Varanasi – matkavinkit

Varanasi_Intia_Palonen_1

Kuinka Varanasiin matkustetaan?

Intiaan on usein helpointa lentää Finnairin suoralla lennolla, mutta joskus Turkish Airlinesilla on todella hyviä tarjouksia (jopa alle 400e/meno-paluu). Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja Intiaan.

Intian viisumin saa Delhin lentokentältä.

Varanasiin lentää Delhistä puolessatoista tunnissa. Menopaluu maksaa alle sata euroa. Junamatka kestää Delhistä 12 tuntia. Varanasiin pääsee myös Nepalista maanteitse bussilla, mutta rajalla on syytä varautua kaikenlaisiin huijareihin.

Varanasi Junction -rautatieasemalta löytyvästä UP Tourist Officesta löytyy apua junalippujen ja hotellin hankkimiseen sekä englanninkielisen oppaan löytämiseen. Asiantuntevan oppaan voi löytää myös Groovy Toursista. Kokeneenkin travellerin kannattaa osallistua toimiston erinomaiselle kävelykierrokselle.

Varanasin hotellit

Tyyriit kansainväliset hotellit ovat keskittyneet Cantonmentin alueelle. Suositeltavin vaihtoehto onkin asua kaupungin ytimessä, Gangesin rannan lähellä, josta pääsee vaivattomasti aikaiselle aamukävelylle rantarappusille.

Reppureissaajien kestosuosikki on Alka Hotel, jonka parvekkeelta voi katsella joella lipuvia veneitä ja paperilyhtyjä. Ilmastoidun kahden hengen huoneen saa edullisimmillaan alle viidellätoista eurolla.

Katso tarjoukset Varanasin hotelleihin.

Ruoka ja ravintolat

Varanasin ravintoloista suurin osa tarjoilee vain kasvisruokaa. Poikkeuksen sääntöön tekee (suurempien hotellien ravintoloiden lisäksi) erinomainen Lotus Lounge -ravintola Mansarowar ghatilla. Pääruoat ovat intialaisittain hintavia – kahdesta neljään euroa – mutta esimerkiksi paistettu munakoiso vie kielen mennessään. Lotus myy myös kanaruokia, vaikka onkin periaatteessa pyhällä alueella aivan joen rannassa. Ravintolassa on myös wi-fi.

Intialaisia herkkuja tarjoaa vanhaankaupunkiin piilotettu Keshari Restaurant.

Varanasin ravintoloissa ei myydä alkoholia.

Ostokset

Benares on kuuluisa silkistä ja sari-leninkikankaista. Älä anna riksakuskin viedä sinua ”kaupungin parhaaseen silkkikauppaan”, sillä päädyt ostamaan tekosilkkiä tuplahintaan. Handloom Housea pidetään yhtenä turvallisimmista ja parhaista paikoista ostaa silkkituotteita.

Työhönsä uppoutuneita kutojia voi ihmetellä Chota Bagicha Indian Art Palace -silkkitehtaassa (S. 8/110, M.A. Road, Khajuri), josta löytyy myös myymälä.

Paras aika mennä Varanasiin?

Varanasi_Intia_07Paras aika vierailla Varanasissa on loka-maaliskuu. Talvella sää on lämmin ja kuiva, kuten melkein joka puolella Intiaa. Kesä-syyskuussa, monsuunisateiden aikaan, Gangesin pinta nousee metrikaupalla. Silloin rantarappuset saattavat peittyä kokonaan.

Festivaalit

Varanasi on loistava paikka juhlia jotain Intian lukemattomista uskonnollisista festivaaleista. Festivaalit seuraavat hindujen kalenteria, joten ne vaihtelevat hiukan vuodesta riippuen.

Helmi-maaliskuussa vietetään värifestivaali Holia, huhti-toukokuussa Varanasin lähellä olevassa Sarnathin pikkukaupungissa juhlitaan Buddhan syntymää Purnima-festivaaleilla.

Syys-lokakuussa vietetään värikästä Ram Lila -festivaalia, jolloin juhlitaan Ramayanan eepoksesta tutun Rama-sankarin seikkailuja

Loka-marraskuussa on Diwalin, valon juhlan, aika.

Lue lisää:

Varanasi, elämän ja kuoleman kaupunki

Sadhut – huijareita vai pyhimyksiä?

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT