Bronx – eläintarhaan, baseball-otteluun vai rannalle?

Bronx New York
Bronxilaisia juhlatuulella. Vähän toisenlaista kuin Williamsburgissa. Kuva: Jacob Johnson / Unsplash

Bronxilla on hurja maine, eikä se ole tuulesta temmattu. Kun lehdet luetteloivat New Yorkin vaarallisimpia tai köyhimpiä kaupunginosia, niin top 10 -listauksessa vähintään puolet sijoista menee Bronxin eri kaupunginosille.

Rikollisuus on kuitenkin ollut jo 1990-luvun lopulta saakka voimakkaassa laskussa, ja tässä esitellyt kohteet ovatkin aivan turvallisia vierailtaviksi.

Bronxin suosituimpia nähtävyyksiä ovat baseball-pyhättö Yankee Stadium ja Bronxin eläintarha. Ja rannallekin täällä pääsee!

The Hub – vieraile hiphoptrendien syntysijoilla

Eteläisen Bronxin keskusta, vilkas The Hubiksi kutsuttu alue, on muodostunut E149th Streetin ja 3rd Avenuen risteykseen. Paikalle pääsee metrolinjoilla 2 ja 5 (asema 3rd Avenue – 149th Street).

Alue on aamusta iltaan vilkas. Valkoihoinen turisti voi tuntea itsensä hiukan orvoksi kurkistaessaan New Yorkin mustien ja latinoiden arkipäivään, mutta ei suomalaista täällä vinoonkaan katsota. Alueen asukkaista 1,7 % on valkoisia, 24,7 % mustia ja 72,3 % latinoita.

The Hub on paitsi monien hiphoptrendien synnyinkoti, myös vilkas kauppa- ja ravintolakeskittymä. Osa kaupankäynnistä tapahtuu kadulla – liikkeiden edustalla jaetaan flyereitä ja alennuskuponkeja ja kehotetaan tulemaan ostoksille – osa kaupoista taas on kadulla, sillä niin ruokaa, vaatteita, kenkiä kuin elektroniikkaakin myydään suoraan kadulle pystytetyiltä myyntipöydiltä.

Yankee Stadium – käy baseball-ottelussa

Bronx Yankee Stadium
Bronxissa sijaitseva Yankee Stadium on Yhdysvaltain kuuluisimpia baseball-areenoita. Kuva: Seth Hoffman / Unsplash

Jos Bronx jostain tunnetaan, niin New York Yankees -baseballjoukkueen kotiareenasta. Paikalle pääsee kätevästi metrolla (asema 161 St Yankee Stadiun, linjat B, D ja 4). Ottelupäivinä vaunut voivat tosin olla tupaten täysiä.

Baseball-kausi ajoittuu maaliskuun lopulta lokakuun alkuun. Lippuja saa hyvin jopa saman päivän otteluihin.

Ottelupäivien ulkopuolella voi osallistua opastetulle, noin tunnin mittaiselle stadionkierrokselle. Kierrokset ovat suosittuja ja liput kannattaa ostaa etukäteen.

Bronxin eläintarha

Bronx Zoo
Kukas se siellä kurkkii? Bronxin eläintarha on New Yorkin suurin. Kuva: Jessy Hoffmann / Unsplash

New Yorkissa on kaksi eläintarhaa: pienempi Central Parkissa ja suurempi Bronxissa. Perille pääsee metrolinjoilla 2 ja 5 (asema West Farms Square / East Tremont Avenue).

Vierailuun on hyvä varata kokonainen päivä, sillä nähtävää riittää biisoneista viemärirottiin. Kohokohtia on gorillalinna, jonne on lisämaksu.

Eläinten olot on Bronxin eläintarhassa pyritty tekemään mahdollisimman hyviksi. Eläintarhaa ylläpitää Wildlife Conservation Society, jonka pääeetoksena on uhanalaisten lajien suojeleminen, jota se toteuttaa yli 60 maassa.

Orchard Beach – rentoa menoa Bronxin hiekkarannalla

Jos kesän kuumuus ahdistaa ja Coney Island on jo nähty, voi hypätä metroon ja lähteä Bronxiin viettämään rantapäivää Bronxin Rivieraksi kutsutulle, kaksi kilometriä pitkälle hiekkarannalle.

Metrolinjan 6 päätepysäkillä on hyvä ostaa eväskassi ja nousta sitten linjan Bx12 bussiin, joka vie perille Pelham Bay Parkin kaupunginosassa sijaitsevalle Orchard Beachille.

Hiekkaranta rantapromenadeineen ja leikkikenttineen täytyy kesäpäivisin Bronxin asukkaista. Teinipojat ja vähän vanhemmatkin miehenalut pullistelevat yläkroppa paljaana ikäisilleen tytöille, joiden pikkupikkubikinit peittävät tuskin mitään.

Toisaalta tänne tullaan usein myös perhekunnittain – isovanhemmilla on mukanaan rantatuolit ja varjo, pikkulapset leikkivät hiekassa ja kylmälaukkuun on pakattu ruokaa ja juomaa koko päiväksi.

Rytmimusiikki pauhaa siellä sun täällä – sekä rannalla että sen viereisillä koripallo- ja tenniskentillä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi