Kroatian sää – mikä on paras aika matkustaa Kroatiaan?

Kroatia sää
Dalmatian rannikon kirkkaissa vesissä kelpaa pulikoida kesäkuukausina. Kuva: Remus Pereni

Kroatian matkailusesonki ajoittuu touko–lokakuuhun, jolloin Suomestakin on suoria lentoja Kroatiaan. Ei liene yllätys, että kesäkuukaudet ovat suosituinta aikaa matkustaa Kroatian rannikolle. Mutta mikä on paras kuukausi matkustaa Kroatiaan?

Paras aika matkustaa Kroatiaan

Helteiset kesäkuukaudet (kesä-heinä-elokuu) sopivat erityisen hyvin rantalomalle. Toukokuu, syyskuu ja lokakuu ovat puolestaan miellyttävää aikaa aktiivilomalle ja Kroatian nähtävyyksien ihailuun.

Kroatian sää toukokuussa

Toukokuu on erittäin hyvä ajankohta Kroatian-lomalle, etenkin jos ei välitä niin kovasti meressä uimisesta. Merivesi voi olla toukokuussa vielä viileähköä, alle 20-asteista, mutta sää on muutoin jo hyvinkin helteinen.

Parasta toukokuussa on se, että turistikausi on vasta alkamassa: matkailijoita on vielä vähän ja hotelleista löytää tilaa lyhyelläkin varoitusajalla. Toukokuu on erityisen hyvää aikaa niille, joita kiinnostavat rantojen sijaan Kroatian nähtävyydet.

Kroatia kesäkuussa

Kesäkuussa ilmat lämpenevät lisää, ja turistejakin alkaa näkyä enemmän. Sisämaassa Zagrebissa lämpötila voi huidella jopa 30 asteen tienoilla!

Vilkkain turistisesonki on kuitenkin vasta tuloillaan, eli kesäkuu on oikein miellyttävää aikaa matkustaa Kroatiassa.

Kroatia heinä- ja elokuussa

Kroatian vilkkain turistisesonki on helteinen ja hektinen heinä-elokuu, jolloin suosituimpien nähtävyyksien ympärillä parveilee väkeä kuin pipoa. Sesongin aikana majoitus kannattaa ehdottomasti varata etukäteen.

Keskikesän helteinen sää sopii erityisen hyvin rantalomaan ja vesileikkeihin.

Kroatian sää syyskuussa

Hyvä vinkki on viivyttää Kroatian-matkaa syyskuulle. Silloin sää on edelleen aurinkoinen ja lämmin, mutta vilkkain turistisesonki on jo ohi. Keväällä ja syksyllä majoitusten hinnatkin ovat huippusesonkia halvemmat.

Varsinkin syyskuun alussa Kroatian sää on vielä hyvin kesäinen ja merivesikin lämmintä. Kuun loppua kohden sää muuttuu epävakaisemmaksi: joinain vuosina lämpöä riittää pitkälle lokakuuhun, toisina kuukausina vesileikit päättyvä jo syyskuussa.

Kroatian sää lokakuussa

Lokakuun sää Kroatiassa on oikein miellyttävä. Parinkymmenen asteen kieppeille kohoavat päivälämpötilat sopivat etenkin nähtävyyksien katseluun ja aktiivilomailuun, kuten patikoimiseen ja pyöräilyyn. Rantaloman ja vesileikkien aika alkaa olla jo ohi lokakuussa.

Pakettimatka Kroatiaan

Loppukeväästä alkusyksyyn Dubrovnikiin on myynnissä myös valmiita matkapaketteja. Katso tarjoukset Kroatian hotelleihin.

Lue lisää: Kroatian vinkit ja kokemukset

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi