Kanariansaarten sää ja ilmasto – mikä on paras aika matkustaa Kanarialle?

Kanarialla voi pulikoida merivesialtaissa, hiekkarannoilla ja vesipuistoissa.

Parhaita aikoja matkustaa Kanariansaarille ovat maalis-huhtikuu sekä loka-marraskuu.

Sään puolesta Kanarialle voisi matkustaa ympäri vuoden, mutta suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja lähinnä lokakuusta huhtikuun alkupuolelle. Suurin syy on se, että kesäisin lomalaiset suosivat Välimeren kohteita – joihin on Suomesta lyhyempi lentomatka – kun taas talvisin Kanarian sää on lämpimämpi kuin Välimerellä.

Kesäkuukausina Kanarialla on varsinkin brittejä, italialaisia ja tietysti espanjalaisia turisteja.

Kanariansaarten lämpötilat

Kuumin kuukausi on elokuu, mutta talvellakin keli on suomalaiseen makuun mukavan lämmin ja usein suorastaan helteinen. Esimerkiksi patikointiin ja pyöräilyyn talvikuukaudet sopivat suorastaan erinomaisesti!

Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että lämpimimmät alueet sijaitsevat saarten eteläosien rannikoilla, kun taas vuoristoisilla alueilla ilma on raikkaampaa ja iltaisin jopa viileää.

Muista aurinkorasva!

Kanariansaarten rannoilla ei voi välttyä näkemästä possunpunaiseksi kärähtäneitä turisteja. Loma saattaa mennä kokonaan pilalle, jos etelän voimakas aurinko pääsee polttamaan ihon. Hanki hyvissä ajoin ennen lomamatkaa laadukas aurinkovoide sekä after sun -öljy palaneen ihon hoitamiseen.

Lue lisää: Kanaria-matkaopas

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi