Kanaria – vinkit ja kokemukset

Teneriffan maisemat ovat Kanariaa parhaimmillaan.

Milloin Kanarialle kannattaa matkustaa?

Parhaita aikoja matkustaa Kanarialle ovat maalis-huhtikuu sekä loka-marraskuu. Kuumin kuukausi on elokuu, mutta talvellakin keli on suomalaiseen makuun mukavan lämmin ja usein suorastaan helteinen.

Lue lisää: Kanariansaarten sää ja ilmasto

Edullisin ja kätevin tapa matkustaa Kanarialle on pakettimatka.

Lue lisää: Pakettimatkat ja äkkilähdöt Kanarialle

Kuinka kauan lento Kanarialle kestää?

Lentomatka Helsingistä kestää noin kuusi tuntia.

Tarvitaanko Kanarialle viisumia?

Kanarialle ei tarvita viisumia, sillä se on osa Espanjaa eli kuuluu Euroopan Unioniin.

Pärjääkö Kanariansaarilla suomen kielellä?

No ei sentään, vaikka jotkut paikalliset osaavatkin muutaman sanan suomea. Kanarialla kieli on espanja. Englantia puhuvat onneksi lähes kaikki, ja pakettimatkalaisen apuna ovat suomenkieliset oppaat.

Aikaero Kanariansaarilla?

Kanarialla kello on kaksi tuntia jäljessä Suomen aikaa (aikaero -2 tuntia). Aikaerorasituksesta ei siis tarvitse kantaa huolta.

Kanarian hintataso?

Kanariansaarilla lähes kaikki on edullisempaa kuin Suomessa: esimerkiksi ravintoloiden ruoka ja juoma, sekä auton vuokraaminen ja polttoaine.

Pitääkö Kanarialle vaihtaa rahaa?

Kanariansaaret kuuluvat Espanjaan, joten valuutta on euro. Pankkiautomaatteja on joka puolella, ja lähes kaikkialla voi maksaa suomalaisella luottokortilla.

Jätetäänkö Kanarialla juomarahaa?

Juomaraha (propina) sisältyy tavallisesti ravintolalaskuun – jos ei, niin jätä noin 10% tippiä tai pyöristä ylöspäin sopivaan tasasummaan.

Lue lisää: Kanarian ravintolat ja ruoka

Onko Kanarialla julkista liikennettä?

Kaupunkien välillä kulkee linja-autoja, ja suuremmissa kaupungeissa on myös paikallisliikennettä. Helpoin tapa tutustua saarten sisäosiin on vuokra-auto tai matkatoimiston järjestämä bussiretki. Saarten välillä kulkee matkustajalauttoja.

Lue lisää: Liikkuminen Kanariansaarilla

Millainen pistorasia Kanarialla on?

Kanariansaarilla on samanlaiset sähköpistokkeet kuin Suomessa. Adapteria ei tarvita.

Toimiiko Kanarialla netti?

Kanaria kuuluu Espanjaan, joka on EU-maa – joten suomalaisella kännykkäliittymällä voi surffata netissä samaan hintaan kuin kotimaassa. Tarkasta oman kännykkäliittymäsi ehdot. Hotelleista (ja monista ravintoloista) löytyy tietysti ilmainen wi-fi.

Voiko Kanarialla juoda vesijohtovettä?

Kanarialla hanaveden juominen ei ole kovin suositeltavaa, sillä se on yleensä puhdistettu merivedestä. Vesi kannattaa ostaa (isoissa) pulloissa kaupasta.

Entä jos sairastun loman aikana?

Kanarian turistikeskuksista löytyy lääkärikeskuksia, joista jotkut palvelevat jopa suomen kielellä. Muista matkavakuutus.

Mikä on paras Kanariansaarten lomakohde lasten kanssa?

Monipuolisimmat palvelut ja eniten teemapuistoja löytyy Gran Canarialta (Playa del Ingles) ja Teneriffalta (Puerto de la Cruz).

Lue lisää: Kanariansaarten huvipuistot

Pakettimatkat ja äkkilähdöt Kanarialle

Kaikki suomalaiset matkatoimistot tekevät pakettimatkoja Kanarialle loka-maaliskuussa. Kanarian lomakohteisiin löytyy usein erittäin edullisia tarjouksia ja äkkilähtöjä.

Lue lisää: Kanaria-matkaopas

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi