New Yorkin nähtävyydet

New York nähtävyydet
Times Square, New York. Kuva: Luciano Mortula – LGM / Shutterstock

New Yorkin nähtävyydet ovat lajissaan maailman parhaita. New Yorkista löytyvät maailman kuuluisin patsas, ikonisin pilvenpiirtäjä ja hienoin rautatieasema. Myös museokaupunkina New York kilpailee tasavertaisena Lontoon ja Pariisin kanssa.

New Yorkin parhaat nähtävyydet

Mikä on New Yorkin kuuluisin nähtävyys? Sen täytyy olla Vapaudenpatsas, maailman kuuluisin patsas. Vai onko se sittenkin Empire State Building, maailman ikonisin pilvenpiirtäjä?

New Yorkin parhaat ilmaiset nähtävyydet

New Yorkin Keskuspuisto, Central Park, on valtavan laaja. Kuva: S.Borisov / Shutterstock

Monista New Yorkin nähtävyyksistä voi nauttia ilmaiseksi. Käyskentele kaikessa rauhassa upeassa Central Parkissa, kävele yli hulppean Brooklyn Bridgen ja ihaile maailman upeimman rautatieaseman, Grand Central Terminalin, huikeita sisätiloja.

Central Parkin ohella toinen ehdottomasti vierailemisen arvoinen puisto on pieni ja ihana Bryant Park, josta on upeat näkymät ympäröiviin pilvenpiirtäjiin. Oikeasta kulmasta voi nähdä samalla sekä Chrysler Buildingin että Empire State Buildingin.

Viimeistään Bryant Parkissa istuessaan, auringon laskiessa tuntee olevansa elokuvassa.

Mukava, ilmainen nähtävyys on myös High Lane, kaupunkipuisto, joka on rakennettu Chelseaan yläilmoissa kulkeville entisille rautatiekiskoille.

Myös monia New Yorkin parhaista pilvenpiirtäjistä voi ihailla aivan ilmaiseksi – ainakin niiden juurelta niskojaan kurottamalla.

New Yorkin parhaat näköalapaikat

New Yorkin perinteisesti paras näköalapaikka on Rockefeller Centerin katolla sijaitseva Top of the Rock: täältä saa kuviin mukaan myös Empire State Buildingin.

Uudempi haastaja on One World Trade Centerissä sijaitseva One World Observatory, jolle noustaan huikealla Skypod Elevator -maisemahissillä.

9/11 Memorial – New Yorkin koskettavin nähtävyys

New Yorkin koskettavin nähtävyys on 9/11 Memorial: WTC:n terrori-iskuissa tuhoutuneiden kaksoistornien tilalla on kaksi valtavaa suihkulähdettä, jotka näyttävät peileiltä tuonpuoleiseen. Tuskin mikään muu rakennus maailmassa on yhtä näkyvä poissa ollessaankin.

New Yorkin museot

New Yorkin museoista Metropolitan Museum ja MoMa kuuluvat maailman parhaiden museoiden joukkoon.

Sankariarkkitehti Frank Lloyd Wrightin suunnittelema New Yorkin Guggenheimin museo kuuluu puolestaan arkkitehtuurin merkkipaaluihin. Juuri New Yorkin Guggenheim aloitti museoiden koreilun ulkomuodollaan.

New Yorkin uudemmista museoista on pakko nähdä ja kokea sankariarkkitehti Renzo Pianon suunnittelema uusi Whitney Museum of American Artin päärakennus. Esillä on sekä vaihtuvia näyttelyitä että hyvä peruskokoelma amerikkalaista taidetta 1900- ja 2000-luvuilta.

Voit varata kätevästi netistä New Yorkin kaupunkikierrokset ja nähtävyyksien pääsyliput.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi