Kiinan sää ja ilmasto

Vältä matkustamista Kiinaan kesällä, jolloin nähtävyyksillä kuten Kiinan muurilla on pahin tungos.

Kiina on laaja maa, jossa sää ja ilmasto vaihtelevat eri puolilla. Nyrkkisääntönä voi kuitenkin sanoa, että parasta aikaa matkustaa Kiinaan on syksy.

Kiina syksyllä – paras aika matkustaa

Erityisen hyvä kuukausi Kiinan-matkalle on lokakuu, lukuun ottamatta lokakuun ensimmäistä viikkoa, jolloin kiinalaisilla on lomaa. Lokakuussa pääsee usein ihailemaan ruskan värejä.

Syksyllä kesän sateet ja tukalimmat helteet ovat jo ohi (Hongkongia ja Hainania lukuun ottamatta) ja lämpötila on mukava suurimmassa osassa Kiinaa.

Kiina talvella

Mukiinmenevä aika matkustaa Kiinaan on talvi, jolloin voi tosin olla kylmä. Toisaalta lumi luo tunnelmaa, eikä nähtävyyksillä ole ruuhkia. Hotellien hinnatkin ovat Kiinassa edullisimmillaan talvella.

Kiina keväällä

Syksyn jälkeen toiseksi parasta aikaa on kevät toukokuulle asti, kun ilma on jo lämpenemässä. Kannattaa tosin huomioida, että kevät on Kiinassa syksyä sateisempi. Vapunaikaa kannattaa välttää: se on suosittua loma-aikaa.

Kiina kesällä – huonoin aika matkustaa

Huonointa aikaa matkustaa Kiinassa on kesä, jolloin kiinalaiset opiskelijat ovat lomalla (lue: nähtävyyksillä on ruuhkaa ja hotellien hinnat ovat korkeimmillaan). Kiinassa voi myös olla kesällä turhankin kuuma.

Poikkeuksen tekevät Tiibet ja muut korkealla merenpinnasta olevat vuoristoseudut, joissa kesä on parasta aikaa matkustaa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!