Firenzeläinen historiajalkapallo

italia firenze jalkapallo
Firenzeläisessä historiajalkapallossa pahimmat jalkapallohuligaanit löytyvät kentältä. Kuva: Wikimedia Commons

Firenze ei ole pelkkää taidetta. Firenzessä myös urheillaan veren maku suussa – ainakin kahden viikon ajan kesäkuun alussa, kun Firenzessä pelataan historiallista jalkapalloa eli Calcio Storico Fiorentinoa.

Sääntöjä ei juuri ole, kun renessanssiasuihin pukeutuneet 27-hengen joukkueet yrittävät saada pallon vastustajan maaliin keinolla millä hyvänsä. Lyöminen, kuristaminen ja päällä puskeminen kuuluvat Calcio Storico Fiorentinoa henkeen.

Palkintona vasikan verran pihvejä

Palkintona voittajajoukkue saa vasikan painon verran pihvejä. Ennen paistamista niitä voi käyttää ruhjeiden ja mustien silmien hoitoon.

Firenzeläinen pihvi ei sekään muuten ole leikin asia. Firenzeläiset suhtautuvat antaumuksella paikallisen pihvin, bistecca alla Fiorentinan, paistamiseen.

Calcio Storico Fiorentino sai alkunsa 1500-luvulla

Ottelut saivat Firenzessä alkunsa 1500-luvulla aatelisnuorten parissa. Lajia innostuttiin harrastamaan muuallakin Italiassa, kuten Vatikaanissa, jossa kentällä nähtiin kirmaamassa paavit Klemans VII, Leo XI ja Urbanus VIII.

Missä voi nähdä firenzeläistä historiajalkapalloa?

Kahden viikon kilpailukausi huipentuu juhannuksena käytävään finaaliin. Areenana toimii Piazza Santa Croce, joka on muutettu jättimäiseksi hiekkakuopaksi. Järjestystä valvoo miekkaa kantava tuomari.

Lue lisää Santa Crocen kirkosta ja muista Firenzen nähtävyyksistä.

Lue lisää Firenzestä.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi