Koska Filippiinien majatalo aukeaa? (Vastaus: aukesi jo, vahingossa)

Surigao Dream
Filippiinien majatalo on nyt auki – vaikkei se ole vielä edes valmis!

Viimeiset pari kuukautta näytti huonolta. Filippiinien majatalon valmistuminen oli viivästynyt jo useamman kuukauden. Aloitimme Surigao Dream Beach Resortin rakentamisen reilu vuosi sitten, helmikuussa 2020. Tavoitteena oli saada majatalo avattua jo saman vuoden lopulla.

Toisin kävi. Tuli korona. Ja sen mukana monta hidastetta. Villojen ja ravintolan loppusilaukseen tarvittavia materiaaleja on odoteltu jo ties kuinka pitkään. Lopulta meillä ei tuntunut olevan rakentamisen suhteen enää kovin suurta kiirettäkään, sillä pandemia on pitänyt Aasian suljettuna. Mistä me edes saisimme asiakkaita?

Pari viikkoa sitten paljastui, että hyvinkin läheltä.

”Nyt ne tulivat!” Aleksi soitti rakennustyömaalta.

”Siis mitkä?” vastasin kotoani Laosista.

”Ensimmäiset asiakkaat. Kaksi mimmiä tuli uima-altaalle. He löivät käteeni 20 pesoa ja kysyivät, pääsevätkö uimaan.”

Filippiinien majatalo asiakkaat
Edes pilvinen sää ei ole asiakkaita haitannut.

Olimme saaneet uima-altaamme jo aikaa sitten valmiiksi, mutta vasta edellisiltana Aleksi oli päättänyt kokeilla sitä. Hän laittoi veden altaaseen, hyppäsi pulikoimaan ja otti muutaman auringonlaskukuvan, jotka hän jakoi Facebookissa.

Aleksi kertoi säästävänsä puolet rahoista minulle. 20 pesoa on euroissa noin 30 senttiä. Ne olivat ensimmäiset rahat, jotka majatalo on tuottanut. Tähän mennessä sen rakentaminen on vain syönyt rahaa. Paljon. Pankkitilini pohja oli alkanut jo uhkaavasti pilkottaa.

Kohta puhelin pirisi jälleen.

”Niitä tulee lisää”, Aleksi hihkaisi. ”Pitää tehdä päätös. Avataanko me tämä meidän uima-allas jo vierailijoille?”

Mietin juuri tienaamaani 15 senttiä. Mietin pankkitiliäni. Päätös oli helppo.

”Avataan!”

Homma lähti saman tien lapasesta. Muutamassa päivässä postausta oli jaettu yli 500 kertaa ja se oli tavoittanut reilut 70 000 ihmistä.

Siitä pitäen meillä on käynyt keskimäärin sata ihmistä päivässä pulikoimassa ja pitämässä piknikkiä. Samaan aikaan kun Aleksi vielä viimeistelee rakennuksia työmiesten kanssa.

Yhtäkkiä päivät ovat täyttyneet kiireestä. Aleksi on ajanut ympäri kaupunkia ostamassa huonekaluja ja tukusta apetta. Villoihin ja uima-altaalle on tehty väliaikaiset terassit, kun oikeat materiaalit eivät ole vielä saapuneet. Riippumattoja on viritelty sinne tänne. Maalari on palkattu tekemään mainoskylttejä. Tuntuu, että jokainen päivä tuo mukanaan jonkin parannuksen.

Vielä rakennetaan samaan aikaan kun altaalla polskitaan.

Vaan kyllähän suosion myös ymmärtää. Rakennamme majataloa Surigaoon, joka on toistaiseksi turismin kannalta täysin koskematonta seutua, vaikka melkein vieressä onkin suosittu saari Siargao. Paikalliset ovat olleet todella innoissaan, että heidän kotikulmillaan tapahtuu vihdoin jotain. Ja vieläpä näinä kurjina korona-aikoina.

Pienen pääsymaksun lisäksi vuokraamme keskeneräisiä villoja päivämajoiksi ja myymme snäksyjä sekä virvokkeita. Asiakkaat saavat tuoda omat ruokansa, sillä ravintolamme ei ole vielä auki. Tulevana viikonloppuna saamme toivon mukaan paikalle grillaajan.

Vaikka yksittäiset maksut ovat pikkuriikkisiä, niin kyllähän niistäkin näillä kävijämäärille tulee jo merkittäviä summia, jotka auttavat projektin kassa eteenpäin. Pankkitilin pohja ei pilkota enää aivan yhtä huolestuttavasti.

Ja mikä tärkeintä, mieleen on palannut vahva usko siitä, että tämä hommahan toimii! Meidän unelmastamme on tulossa totta ja samalla pääsemme tuomaan iloa paikallisten elämään.

Vastaillessani lukemattomiin Messengerin kautta tulviviin kyselyihin olen alkanut hiljalleen tuntea itseni oikeaksi hotellinomistajaksi. Vapise Hilton, täältä tulee Surigao Dream!

Jos pidit artikkelista, arvostamme kovasti, jos jaat sen sosiaalisessa mediassa. Kannattaa ryhtyä myös seuraamaan Surigao Dreamia Facebookissa ja Paratiisireportteria Instagramissa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

22 KOMMENTIT

 1. Olipa kiva kuulla majataloprojektin etenemisestä! Suomessa olisi vaikea edes kuvitella, että keskinäisen projektin uima-altaalla alkaa vieraita tulemaan – olisi siinä monenmoista virkamiestä sen kieltämässä :-D Eli ei muuta kuin onnittelut ensimmäistä asiakkaista, siitä se lähtee. Täytyy laittaa itselle bucket-listalle majoittautuminen paratiisireportterin majatalossa ;-)

  • Kovin totta virkot Rami! Naapurissa asuu pormestari, joka on hyvinkin innoissaan, että pikkupaikalle tulee bisnestä. Se ei ainakaan haittaa. Aika lähellä valmista tuo kyllä jo onneksi on, puuttuu lähinnä villojen viimeistely, mitä ei ole voitu tehdä, kun ei olla pandemian aiheuttamien materiaalien toimitusongelmien takia tehdä.

 2. Mahtavaa! Hieno juttu, että asiakkaita on alkanut virrata tällaisena aikana. Facebook-postaus taisi osua suoraan suoneen. :-)

  Olisipa kiva jos tilanne helpottaisi koronan osalta, ja pääsisimme vielä itsekin joskus vierailemaan!

  • Juu, ei olisi kyllä ikinä uskonut, että tällaisina akoinakin voi onnistaa. Toisaalta jo joku aika sitten kirjoitin siitä, että nyt pulassa ovat suosituissa matkakohteissa olevat hotellit kun yhteen paikkaan on kertynyt liikaa tarjontaa, mutta monet omassa rauhassaan sijaitsevat paikat ovat pärjänneet maailmalla ihan mukavasti.

 3. Surigao Dream Beach Resort lävähti juuri omalle listalle kun seuraava Filippiinien reissu koittaa. Mahtava juttu ja miten kiehtova projekti. Oman resortin pyörittäminen jossain kohtaa kuuluu myös omiin haaveisiin. :)

  • Kiitos Otto! Tässä onkin ollut nyt taas kädet täynnä hommia vaikka etänä tuon resortin suhteen, kun vastataan ihmisten kyselyihin, markkinoidaan ja kehitetään toimintaa. Hauskaa puuhaa, vaikka konkarit varoittelevatkin, että majatalon pitämisessä hauskinta onkin juuri ensimmäinen vuosi :)

  • Tervetuloa! Kyllä tämä maailma jossain vaiheessa taas aukeaa. Moni maa höllentää jo rajoituksia rokotuksen saaneille,. Filippiinit ei taida olla se suhteen ensimmäisten joukossa, mutta hyvää kannattaa odottaa :)

 4. Aivan mainiota, niin sitä vaan homma etenee peso pesolta. Kiva päästä taas seuraamaan tämän tarinan etenemistä… Seuraavia jänniä käänteitä odotellessa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi