Kerala-opas

Kerala_Intia_08
Keralan hiekkarannat kuuluvat Intian parhaisiin.

Etelä-Intiassa sijaitseva Kerala tunnetaan teeviljemistä, mausteplantaaseista ja ayurvedisista hoidoista. Osavaltion suurin vetonaula ovat backwaterit eli kanavien ja järvien halkoma murtovesialue. Paras tapa backwaters-vesistöön tutustumiseen on parin päivän mittainen asuntolaivaristeily.

Mausteplantaaseilla voi vierailla Kumilyn pikkukaupungin ympäristössä.

Keralan komein hiekkaranta löytyy Varkalasta (kuvassa).

Keralan suosituin kansallispuisto, Periyar National Park, on melkoinen turistirysä. Suurin osa vierailijoista liikkuu tekojärvellä seilaavilla risteilyaluksilla, joista käsin on turha haaveilla näkevänsä tiikereitä tai muita harvinaisia eläimiä (jos haluaa kohdata tiikerin, kannattaakin suunnistaa Pohjois-Intiassa sijaitsevaan Corbettin kansallispuistoon).

Oppaan on kirjoittanut useita kertoja Intiassa matkustanut toimittaja-valokuvaaja Ville Palonen.

Keralan backwater-risteilyt

Kerala_Intia_02
Keralan Backwaters-vesistössä seilaavat laivat ovat harvinaisen sympaattisen näköisiä.

Lähes kaikki Alleppeyn hotellit, majatalot ja matkatoimistot myyvät asuntolaivaristeilyjä. Niiden hinta vaihtelee laivan varustelutason ja sesongin mukaan viidestäkymmenestä eurosta useisiin satasiin.

Keralan sisävesillä seilaa satoja asuntolaivoja. Pienimmissä on vain yksi tai kaksi makuuhuonetta, suurimmista löytyy useamman hytin lisäksi aurinkokansi, ilmastointilaitteet ja satelliittitelevisiot.

Risteilyä suunnitellessa kannattaa tarkastaa laiva etukäteen yllätysten välttämiseksi – sekä tinkiä raivokkaasti. Yleensä asuntolaiva vuokrataan kokonaan yksityiskäyttöön ja risteily kestää 20 tuntia, puolesta päivästä seuraavaan aamuun. Ateriat ja vesi sisältyvät hintaan, alkoholijuomista maksetaan erikseen.

Kerala_Intia_07
Keralan ”kiinalaiset verkot” ovat aikamoinen näky.

Kaikki asuntolaivat lähtevät Alleppeysta suurin piirtein samaan kellonaikaan, joten varsinkin risteilyn alkumetrit ovat ruuhkaisia. Rauhallisimmat kanavat ovat syrjässä, ja ne nähdäkseen kannattaa ottaa kaksi yötä kestävä risteily.

”Kiinalaiset verkot” ovat yksi sisävesikanaalien nähtävyyksistä. Alleppeyn alueella niitä ei ole, hieman pohjoisemmassa Cochinin (Kochi) ja Ernakulamin alueilla sitäkin useampia.

Keralan hotellit ja majatalotKerala_Intia_10

Keralan Alleppeysta eli Alappuzhasta löytyy lukematon määrä jokaiselle kukkarolle sopivaa majoitusta.

Ylellisessä Punnamada Serena Resortissa huone maksaa noin satasen.

Rannalla sijaitsevassa Palm Beach Resortissa voi hemmotella itseään ayurvedisilla hoidoilla, eikä kahden hengen bungalow maksa kuin reilut viisi kymppiä.

Katso tarjoukset Alleppeyn (Alappuzha) hotelleihin.

Reppureissaajan lompakolle sopiva majapaikka on Kochissa sijaitseva Daffodils Homestay, jossa kahden hengen huoneen saa kymmenellä eurolla. Daffodilin ystävällinen – mutta kiireinen – omistaja Nithin järjestää myös edullisia asuntolaivaristeilyjä.

Matka Keralaan

Kerala backwaters
Keralan maisemat ovat kauneinta trooppista Intiaa.

Finnair lentää suoraan Delhiin, mutta joskus Turkish Airlinesilla on jopa alle 500 euron tarjoushintoja.

Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja Intiaan.

Intian viisumi pitää hakea etukäteen sähköisesti.

Delhistä on useita päivittäisiä lentoja Keralan rannikolla sijaitseviin Cochiniin (Kochi) ja Trivandrumiin. Menopaluun voi saada sadalla eurolla.

Asuntolaivaristeilyjen suosituimpaan aloituspaikkaan Alleppeyhin (Alappuzha) voi jatkaa bussilla tai junalla. Matka kestää Cochinista 1,5h (1€) ja Trivandrumista 3,5h (2-3€).

Alleppeyn ja Kollamin välillä kulkee julkisia jokilaivoja, joiden kyydistä näkee kanavien elämää. Kuuden tunnin matka maksaa neljä euroa. Kanaviin voi tutustua myös melomalla.

Onko Keralassa malariaa?

Keralassa malarian estolääkitys ei ole välttämätön, mutta muiden hyttysten levittämien tautien – kuten denguekuumeen – takia hyttyskarkote kannattaa pakata mukaan. Toinen pakollinen matkavaruste on aurinkorasva, sillä tropiikin paahde on armoton.

Milloin Keralaan kannattaa matkustaa?

Paras aika matkustaa Keralaan on lokakuun puolivälistä helmikuun puoliväliin, sillä kesäisin osavaltio on tukahduttavan kuuma.

Intialaisten lomasesonki ajoittuu huhti-toukokuulle.

Yksi Keralan suosituimmista tapahtumista on elokuussa järjestettävä Nehru Trophy Snake Boat Race.

Lue lisää:

Risteily Keralan vesilabyrintissa

Kerala – siellä misää pippuri kasvaa

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi