Norjan parhaat matkakohteet

Norja Preikestolen kalliokieleke
Preikestolen on yksi Norjan huimista luonnonihmeistä. Kuva: Adalbert Dragon / Shutterstock

Norja on luonnonihmeiden maa, jonka vuonoissa vuoret ja meri kohtaavat kauniimmin kuin missään muualla maailmassa. Norjan maisemien kauneutta on mahdoton pukea sanoiksi: se on koettava. Luonnon lisäksi Norjassa kannattaa käydä tutustumassa viikinkien perintöön ja maagisen kauniisiin puukirkkoihin.

Tässä oppaassa esitellään Norjan kiinnostavimmat kaupungit ja komeimmat maisemat järjestyksessä etelästä (Oslo) pohjoiseen (Pykeija). Pohjois-Norjasta kerrotaan tarkemmin sivulla Pohjois-Norjan parhaat matkakohteet, käytännön vinkkejä autoreissuun Norjassa annetaan sivulla Autolla Norjaan.

Oslo – yhtä Huutoa ja viikinkiveneitä

Norja oslo viikinkimuseo
Viikinkimuseo, Oslo. Kuva: Parry Suwanitch / Shutterstock

Osloon kannattaa matkustaa jo Edvard Munchin maalausten perässä. Munchin kuuluisimman maalauksen, Huuto, versioita on esillä niin Oslon Munch-museossa kuin Norjan kansallisgalleriassa (Nasjonalmuseet for kunst). Oslon Viikinkilaivojen museossa on kaksi hyvin säilynyttä, hautakummuista löytynyttä viikinkivenettä, Osebergin laiva ja Gokstadin laiva. Oslon nähtävyyksiin kuuluu myös maailman kaunein patsaspuisto, Vigelandsparken.

Mutta onko Oslo kallis kaupunki? On, mutta hotellihuoneen voi saada myös kohtuullisella hinnalla: esimerkiksi viihtyisästä First Hotel Millenniumista huoneen voi saada edullisimmillaan noin sadalla eurolla.

Saga Hotel Oslo on sangen tyylikäs hotelli, joka sijaitsee aivan Oslon keskustassa. Kahden hengen huoneen normaali hinta pyörii 150 euron tienoilla, ja sisältää loistavan aamiaisen.

Voit varata kätevästi netistä Oslon nähtävyyksien pääsyliput, kaupunkikierrokset ja muut aktiviteetit.

Heddalin sauvakirkko – kirkko kuin Ruususen linna

Norja Heddalin sauvakirkko
Heddalin sauvakirkko. Kuva: RPBaiao / Shutterstock

Jos Disneyn tunnuksena oleva Ruususen linna olisi tehty puusta, se näyttäisi tältä. Heddal on suurin ja kaunein Norjan komeista, puisista sauvakirkoista. 1200-luvulla rakennettu Heddal on ensi silmäyksellä nähtynä pienempi kuin valokuvien perusteella luulisi, mutta siitä huolimatta erittäin vaikuttava ilmestys.

Sisällä oppaat esittelevät auliisti kirkon yksityiskohtia, kuten suojelevia lohikäärmeitä esittäviä kaiverruksia. Pylväisiin on veistetty vanhoja jumalia, jotka alttaria lähemmäs tultaessa muuttuvat ilmeiltään suopeammiksi uudelle kristittyjen jumalalle. Kirkkosalia kiertävällä ulkokehällä on seinään kaiverrettuja ikivanhoja riimuja.

Lippuja (9e) myy kirkon vieressä oleva entinen navettarakennus, jossa toimivat kahvila ja kirkon rakentamista ja entisöintiä esittelevä museo. Heddalin sauvakirkko on päivittäin auki klo 10-16.

Heddalin sauvakirkkoa lähin majapaikka on Notodden Hotel, josta on kirkolle vain muutaman kilometrin matka. Toinen suositeltava majapaikka 15 kilometrin päässä aivan valtatien varrella oleva Løvheim Gjestehus, jossa on siistit huoneet ja runsas aamiainen. Paikka on sopiva pysähdys matkalla Norjan länsirannikolle, sillä sinne ajaa Tukholmasta noin 8 tuntia.

Norjan toinen kuuluisa sauvakirkko on Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu, viikinkiaihein koristeltu Urnesin sauvakirkko.

Preikestolen – Norjan huikein näköalapaikka

Norja Preikestolen
Preikestolen ei sovi korkean paikan kammoisille. Kuva: Yu Xichao / Shutterstock

Preikestolen, ”Saarnastuoli”, on dramaattinen, 600 metriä korkea kalliojyrkänne, joka laskee pystysuorana mereen Lysevuonon rannalla. Jyrkänteen laki on tasainen, ja sen reuna Norjan suosituimpia selfie-kuvien paikkoja. Preikestoleniin kiivetään vajaan neljän kilometrin mittaista vaelluspolkua pitkin.

Paras majapaikka Preikestolenin valloittajille on Preikestolen BaseCamp, jonka pihasta vaelluspolku alkaa.

Lue lisää: Preikestolen – Norjan upein näköalapaikka

Toinen kuuluisa kieleke Lysevuonon rannalla on Kjerag, jolta on tuhannen metrin pudotus mereen. Kjerag onkin suosittu base-hyppääjien kohde. Kielekkeen luona on kallioiden väliin kiilautunut Kjeragbolten-kivi, joka on sekin mahtava paikka ottaa selfie-kuva – tai syöksyä kuolemaansa kuvaa ottaessaan.

Lysevuono (Lysefjorden) sijaitsee parin tunnin automatkan päässä Stavangerista.

Stavangerin miekat

Norja Stavangerin miekat
Stavangerin miekat. Kuva: Giuseppe Milo, Flickr CC

Stavangerin komea miekkamonumentti, Sverd i fjell (Miekat kivessä), muistuttaa vuonna 872 käydystä Hafrsfjordin taistelusta, jossa viikinkikuningas Harald Kaunotukka yhdisti norjalaiset yhdeksi kuningaskunnaksi. Haraldia pidetään Norjan ensimmäisenä kuninkaana.

Stavangerin, Norjan kolmanneksi suurimman kaupungin, muihin nähtävyyksiin kuuluu Norjan vanhin katedraali ja kauniit vanhat korttelistot. Keskustan alueella on ainoastaan kävelykatuja, joiden varrella näkee komeita muraaleja ja muuta katutaidetta. Valkeista puutaloista joka toisessa on ravintola. Vaikka norjalaisten ravintoloiden hinnat saattavat hirvittää, kannattaa ehdottomasti poiketa satamassa olevaan entiseen kauppahalliin, jossa toimiva Fisketorget-ravintola tarjoaa koko Norjan parhaan kalakeiton.

Satamassa aivan vanhankaupungin vieressä oleva Öljymuseo on tehty muistuttamaan öljynporauslauttaa. Sisällä esitellään Norjan öljynetsinnän historiaa, öljynporauksen laitteistoa vuosikymmenten varrelta, onnettomuuksia ja turvajärjestelyjä, öljyn vaikutusta yhteiskunnalle ja ilmastonmuutoksen tuomia haasteita. Propagandaa – mutta erittäin laadukkaasti ja viihdyttävästi tehtynä!

Stavangerissa kannattaa ehdottomasti yöpyä vanhassakaupungissa (tai kävelymatkan päässä siitä). Parhaita hotelleja ovat sataman puolella oleva Skagen Brygge ja historiaa huokuva Hotel Victoria.

Katso tarjoukset Stavangerin majoitukseen.

Bergen, Norjan Turku

Norja Bergen
Bergen, Norja. Kuva: Tatyana Vyc / Shutterstock

Bergen, Norjan toiseksi suurin kaupunki tunnetaan nätistä satamassa sijaitsevasta puisesta ja värikkäästä vanhastakaupungistaan, Bryggenistä. Bergen on tavallaan Norjan Turku: entinen pääkaupunki, joka on nykyisin tunnelmallinen ja eläväinen pieni suurkaupunki. Bryggenin lisäksi Bergenin parhaita nähtävyyksiä ovat laadukkaat museot sekä kaupunkia ympäröivät vuoret, joiden huipulle pääsee köysiradan kyydissä.

Lue lisää: Bergen – tunnelmallinen pieni suurkaupunki

Eräs Bergenin tunnelmallisimmista majapaikoista on Det Hanseatiske Hotel. Boutique-hotellin huoneet on sisutettu erittäin tyylikkäästi, ja sijainti satamassa on vertaansa vailla.

Katso tarjoukset Bergenin hotelleihin.

Vøringsfossen – Norjan kuuluisin vesiputous

Norja Vøringfossen vesiputous
Vøringfossen on Norjan kuuluisin vesiputous. Kuva: Alena Stalmashonak / Shutterstock

180 metriä korkea Vøringsfossen on Norjan kuuluisin – ja suosituin – vesiputous. Vøringsfossen virtaa komean Måbødalenin kanjonin läpi, ja sijaitsee kätevästi lähellä Oslon ja Bergenin välillä kulkevaa maantietä.

Lähellä olevasta Eidfjordista löytyy useita majoitusvaihtoehtoja leirintäalueesta hotelliin.

Geiranger ja Nærøyfjord, Norjan kuuluisimmat vuonot

Norja geiranger vuono
Geiranger on Norjan kuuluisin vuono. Kuva: Maxim Grohotov / Shutterstock

Norjan suurimman vuonon, Sognevuonon, sivuhaara Nærøyfjord sekä sata kilometriä pohjoisemmassa oleva Geiranger ovat Norjan kuuluisimmat vuonot. Molemmat ovat Unescon maailmanperintökohteita. Varaudu henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin!

Geiranger on perinteikästä matkailualuetta, josta löytyy majapaikkoja laidasta laitaan. Päheintä päätä edustaa vuonon pohjukassa sijaitseva Hotel Union, neljän tähden kylpylähotelli, jonka altaista ja ravintolasta avautuu käsittämätön maisema. Vaan eipä sille maisemien suhteen häviä ylempänä vuorenrinteellä oleva Hotel Utsikten.

Hintahaitarin toisesta päästä löytyy leirintäalueita, joista voi vuokrata myös pienen mökin. Yksi upeimmista mökkimajoituksista on koko perheelle sopiva Westerås Gard, toinen kehuttu on neulansilmätien juurella oleva Grande Hytteutleige og Camping.

Katso tarjoukset Geirangerin alueen hotelleihin ja majoitukseen.

Lue lisää: Geiranger – Norjan kuuluisin vuono

Ålesund, Norjan jugendkaupunki

Norja Ålesund
Ålesund, Norja. Kuva: Rudy Balasko / Shutterstock

Harva tietää, että Norjasta löytyy yksi maailman yhtenäisimmistä jugendkaupungeista. Bergenin pohjoispuolella, kauniissa merimaisemissa sijaitseva Ålesund paloi maan tasalle tammikuussa 1904, ja kaupunki rakennettiin uudelleen jugendin, aikakauden trendikkäimmän tyylin mukaan.

Jugendin ystävät pääsevät asumaan ”jugendlinnoissa”, joista tunnelmallisin on kaupungin vanhin hotelli, Hotel 1904. Toinen erinomainen majapaikka on aivan Ålesundin keskustassa sijaitseva Brosundet.

Røros, Norjan kaunein pikkukaupunki

Norja Røros kylä
Røros on historiallinen kaivoskaupunki. Kuva: Roland Magnusson / Shutterstock

Söpöjen vanhojen talojen Røros on paitsi Norjan kaunein pikkukaupunki, myös yksi kylmimmistä. Talven pakkasennätys on –50,4 Celsicusta vuodelta 1904. Alkujaan kuparikaivoskaupunkina menestynyt kylä on nykyisin taiteilijoiden ja käsityöläisten suosiossa. Røros on Unescon maailmanperintökohde.

Ihastuttavasta kylästä löytyy tietenkin myös ihastuttava hotelli: Erzscheidergarden on monen suosikkimajapaikkoja koko Norjassa.

Pyhän Olavin tie – pyhiinvaellus viikinkikuninkaan haudalle

Pohjoismaiden tärkein pyhiinvaellusreitti kulkee Oslosta järvimaisemien, ikimetsien ja karujen ylänköjen kautta Trondheimiin. Matkaa kertyy 640 kilometriä.

Pyhä Olavi oli säälimätön viikinkikuningas, joka käännytti norjalaiset kristinuskoon vaikka väkisin. Hänet on haudattu Trondheimin Nidarosin tuomiokirkkoon, maailman pohjoisimpaan keskiaikaiseen katedraaliin.

Helgeland – maisemareitti Norjan rannikolla

norja helgeland rannikko
Helgelandskystenin maisemat ovat parhaimmillaan Aldran saaren tienoilla. Kuva: Ville Palonen

Pohjois-Norjassa sijaitseva Helgelandin rannikko on upea autoreissun kohde – alue vetää vertoja vuoristoiselle Lofoottien saaristolle ja pohjoisen karunkauniille Finnmarkin läänille. Helgelandiksi kutsutaan Nordlandin läänin sitä osaa, joka on Napapiirin eteläpuolella.

Lue lisää: Helgelandskysten – upea autoilureitti Norjan rannikolla

Salten – autiorantoja ja maailman voimakkain vuorovesivirta Saltstraumen

norja saltstraumen hiekkaranta
Langsand on kahden kilometrin pituinen autio hiekkaranta. Kuva: Ville Palonen

Salten, Lofoottien saariston ja Helgelandin rannikon välissä oleva rannikkokaistale, on yksi Norjan parhaista kohteista autoreissulle. Alueen vetonaula on upea luonto: Saltenista löytyy autioita hiekkarantoja, lumihuippuisia vuoria ja maailman voimakkain vuorovesivirta.

Saltenin suurin kaupunki on Bodø, jossa oman kokemuksen perusteella passeli yöpaikka on Scandic Bodø. Hotellin sängyt ovat pehmeitä ja buffet-aamiainen runsas. Saltstraumenin salmen äärellä erinomainen majapaikka on Saltstraumen Hotel.

Lue lisää: Bodø, Saltstraumen ja Saltenin autiorannat

Hurtigruten-risteilyt

norja hurtigruten risteily laiva
Hurtigruten-laivareitti kulkee Bergenin ja Kirkkoniemen välillä. Kuva: Anibal Trejo / Shutterstock

Hurtigruten eli ”Nopea reitti” on lauttareitti joka yhdistää Norjan rannikkokaupunkeja ja -kyliä. Reitti avattiin lyhyemmässä muodossaan jo 1893, ja nykyisin se ulottuu yli 2000 kilometrin matkalla Bergenistä Kirkkoniemeen. Laivat kulkevat edestakaisen matkan 11 päivässä.

Suomessa risteilymatkoja Hurtigrutenille myy Matkapojat.

Hurtigrutenista on tullut suosittu risteilyreitti, mutta laivoja käytetään edelleen myös tavaroiden (ja autoilevien turistien) kuljettamiseen. Kyytiin ja pois voi hypätä missä tahansa reitin 35 pysähdyspaikassa. Laivat liikennöivät vuoden ympäri.

Yksittäiset etapit (kansipakoilla) maksavat 30-50 euroa.

Lue lisää: Hurtigruten – maailman kaunein risteily

Lofootit ja Vesterålen

norja lofootit
Lofooteilla vuoret nousevat lähes suoraan merestä. Kuva: Ville Palonen

Luoteis-Norjan rannikolla sijaitseva Lofoottien saariryhmä (sekä sen vieressä oleva Vesterålen, joka usein mielletään kuuluvaksi Lofootteihin) on huikea paikka: suoraan merenrannasta kohoavilla vuorilla voi patikoida, kalliokiipeillä ja talvisin lasketella. Saarilla voi osallistua kalareissuille ja valassafareille.

Lofooteille kannattaa matkustaa omalla autolla. Suorin reitti kulkee Tornion ja Kiirunan kautta. Majoitus Lofooteilla on melko hintavaa, mutta leirintäalueet ovat hyvin varusteltuja ja – ihmeellistä mutta totta – edullisempia kuin Suomessa.

Loman Lofooteilla kruunaa yöpyminen perinteisessä kalastajan mökissä eli rørbuerissa. Niistä kehutuimpia ovat Å-Hamna Rorbuer, Å Rorbuer ja Reine Rorbuer. Myös Ballstadissa sijaitseva Sjøstrand Rorbuer on erinomainen vaihtoehto; omistaja, ammattikalastaja Børje Iversen, järjestää kesäisin kalareissuja kahdesti päivässä.

Vertaa majoituksen hintoja Lofooteilla.

Lue lisää: Lofootit-matkaopas

Andenesin valassafarit

lofootit valas kaskelotti
Kaskelotti sukeltaa Andenesin lähellä. Kuva: Kjersti Joergensen / Shutterstock

Pohjoinen Andenes on Norjan parhaita paikkoja lähteä valassafarille. Valaiden näkeminen on niin yleistä, että Hvalsafari-yritys antaa retkilleen valastakuun: jos valaita ei näe, saa uuden yrityksen ilmaiseksi. Andenesin vesillä viihtyy esimerkiksi kaskelotteja, ryhävalaita ja miekkavalaita.

Kristina Apartment & Alma House vuokraa Andenesin keskustassa kiiteltyjä lomahuoneistoja, joissa majoittuu kerralla koko perhe tai kaveriporukka. Edullisempi majapaikka on erinomainen Andenes Camping.

Lue lisää: Valassafari Lofooteilla

Senja – vaihtoehto Lofooteille

Segla nähtynä Hestenin huipulta. Senja, Norja. Kuva: Ville Palonen

Lofoottien ja Tromssan välillä sijaitseva Senja, Norjan rannikon toiseksi suurin saari, vetää kauneudessaan vertoja Lofooteille. Senja onkin erinomainen lomakohde sellaiselle matkailijalle, joka nauttii jyrkistä vaelluspoluista ja simppelistä ulkoilmaelämästä.

Senjaan pääsee mantereelta siltaa pitkin – tai lautalla Lofoottien tai Tromssan suunnista. Saaren parhaana pidetty majoitus on upella paikalla sijaitseva moderni Hamn i Senja, josta löytyy sekä hotellihuoneita että omalla keittiöllä varustettuja huoneistoja. Hotelli sopii erinomaisesti kalastus- ja patikointiretkien tukikohdaksi.

Senjan suosituimmille patikointipoluille – Seglalle ja Hestenille – suuntaavan kannattaa yöpyä tasokkaassa Segla Bed & Go -majatalossa tai erinomaisessa Mefjord Brygge-hotellissa, josta löytyy myös sauna.

Lue lisää: Senja – vaihtoehto Lofooteille

Tromssa – Pohjolan Pariisi

Pohjolan Pariisi, Jäämeren portti – Tromssalla on monta osuvaa lempinimeä. 70 000 asukkaan Tromssa on pohjoismaiden suurin Napapiirin pohjoispuolella oleva kaupunki. Tromssan nähtävyyksiä ovat Jäämerenkatedraali ja vaikuttavan moderni Tromssan kirjasto. Parhaat maisemat avautuvat Fjellheisen-köysiradan näköalapaikalta 421 metrin korkeudesta.

Tromssan paras hotellidiili on Comfort Hotel Xpress Tromso. Paikka muistuttaa kotimaista Omenahotellia: palvelut on karsittu minimiin, ja siksi hintakin on edullinen kaupungin muihin hotelleihin verrattuna. Tasokkaampaa majoitusta löytyy tavallista Scandicia tyylikkäämmästä Scandic Ishavshotelista ja Clarion Collection Hotel Aurorasta, jonka katolla voi köllötellä poreammeessa.

Tromssan saaret

Sommarøyn saarelta löytyy kauniita autioita hiekkarantoja. Kuva: Ville Palonen

Tromssan lääni on vuoristoista seutua, jonka vetonauloja ovat hengästyttävän upeat luontokohteet. Tromssan kaupungin suurehkot naapurisaaret Kvaløya ja Ringvassøya vetävät vertoja jopa Lofooteille!

Eräs alueen tunnetuimmista ja suosituimmista lomakohteista on arktisten hiekkarantojen hallitsema Sommarøy, jossa voi yöpyä tasokkaassa Sommarøy Arctic Hotellissa.

Lue lisää: Tromssan saaret: Kvaløya, Ringvassøya ja Sommarøy

Lyngen – Pohjois-Norjan Alpit

Lyngen, Pohjois-Norja. Kuva: Ville Palonen

Lyngenin pitkulaista niemimaata hallitsee lähes kahden kilometrin korkeuteen kohoava vuoristo, Lyngenin Alpit. Kesäisin Lyngenissä vaelletaan, kalastetaan ja kiipeillään, talvisin lasketellaan. Lyngenissä voi vierailla myös maailman pohjoisimmassa viskitislaamossa.

Lyngenissä erittäin kehuttu majapaikka on vapaalaskijoiden ja kiipeilijöiden suosima Magic Mountain Lodge. Muita hyviä majapaikkoja ovat upea XLyngen ja edullinen Svensby Turcenter -leirintäalue, jossa on myös vuokramökkejä.

Lue lisää: Lyngen – Pohjois-Norjan Alpit

Finnmark – villeintä Norjaa

norja finnmark alta joki kanjoni
Alta-joen kanjoni. Kuva: Drima Film / Shutterstock

Ruija (norjaksi Finnmark) on Norjan pohjoisin osa, joka ulottuu karkeasti ottaen Suomineidon käsivarren kohdalta Venäjän rajaan asti. Alue on villeintä Norjaa parhaimmillaan: jylhiä vuonoja, tuulisia tunturiylänköjä, ja kohisevia lohijokia.

Finnmarkin maisemista nauttii parhaiten asuntoauton tai teltan kanssa: syrjäisten vuonojen rannoilta löytyy jokaiselle oma leiripaikka, jossa nuotion voi sytyttää Jäämeren rantaan huuhtomista ajopuista. Tämä ”Norjan Lappi” vetää puoleensa varsinkin suomalaisia kalamiehiä. Isoista lohijoista kuuluisimpia ovat Alattionjoki (Altaelva) ja Lakselva. Pienempiä lohijokia löytyy vaikka kuinka monta.

Villin luonnon lisäksi Ruijan suosituimpia nähtävyyksiä ovat Nordkapp (manner-Euroopan pohjoisin maanteitse saavutettava paikka) sekä kveenien asuttama Pykeija.

Lue lisää: Pohjois-Norjan parhaat matkakohteet

Huippuvuoret – jääkarhujen valtakunta

huippuvuoret jääkarhu syömässä
Huippuvuorilla voi kohdata jääkarhun. Kuva: Ondrej Prosicky / Shutterstock

Norjan Huippuvuoret on maailman paras paikka nähdä jääkarhuja. Jään ja lumen peittämässä saaristossa asuu jääkarhuja arviolta 3000 yksilöä – suunnilleen saman verran kuin ihmisiä. Järjestyssääntö määrää, että kaupungin ulkopuolella liikkuessa pitää aina kantaa mukanaan kivääriä.

Norjan nähtävyydet kartalla

Norjan matkakohteiden sijainnit näet kätevästi täältä: Norjan kartta.

Norjan vinkit

Tarvitaanko Norjassa käteistä? Voiko Norjaan matkustaa ilman passia? Mistä saa ostettua kalastusluvat? Kuinka autolautan lippu ostetaan, entä missä kannattaa telttailla? Vastaus näihin kysymyksiin selviää täältä: Norja – vinkit ja kokemukset

Norjaan suuntaavan kannattaa ottaa matkalukemiseksi mukaan norjalaisen Are Kalvøn ilkikurisen hauska Helvetillinen vaelluskirja. Siinä vitsaillaan sydämellisellä otteella norjalaisten vaelluskiimalle. Osuu ja uppoaa myös suomalaisiin.

Matkat Norjaan

Helsingistä lentää Osloon menopaluun halvimmillaan sadalla eurolla, jos sopivat Norwegianin tarjouslennot osuvat kohdalle. Katso lentotarjoukset Osloon.

Kannattaa katsoa myös hotellinvarauspalveluiden hotellitarjoukset Norjaan – saatat löytää yllättävänkin edullisen majoituksen.

Autolla Norjaan

Hintatasoltaan Norja on maailman kalleimpia maita, mutta kustannukset laskevat luonnon keskellä matkaillessa ja telttaillessa – tai jos tekee road tripin omalla autolla.

Jos ei jaksa ajaa koko matkaa Norjaan, voi Norjaan myös lentää ja vuokrata auton paikan päältä. Katso tarjoukset autonvuokraukseen Norjassa.

Jos ajat Norjaan omalla autolla, muista tankata tankki täyteen jo Suomen puolella. Tutustu myös tullirajoituksiin; vai tiesitkö muka, ettei Norjaan saa viedä perunoita?

Lue lisää: Omalla autolla Norjaan – vinkit ja kokemukset

Norjan koronarajoitukset

Norjan maahantulokset poistettiin helmikuussa 2022. Lue lisää: Norjan koronarajoitukset vuonna 2022.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi