Kanarian urheilu ja aktiviteetit

Kanarian kulttuurista ei juuri eksotiikkaa löydy, mutta maisemista ja ulkoilma-aktiviteeteista sitäkin enemmän.

Tarjolla on niin laaja kattaus erilaisia elämyksiä, että hengästyttää: Kanariansaarilla voi sukeltaa, käydä valassafarilla ja hurjastella karting-autolla tai rantakirpulla. On kalaretkiä, melomista, vaeltamista ja huvipuistoja.

Varttuneempaan makuun löytyy viinitiloja, kylpylöitä, konsertteja ja bussiretkiä.

Bussiretket Kanarialla

Mirador del Rio on Lanzaroten paras näköalapaikka.

Kanarian huikeista maisemista voi nauttia, vaikkei viitsisi vuokrata autoa tai hikoilla vaelluspoluilla. Matkatoimistot järjestävät erilaisia bussiretkiä, joilla pääsee näkemään komeimmat maisemat. Esimerkiksi Teneriffan korkeimmalle huipulle, Teide-tulivuorelle, pääsee turistibussin ja köysiradan kyydissä kävelemättä käytännössä metriäkään. Lanzarotella suosittuja retkikohteita ovat karut laavamaisemat ja Cesar Manriquen suunnittelema näköalapaikka.

Vaeltaminen Kanariansaarilla

Kanarian vuoristoiset maastot tarjoavat upeita vaelluspolkuja.

Kanarialla ei kannata tyytyä löhöilemään rantatuolissa (ainakaan koko lomaa), sillä jokaiselta saarelta löytyy hienoja vaellusreittejä. Lyhyimmille poluille ei tarvita mukaan kuin kunnolliset lenkkarit ja vesipullo!

Hienoimpia paikkoja patikoimiseen ovat Teneriffan keskellä sijaitsevan Teide-tulivuoren kuunmaisemat ja La Gomeran sadunomaiset laakeripuumetsät. Omaa rauhaa arvostava vaeltaja matkustaa syrjäiselle El Hierron saarelle.

Polkupyöräily Kanarialla

Polkupyörän voi vuokrata missä tahansa lomakohteessa, ja varsinkin turistikeskuksissa pörrätessä fillari on aivan verraton kulkuväline. Kunnollisen pyörän saa päiväksi parilla kympillä, ja laadukkaammat vuokraamot voivat kuljettaa polkupyörän varusteineen suoraan hotellille.

Jos haluaa jännitystä elämään, voi Teneriffalla lasketella maastopyörän kyydissä Teiden kansallispuistosta kymmenien kilometrien matkan alas rannikolle.

Kanarian golf-kentät

Kanarialla on yhteensä parikymmentä golfkenttää, joilla voi pelata ympäri vuoden. Parhaina pidetään Teneriffalla sijaitsevaa Costa Adejen 27-reikäistä kenttää sekä Gran Canarialla olevaa Costa Meloneras -kenttää. Fuerteventuralta, Lanzarotelta ja jopa La Gomeraltakin löytyy golfkenttiä. Suomalaiset matkatoimistot myyvät valmiita golfpaketteja, joiden avulla pelipäivät voi varmistaa etukäteen hyvissä ajoin.

Vesiurheilu Kanariansaarilla

Fuerteventuran rannat ovat leijasurffaajien suosiossa.

Vesiurheilusta kiinnostuneet voivat leijalautailla, lainelautailla ja hurjastella vesijeteillä. Eräs parhaista saarista vesileikkeihin on Fuerteventura.

Kanarialta löytyy useita vesipuistoja. Jotkut sopivat koko perheelle, toisten hurjat liukumäet on suunniteltu aikuiseen makuun.

Lue lisää Kanarian vesipuistoista.

Sukeltaminen Kanarialla

Mureena kurkistaa kolostaan El Hierrolla. Kuva: Philippe Guillaume, CC

Kanariansaaret on parempi sukelluskohde kuin Välimeri, vaikka tietenkään Atlantin viileät vedet eivät pärjää vertailussa tropiikin kuhiseviin koralliriuttoihin.

El Hierron saarta pidetään yhtenä koko Euroopan parhaista sukelluskohteista. Vuonna 2011 vedenalainen tulivuori purkautui vain muutaman kilometrin päässä rannikosta, ja mylläyksen tuloksena merenpohjan sanotaan suorastaan puhjenneen kukkaan.

La Palmalta löytyvät suurimmat hylyt. Suurempien Kanariansaarten parhaita sukelluskohteita ovat Gran Canarian El Cabron ja Teneriffan Los Gigantes. Lanzarotelta löytyy erikoisempi sukelluskohde: Playa Blancan lähellä sijaitsee lähes sadan patsaan vedenlainen puisto.

Kanariansaarten opastetut kierrokset

Kanarialta löytyy kymmeniä erilaisia opastettuja saarikierroksia. Niiden lisäksi on mahdollisuus päästä kokeilemaan mm. snorklaamista, sukeltamista, vesiskootterilla hurjastelua, surffaamista ja liitovarjoilua.

Kalastaminen Kanariansaarilla

Kanariansaaret on yksi maailman parhaista kalapaikoista. Kalastusretkillä saaliiksi saadaan säännöllisesti valtavia vonkaleita: marliineja, tonnikaloja, haita ja rauskuja. Veneretkille voi osallistua sopuhintaan (60-80 euroa) ja rannalta saa kalastaa lähes ilmaiseksi.

Lue lisää kalastamisesta Kanariansaarilla.

Lue lisää: Kanaria-matkaopas

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi