Intian junat, bussit ja maan sisäiset lennot

Kun junat, bussit ja lennot pettävät, vaihtoehdoksi jää kantotuoli.
Kun junat, bussit ja lennot pettävät, vaihtoehdoksi jää kantotuoli.

Intian sisäiset lennot

Paikallislento on kätevä tapa liikkua kaupungista toiseen, varsinkin jos loma on lyhyt.

Hyväksi koettu tapa on lentää ensin Delhistä jonnekin (vaikkapa Kashmiriin), ja palata takaisin pikkuhiljaa busseilla ja junilla.

Yhdensuuntaisen lipun saa monille reiteille alle 50 eurolla.

Etsi Intian sisäisiä lentoja

Intian junat

Kaikkialle lonkeronsa kurottava junaverkko on Intian ylpeys. Kenellä tahansa on varaa ostaa halvimman luokan lippu, eikä makuupaikoistakaan tarvi maksaa maltaita. Pidemmille junamatkoille omatoimimatkaajan kannattaa hankkia makuupaikka (AC2/AC3).

Junalippujen varaaminen netistä oli yksinkertaista vielä muutama vuosi sitten. Nykyään siitä on tehty niin hankalaa, että ulkomailta varatessa kannattaa suosiolla kääntyä paikallisen matkatoimiston puoleen ja maksaa muutaman euron palkkio. Intiassa lippujen hankkiminen onnistuu rautatieasemalta tai matkatoimistosta.

Junalippuja varatessa on syytä pitää mielessä eräs Intian erikoisuus: lippuja voi muuttaa ilman muutosmaksua, ja todella moni intialainen myös tekee niin vain pari päivää ennen matkaansa. Jos liput on myyty loppuun ja joudut odotuslistalle vaikkapa numerolla kymmenen, on erittäin todennäköistä, että mahdut lopulta junaan. Täysin varmaa se ei tietysti ole, mutta mikäpä Intiassa olisi?

Intian bussit

Paikallisbusseihin ei lippuja tarvi ostaa etukäteen. Yleensä bussikyytiä kuoppaisilla teillä ei jaksa pari tuntia kauempaa, mutta joillain suosituimmilla reiteillä – esimerkiksi Delhin ja Rajasthanin välillä – liikennöi jopa parisängyillä varustettuja yöbusseja.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi