5 x Singaporen parhaat museot

Singapore National Gallery
Singaporen museot kuten National Gallery ovat hienoja myös arkkitehtuuriltaan. Kuva: Antti Helin

Singaporessa riittää museoita. Maailmanluokan aarteita niissä on vähän, mutta toteutukseltaan ne ovat Kaakkois-Aasian parhaita. Jos aika antaa myöten, kannattaa harkita käyntiä ainakin parissa museossa. Suurin osa museoista sijaitsee kauniissa kolonialismin ajan hallintopalatseissa.

Yksi on listalta poissa: Singaporen kuvatuin museo, rikkinäiseltä kananmunalta näyttävä ArtScience Museum. Näin siksi, että museossa parasta on ulkonäkö, mutta sisällöltään se on hieman ontto.

1. Chinatown Heritage Centre

Chinatown Heritage Centre
Chinatown Heritage Centre on Singaporen kiehtovimpia museoita. Kuva: Antti Helin

Vaikka et aikoisi käydä Singaporessa ainoassakaan museossa, käy edes täällä. Chinatown Heritage Centre on kiehtova aikamatka 1900-luvun puoliväliin, kun Singapore oli kaikkea muuta kuin vauras utopiavaltio.

Museossa pääsee näkemään, kuinka ahtaasti Kiinasta Singaporeen paremman elämän perässä muuttaneet siirtotyöläiset elivät 1950-luvulla. Muutaman kerroksen korkuisiin taloihin oli ahtautunut jopa 300 henkeä vailla keittiötä tai juoksevaa vettä. Singapore on kulkenut pitkän matkan näistä ajoista!

2. Singaporen kansallismuseo

National Museum of Singapore tarjoaa kattavan ja kiinnostavan katsauksen sekä Singaporen historiaan että elämään Singaporessa aikojen saatossa. Tutuksi tulee niin singaporelainen naistenmuoti kautta vuosikymmenten kuin se, miten ruokatrendit ovat vaihdelleet.

Mainio museo kaikille, jotka ovat kiinnostuneet tutustumaan Singaporeen pintaa syvemmältä.

3. National Gallery of Singapore

Singaporen museot
National Galleryn kokoelmiin kuuluu myös balilaiseen taiteeseen 1900-luvun alkupuolella suuresti vaikuttaneen saksalaisen Walter Spiesin teos Balilainen legenda (1929). Se on merkittävää jo sikälikin, että Balilla Spiesilta on säilynyt vain yksi maalaus. Yksityiskohta teoksesta. Kuva: Antti Helin

Singaporen paras taidemuseo on maailman johtavia museoita kaakkoisaasialaisen taiteen kentällä. Maanosan taidetta esitellään 1800-luvulta nykypäivään. Hyvä paikka nähdä läpileikkaus kaakkoisaasialaisesta taiteesta ja tärkeimmistä taiteilijoista. Lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

Singaporen museot
Vuonna 2014 kuollut Thawan Duchanee oli merkittävimpiä thaimaalaisia nykytaiteilijoita. Kuva: Antti Helin

Museo on hieno myös arkkitehtuuriltaan: moderni aula yhdistää hienosti kaksi komeaa, kolonialismin ajan palatsimaista hallintorakennusta. Ja kaiken huipuksi rakennuksen katolta aukevat hienot näkymät Singaporen keskustaan.

Lisää kaakkoisaasialaista taidetta voi ihastella pienimuotoisemmassa Singapore Art Museumissa.

4. Peranakan Museum

Peranakan-kulttuurilla tarkoitetaan kulttuuria, joka syntyi, kun miespuoliset kiinalaiset maahanmuuttajat avioituivat paikallisten, kaakkoisaasialaisten naisten kanssa ja kiinalainen kulttuuri sekoittui malaijivaikutteisiin.

Peranakalaisia vaikutteita tulee matkaillessa vastaan niin Singaporessa, Malesiassa kuin Etelä-Thaimaassakin kuten Phuketissa. Erityisen vahvasti peranakan-kulttuuri on läsnä Singaporessa, ja sille onkin omistettu oma, kiehtova museonsa. Erityisen hienoja ovat peranakanlaisiin hääseremonioihin liittyvät esineet, kuten todella koristeellinen hääsänky.

Näyttelyn ohella museossa lumoaa sen rakennus, vuonna 1912 valmistunut, koristeellinen kiinalainen koulu, kaunis kuin kermakakku.

Hyvä vaihtoehto museolle – tai lisä – on vierailla Baba House -kotimuseossa, joka esittelee kauniissa vanhassa talossa, miten tyypillinen peranakalainen perhe eli kulttuuriin kulta-aikaan 1920-luvulla.

5. Asian Civilisations Museum

Singaporejoki
Näkymä Singaporen bisneskeskustasta Singaporejoen yli Asian Civilisations Museumille. Taustalla häämöttää National Galleryn kupoli. Kuva: Antti Helin

Singapore on Aasian risteysasema, jossa asuu kohtaavat kiinalainen, malaiji ja intialainen kulttuuri. Singaporen – ja Aasian – kulttuurien rikkauteen, eroihin ja yhtäläisyyksiin voi tutusta kunnianhimoisesti toteutetussa Asian Civilasations Museumissa.

Museo sijaitsee kauniilla paikalla Singaporejoen rannalla. Museon edustalla on Singaporen perustajan, Sir Stamford Rafflesin patsas – hän rantautui tälle samalle paikalle ensimmäistä kertaa alueelle saavuttuaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi