Liikkuminen Kanariansaarilla

Kanarian suurimmilla saarilla voi liikkua julkisilla, mutta eniten Kanariasta saa irti vuokraamalla auton. Saarten välillä kulkee lauttoja monta kertaa päivässä.

Vuokra-auto on hauskin tapa tutustua Kanarian komeisiin maisemiin.

Kanarian bussit ja taksit

Busseja kutsutaan Kanariansaarilla nimellä guagua. Suurimmilla saarilla (varsinkin Teneriffa ja Gran Canaria) liikenneyhteydet ovat kattavat.

Esimerkiksi Gran Canarialla pääsee Playa del Inglesin ja Maspalomasin turistikeskuksista pääkaupunki Las Palmasiin selvästi alle kymmenellä eurolla. Lyhyet bussimatkat maksavat vain muutaman euron. Las Palmasin kaupunkiliikenteessä lippu maksaa noin puolitoista euroa.

Turistikeskuksissa ja kaupungeissa taksin löytää helposti vuorokaudenajasta riippumatta. Takseissa on mittari. Lähtötaksa on pari euroa, lyhyehkö matka turistikeskuksessa maksaa alle vitosen.

Lauttaliikenne Kanariansaarten välillä

Helpoin tapa matkustaa saarelta toiselle (vaikka vain päiväretkelle) on hypätä lauttaan. Lippu maksaa matkan pituudesta riippuen 30-100 euroa. Saarten välillä on useita lauttavuoroja joka päivä.

Esimerkiksi lauttamatka Teneriffalta (Los Christianos) La Gomeralle (San Sebastian) kestää noin tunnin ja maksaa aikuisilta 30-40 euroa. Gran Canarialta pääsee mm. La Gomeralle ja Teneriffalle reilussa tunnissa. Matka maksaa 70-80 euroa.

Vuokra-auto on helppoa ottaa mukaan lauttaan. Auton koosta ja matkan pituudesta riippuen hintaa kertyy 80-250 euroa. Esimerkiksi menopaluu Lanzarotelta Fuerteventuralle maksoi noin 80 euroa (auto + kuljettaja).

Jos tarkoitus on viettää toisella saarella useampi päivä, on edullisempaa vuokrata auto vasta määränpäästä.

Auton vuokraaminen Kanarialla

Ylivoimaisesti hauskin tapa liikkua Kanarialla on vuokra-auto. Jokaisella saarella on upeita maisemia, eikä niiden tiirailu turistibussin ikkunan läpi ole mistään kotoisin.

Liikenne on suuremmissa kaupungeissakin siedettävää, tosin välillä mallia ”joustava”. Saarten sisäosien syrjäisemmillä teillä kruisailu on sen sijaan suorastaan nautinnollista.

Tiet ovat pääosin hyväkuntoisia mutta niin mutkaisia, että vauhti kannattaa pitää maltillisena. Samalla on aikaa nauttia maisemista ja hyvästä matkaseurasta! Näköalapaikoilla on levikkeitä, joille voi pysäköidä turvallisesti pakollisten maisemakuvien ottamisen ajaksi.

Auton vuokraaminen viikoksi maksaa halvimmillaan alle 100 euroa. Pakettiin kannattaa oman mielenrauhan vuoksi ottaa kaikenkattava vakuutus, joka maksaa muutaman kympin lisää. Pikkuauton vakuutuksineen saa siis viikoksi noin 150 eurolla.

Polttoaine Kanarialla on hiukan edullisempaa kuin Suomessa.

Auto on helpointa vuokrata jo lentokentältä. Auton vuokraamista ei missään tapauksessa kannata arastella, vaikka ei olisi ikinä ennen ajanut ulkomailla.

Vertaa eri autovuokraamojen hintoja Kanarialla.

Lue lisää: Kanaria-matkaopas

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi