kohde myös lapsiperheille. Perheen pienimmät muistavat vierailun Krokotiilipuistossa vielä pitkään matkan jälkeen, ja Playa del Inglésin vieressä sijaitsevilla Maspalomasin dyyneillä pääsee keikkumaan kamelin selässä aivan kuin Saharan autiomaassa.

Rantojen lisäksi Maspalomasin alueella pääsee uimaan kahdessa vesipuistossa. Suurempi ja komeampi on Aqualand Maspalomas, josta löytyy kymmeniä vesiliukumäkiä ja muita houkutuksia. Sopivia altaita ja liukuja sekä lapsille että aikuisille. Erikoisuutena on mahdollisuus uintiin merileijonien kanssa!

Aqualand Maspalomasin pääsylipun voi ostaa etukäteen netistä.

Gran Canarian suurin huvipuisto Holiday World sijaitsee melkein Playa del Inglésin vieressä. Perinteisiä huvipuistolaitteita (maailmanpyörä, vuoristorata, kieputtimia), sekä tietysti hattaraa ja hampurilaisia. Kilpa-autoilun fanittajille tarjolla F1-simulaattori.

Lähialueen teemapuistoja ovat villin lännen kylä Sioux City sekä Palmitos Park -lintupuisto, jossa näkee myös apinoita, liskoja ja yli 150 kaktuslajia.

Perhelomailijan kannattaa kuitenkin muistaa, että osa dyyneistä on nudistialuetta. Niin eivät tule auringossa keikkuvat kulkuset yllätyksenä.

Hyvä vaihtoehto Gran Canarialla perheille on esimerksi tyylikäs Meloneras, joka sekin sijaitsee Maspalomasin alueella.

Ostokset

Playa del Inglésissä on siellä täällä pieniä kauppakeskuksia, jotka toimivat myös ravintola-alueina. Mutta jos tosissaan haluaa shoppailla, kannattaa tehdä retki saaren pääkaupunkiin Las Palmasiin, jossa parhaita ostospaikkoja ovat tavaratalo El Corte Inglés sekä Trianan kaupunginosan kävelykatujen pikkuputiikit.

Liikkuminen Playa del Inglésissä

Paikan päällä liikkuu hyvin myös kävellen, eivätkä taksit ole kalliita. Playa del Inglésistä on hyvät yhteydet myös muille kohteille: paikallisbusseja (guagua) kulkee esimerkiksi Las Palmasiin ja Puerto Ricoon useita kertoja päivässä.

Playa del Inglés – vinkit hotelleihin

Playa del Ingles hotellit
Osa Playa del Inglésjn vanhemmista hotelleista on saanut uuden hauskan värityksen. Kuva: Alex Livet, Flickr CC

Vinkkinä: Kontulan Helmi sijiatsee Aparthotel Green Fieldin uima-altaalla. Asu täällä tai kierrä kaukaa toiveista riippuen.

Suomalaisten matkanjärjestäjien käyttämistä hotelleista Abora Catarina by Lopesan sopii erityisesti perheille.

Aikuisille tarkoitettu Bohemia Suites & Spa on yksi koko Gran Canarian parhaista hotelleista.

Katso tarjoukset Playa del Inglesin hotelleihin.

Lue lisää Kanariansaarista.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!