Kuinka Intiassa matkustetaan?

Intiassa voi matkustaa monenlaisella vempaimella. Tässä keralalainen asuntolaiva. Kuva: Ville Palonen.
Intiassa voi matkustaa monenlaisella vempaimella. Tässä keralalainen asuntolaiva. Kuva: Ville Palonen.

Matka Intiaan

Menopaluulippu Intiaan maksaa halvimmillaan 500 euroa. Finnairin lennot ovat suoria, mutta Turkish Airlinesilla on usein parhaat tarjoukset.

Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja Intiaan.

Intian sähköinen viisumi pitää tilata netistä vähintään kolme päivää ennen matkaa.

Monet suomalaiset matkatoimistot tekevät pakettimatkoja Goalle. Myös erilaisia kulttuurimatkoja ja kiertomatkoja on tarjolla. Esimerkiksi Mandala Travelin mukana pääsee Ladakhiin, Darjeelingiin ja Keralaan.

Intian hotellit ja majatalot

Intiasta löytyy majoitusvaihtoehtoja laidasta laitaan. Loistohotellit – joissa usein on ayurveda-hoidoilla hemmotteleva kylpylä – maksavat jopa satasia, surkeimmat torakkaloukot alle viisi euroa.

Omatoimimatkaaja löytää kunnollisen kahden hengen huoneen 20–30 eurolla. Yleensä edullisia hotelleja on turha varata etukäteen, sillä paikan päällä tingittynä hinta on selvästi edullisempi. Majoitusta löytyy joka kaupungista, suosituimmissa turistikohteissa majataloja on tusinoittain.

Rajasthanissa kannattaa yöpyä haveleissa, entisöidyissä kauppiassukujen kartanoissa. Kashmirin erikoisuus ovat asuntolaivat, Ladakhin vuoristokylistä löytyy kotimajoituksia.

Matkalukemista Intiaan

Nine Lives: Brittiläinen William Dalrymple on kirjoittanut lukuisia kirjoja Intiasta, ja tämä on hänen mestariteoksensa. Kirjassa kerrotaan Intian erikoisimmista uskonnollisista rituaaleista ja tavoista koskettavasti, aitojen ihmiskohtaloiden kautta.

White Tiger: Intialaisen Aravind Adigan palkittu romaani kertoo hauskasti traagisen tarinan, jossa maaseudulla syntyneestä riksakuskin pojasta tulee korruptoituneen bisnesmiehen autonkuljettaja ja lopulta murhaaja.

In the Valley of Mist: Kashmiriin erikoistunut toimittaja Justine Hardy kertoo Kashmirin konfliktista yhden perheen kokemusten kautta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT