Kreuzberg – Berliinin Pikku-Istanbul on yöelämän keskus

Oberbaumbrücke Kreuzberg
Kaunis Oberbaumbrücke tuo Kreuzbergin yöhön lisäannoksen Istanbulin henkeä. Kuva: Vitaly Rubtsov / Unsplash

Kreuzberg on vanhaa Länsi-Berliiniä, jota muuri kiersi kolmesta suunnasta. Niinpä alue jäi syrjään, jopa hiukan eristyksiin, ja siitä kehittyi niin punkkarien kuin homojenkin kaupunginosa, jossa vaihtoehtoväki sai olla rauhassa ja asua edullisesti.

Punkkarit ovat jo harmaantuneet ja hipsterit vallanneet täälläkin alaa, mutta halvan tuopin Kreuzbergista saa edelleen, eikä baareilla tunnu olevan sulkemisaikaa ollenkaan.

Turkkilaisia asuu Kreuzbergissä paljon, ja kebab onkin täällä melkeinpä kansallisruokaa. Little Istanbul -lempinimi ei ole kovin kaukaa haettu.

Kahvin ystäville Kreuzberg lukuisine pienine kahvipaahtimoineen on melkeinpä taivas. Paahtimoilla on yleensä oma kahvila ja pieni myymälä.

Oranienstraße – Kreuzbergin keskus

Kreuzberg döner
Kreuzbergin kuuluisimman kebap-kioskin, Mustafa’s Gemüsen luomus. Valitettavasti alkuperäinen kioski on suljettu tulipalon takia. Kuva: Alana Harris / Unsplash

Kottbusser Torin metroasema on hyvä ja sopivan kuhiseva paikka aloittaa tutustuminen Kreuzbergiin.

Katsasta ainakin Oranienstraßen meininki – täältä ei ole vaikeaa löytää pientä, persoonallista baaria tai edullista ruokapaikkaa.

Elävää musiikkia on varsinkin viikonloppuisin monissa pienissäkin baareissa.

Admiralbrücke – katusoittajien silta

Admiralbrückellä taitaa olla leveyttä enemmän kuin pituutta. Landwehrkanal-kanavan ylittävä silta on muodostunut katusoittajien lempipaikaksi. Tänne tullaan pussikaljan kanssa nauttimaan ilmaisesta konsertista ja auringonlaskusta.

Oberbaumbrücke – Berliinin kaunein silta

Oberbaum brucke
Oberbaum Brücke henkii orientalismin henkeä. Kuva: Claudio Schwarz-Purzlbaum / Unsplash

Kreuzbergistä löytyy toinenkin merkittävä silta. Näyttävän näköinen Oberbaumbrücke on kunnostettu 1800-luvun loistoonsa ja metrokin kulkee jälleen sen yli.

Toisin oli Berliinin muurin aikaan, kun raja kulki Spree-jokea myöten, metrolinjat oli katkaistu rajalle ja silta oli rajanylityspaikka, yksisuuntainen sellainen. Oberbaumbrückeä saattoi kulkea vain lännestä itään.

Silta johtaa Friedrichshainin puolelle, East Side Galleryn rantaan. Täällä Berliinin muurin jäänteet on koristeltu hienolla katutaiteella.

Kreuzbergin hotellit

Kreuzbergissä kannattaa asua varsinkin, jos matkan päätavoitteita on Berliinin yöstä nauttiminen. Biletysreissun tukikohdaksi ovat mainioita valintoja boheemisti sisustettu Lekkerurlaub ja kodikas Wil7 Boutique Hotel.

Katso tarjoukset Kreuzbergin hotelleihin tai lue lisää Berliinistä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi