Singapore Botanic Gardens – orkideoiden valtakunta

Singapore Botanic Gardens
Satumaisen näköiset orkideat ovat Singaporen kasvitieteellisen puutarhan katseenvangitsijoita. Tämähän näyttää ihan flamenco-hameelta! Kuva: Antti Helin

Singapore sai ensimmäisen Unescon maailmanperintökohteensa vuonna 2015, kun yli 150 vuotta vanha Singaporen kasvitieteellinen puutarha, Singapore Botanic Gardens, julistettiin maailmanperintökohteeksi.

Maailmanperintökohteen arvo teki hyvää hienolle puutarhalle, joka oli muuten jäädä huomiossa jälkeen Singaporen uudemmalle kasvitieteelliselle puutarhalle, futuristiselle Gardens by the Baylle.

Singaporen orkideapuutarha

Singapore orkideapuutarha
Entäpä tämä sitten? Kuin Tähtien sota -elokuvista. Kuva: Antti Helin

Kun Gardens by the Bay tunnetaan superpuistaan ja pilvisademetsästään, on perinteisemmän Singapore Botanic Gardensin vetonaulana huikea Orkideapuutarha, jossa kasvaa yli 1000 orkidealajia ja 2000 hybridiä.

Botanic Gardensin alueella on säilynyt myös kuuden hehtaarin alue sademetsää ajalta ennen koko kaupungin syntyä.

(Singaporessa on tosin vieläkin suurempi alue sademetsää – Bukit Timah Nature Reserve sijaitsee heti metropolialueen ulkopuolella matkalla Singaporen eläintarhaan.)

Vierailu Singaporen kasvitieteellisessä puutarhassa

Singapore Botanic Gardens
Orkideapuutarhaan on pääsymaksu, muuten Singapore Botanic Gardens on ilmainen. Kuva: Antti Helin

Orkideapuutarhaan on pääsymaksu, mutta muuten Singapore Botanic Gardens on ilmainen. Kasvitieteellinen puutarha on avoinna aamuviidestä puoleenyöhön.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi