Kroatialainen ruoka

kroatia-ruoka
Kroatialainen ruoka saa veden kielelle.

Kroatialainen ruoka on herkullinen sekoitus balkanilaista ja italialaista keittiötä. Dalmatian rannikon herkkuja ovat tuoreet merenelävät, äyriäissalaatit ja grillatut kalat.

Makua antavat oliiviöljy ja valkosipuli.

Kannattaa maistella dalmatialaisia ruokia kuten mustekalan musteella värjättyä crni rizot -risottoa, ilmakuivattua prsut-kinkkua ja juustolla täytettyjä burek-piirakoita. Pääruuat maksavat esimerkiksi Splitin vanhassa kaupungissa 10–20 euroa.

Hyviä välipaloja ja pikalounaita ovat leivän sisään käärityt, grillatut jauhelihapyörykät eli cevapcicit sekä burekit, suuret, rasvaiset jauhelihapiiraat.

Alkujuomaksi juodaan lasillinen luumuista tislattua sljivovicia, yrttijuoma travaricaa tai vinjak-konjakkia.

Paikalliset viinit ovat hyviä, myös talon viinit eli stolno vino.

Vesijohtovesi on juomakelpoista.

Jäätelötötteröt ovat erinomaisia. Perinteisten makujen lisäksi tarjolla on ollut ällöttävän vihreää Viagra-jäätelöä.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!