Berliinin hintataso

berliini hintataso
Berliinissä syö edelleen edullisesti. Kuva: Ilolab / Shutterstock

Berliinillä oli pitkään maine uskomattoman edullisena eurooppalaisena pääkaupunkina. Sitten tulivat turistimassat, ja hintataso alkoi nousta. Mutta ei Berliini vieläkään kallis ole, varsinkaan suomalaisen mittapuun mukaan.

Berliinissä saa edelleen euroilleen paljon parempaa vastinetta kuin vaikkapa Lontoossa tai Pariisissa.

Näin säästät Berliinin hotelleissa

Edullisia ovat varsinkin Berliinin hotellit. Niiden hinnat vaihtelevat paljon, joten matkaa suunnitellessa kannattaa kokeilla eri päiviä. Tasokkaat hotellit ovat kalliita viikolla, kun liikemiehet kansoittavat ne, mutta viikonloppuisin hinnat voivat laskea paljonkin.

Turistihotelleissa puolestaan viikonloput ovat kalliita ja viikolla on halvempaa.

Kannattaakin miettiä, olisiko valmis vaihtamaan hotellia kesken matkan. Berliinissä se kannattaa muutenkin, niin voi samalla reissulla asua sekä itä- että länsipuolella.

Liikemieshotelleista löytää tarjouksia viikonloppuisin etenkin Länsi-Berliinin ostoskeskustasta Kürfurstendammin kulmilta.

Katso tarjoukset Berliinin hotelleihin.

Berliinin ravintoloiden ja baarien hintataso

Myös ravintolat ja baarit ovat Suomen hintatasoa selvästi edullisempia. Berliinissä on paljon hieman vaatimattomampia etnisiä ravintoloita, joissa ruoka on erinomaista ja hinta–laatusuhde kohdallaan.

Kulmabaarin tuopille ei hintaa kerry paria euroa enempää, ja tuore, täytetty sämpylä tai leivos konditoriasta mukaan napattuna maksaa alle puolet siitä mitä suomalaiskahviloissa.

Berliinin edulliset alennusmyynnit

Berliini on myös hyvä ostoskaupunki, vaikka hintataso ei enää olekaan yhtä edullinen kuin takavuosina. Alennusmyynneissä hintoja alennetaan reippaammin kuin kotimaassa, joten löytöjä pääsee varmasti tekemään.

Julkisen liikenteen liput

Tämä kaupunki on levittäytynyt todella laajalle, joten Berliinin julkinen liikenne tulee tutuksi. Matkailijat voivat ostaa etukäteen netistä Berliiniin Welcome Cardin, jolla saa matkustaa vapaasti julkisissa liikennevälineissä valitsemansa ajanjakson.

Valittavana ovat 48 tai 72 tuntia tai 4, 5 tai 6 päivää. Kortti käy myös lentokentältä lähtevään S-junaan ja busseihin.

Lue lisää Berliinistä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi