Kanariansaarten ruoka

Kanariansaarilla kannattaa maistella tuoreita meren antimia: paistettua miekkakalaa, mustekalasalaattia ja äyriäispaellaa. Kalaruokien lisäksi Kanarian parhaita herkkuja ovat suolavedessä keitetyt ryppyperunat, mehevät vuohenjuustot, sekä hunajalla maustettu rommi.

Kanariansaarten ravintolatarjonnasta löytyy kaikkea romanttisista illallispaikoista karaokepubeihin ja riehakkaisiin yökerhoihin.

Taivaallisen mehevä mustekalasalaatti vie kielen mennssään.

Kanariansaarten ruoka

Kanariansaarten tunnetuin paikallisherkku on papas arrugadas eli suolavedessä kuorineen keitetyt ”ryppyperunat”. Niiden lisukkeena tarjotaan mausteista mojo-kastiketta. Sitä on kahta lajia: punaisessa on paprikaa ja valkosipulia, vihreässä korianteria ja valkosipulia.

Muita kokeilemisen arvoisia paikallisruokia ovat potaje-vihanneskeitto sekä vihannes-lihapata puchero.

Tapas on manner-espanjalainen pieni ruoka-annos, joka sopii mainiosti lounaaksi. Tapaksia tarjoillaan sekä lämpiminä että kylminä. Annoksen kanssa juodaan pieni lasi olutta tai viiniä, ja sitten tilataan lisää!

Tyypillisiä tapaksia ovat espanjalainen perunamunakas (tortilla española), lihapullat (albóndigas), ilmakuivattu kinkku (jamón serrano), vuohenjuusto (queso blanco) ja mustekalasalaatti (salpicon de pulpo). Vaalean leivän päälle levitetään valkosipulimajoneesia (alioli).

Kanarialla kannattaa nauttia meren antimista. Kala-ravintoloissa on tarjolla meriahventa, merianturaa (eräänlainen kampela) ja miekkakalaa. Eksoottisia – mutta suussasulavan herkullisia – ruokia ovat myös erilaiset mustekaloista, katkaravuista ja simpukoista valmistetut annokset. Moni matkaaja maistaa simpukoita ainakin äyriäispaellan (paella de mariscos) seassa.

Makeannälästä pääsee nopeasti eroon hävyttömän herkullisella espanjalaisella paahtovanukkaalla (flan).

Kanariansaarten juoma

Kanarialla vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa, sillä se on yleensä puhdistettu merivedestä. Vesi kannattaa siis ostaa (isoissa) pulloissa kaupasta.

Espanjassa kun ollaan, on ruokajuomana usein viini. Usein viinilistalta löytyvät espanjalaiset Torres ja Rioja, mutta kannattaa kokeilla myös paikallisia viinejä – Kanariansaarilla on tuotettu viiniä jo vuosisatojen ajan. Ravintolassa edullisin viini on konstailematon pöytäviini (vino de la casa), eikä se yleensä ole ollenkaan hassumpaa!

Muita suosittuja alkoholijuomia ovat olut (cerveza) sekä sangria. Se on punaviinin, hedelmämehun ja soodan sekoitus, joka virkistää mukavasti hellepäivänä.

Kanarialla kahvi on tummapaahtoista. Perusvaihtoehdot ovat espressokahvi (cafe solo), sama maitotilkan kanssa (cafe cortado), sekä varsinainen maitokahvi (cafe con leche).

Kanarian vanhin tislaamo Arehuacas valmistaa kelvollista perusrommia (Ron Arehuacas) sekä hunajalla maustettua rommia (Ron Miel), joka sopii hyvin jälkiruokajuomaksi.

Ravintolat Kanarialla

Kanariansaarten lomakeskuksista löytyy kansainvälinen ravintolakattaus: tarjolla on kala- ja äyriäisravintoloita, kiinalaista ja meksikolaista ruokaa, sushia ja pitsaa, sekä tietysti suomalaisia lihapullia. Monessa ravintolassa on lapsille oma ruokalista.

Laadukkaampiin illallisravintoloihin kannattaa tehdä varaus etukäteen.

Juomaraha (propina) sisältyy tavallisesti ravintolalaskuun – jos ei, niin jätä noin 10% tippiä tai pyöristä ylöspäin sopivaan tasasummaan.

Kanarian baarit ja yöelämä

Suosittuja biletyspaikkoja löytyy kaikista suurimmista matkakohteista, mutta kaksi nousee ylitse muiden: Playa de las Americas (Teneriffa) ja Playa del Ingles (Gran Canaria). Varsinkin Playa del Inglesistä löytyy yökerhoja LGBT-matkailijoille ja tanssi- ja karaokeravintoloita varttuneemman väen rientoihin.

Yökerhoissa ja klubeilla paras meno alkaa vasta reilusti puolenyön jälkeen. Älä liiku öisin yksin (varsinkaan, jos olet nainen), äläkä jätä juomia vahtimatta edes pieneksi hetkeksi.

Lue lisää: Kanaria-matkaopas

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi