Rockefeller Center ja Top of the Rock -kattoterassi

Rockefeller Center
Rockefeller Center on sijaitsee Midtownin sydämessä.

New Yorkin hienoimmat kaupunkinäkymät avautuvat Rockefeller Centerin Top of the Rock -kattoterassilta – täältä saa kuviin mukaan myös Empire State Buildingin.

Rockefeller Center on kaikkinensa 19 rakennuksen kokonaisuus, jonka upporikas Rockefellerin suku rakennutti vuosien 1932–1939 aikana, osin auttaakseen kaupunkia toipumaan suuresta lamasta.

Rakennuksista komein ja kuuluisin on 69-kerroksinen 30 Rockefeller Plaza, joka tunnetaan myös nimillä GE Building sekä Comcast Building. Kielenkäyttöön on vakiintunut myös lempinimi 30 Rock.

Juuri tämän rakennuksen katolla on näköalatasanne Top of the Rock.

Top of the Rock – New Yorkin paras näköalapaikka

Top of the Rock New Yorkin paras näköalapaikka
Rockefeller Centerin huipulla on hieno näköalapaikka Top of the Rock.

Top of the Rock sijaitsee sopivasti Midtownissa, kaupungin sydämessä, joten kattoterassilta saa hyvän yleiskuvan New Yorkista.

Erityisen hyvät näkymät on keskuspuistoon ja New Yorkin kuuluisimmalle rakennukselle, Empire State Buildingille, joka seisoo paljon matalampien rakennusten keskellä ylhäisessä yksinäisyydessä. Kaukana sen takana häämöttää bisnesalue. On kuin tämä näkymä palvoisi Empire State Buildingia, joka keikaroi illan hämärtyessä valoilla komeammin kuin mikään muu rakennus.

Tuntuu kuin koko kaupunki olisi yhdessä sopinut, että annetaan show ESB:lle.

Top of the Rockin tekee erinomaiseksi näköalapaikaksi sekin, että katonreunuksia suojaavien läpinäkyvien pleksien väliin on jätetty runsaasti esteettömiä kuvausaukkoja.

NBC:n televisiostudio ja Radio City Music Hall

Kattoterassin ohella 30 Rock tunnetaan myös Radio City Music Hall -teatterista ja NBC:n televisiostudiosta, jossa nauhoitetaan ohjelmia Late Night with Jimmy Fallon ja Saturday Night Live.

Radio City Music Hall on New Yorkin kuuluisimpia teattereita: täällä järjestetään yleensä sekä Emmy-, Tony- että Grammy-palkintogaalat.

Rockefeller Centerin joulukuusi ja luistinrata

Rockefeller Center
Rockefeller Centerin luistinrata.

Joulukuussa Rockefeller Centerin aukiolle pystytetään maailman kuvatuin joulukuusi. Kuusella on tavannut olla korkeutta liki 30 metriä, ja se koristellaan 30 000 sähkökynttilällä. Latvassa kimaltava kristallitähti painaa huimat 250 kiloa.

Kuusen juurella, komean Prometheus-patsaan edustalle jäädytetään luistinrata, jolla on pyörähdelty monessa elokuvassa.

Rockefeller Centerin jouluperinteisiin kuuluu myös Radio City Music Hallin huikea Christmas Spectacular -revyy, jossa esiintyy yli sata pitkäsääristä tanssijatarta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi