Queens – matkusta maailman ympäri yhdessä päivässä

Queens New York
Queensiin kuuluu matkata metrolla – niinhän tekee myös Queensin kuuluisin asukas, Peter Parker eli Hämähäkkimies. Kuva: Luca Bravo / Unsplash

New Yorkin Queens tarjoaa metrolipun hinnalla lohdutuspalkinnon, jos täysimittainen maailmanympärimatka on vielä kaukana siintävä haave.

Seiskalinjan metro kulkee Queensissa ilmaratana Roosevelt Avenuen yläpuolella, ja kun kyydistä jää oikeilla asemilla, voi hyvinkin luulla päätyneensä Intiaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Kiinaan.

Jackson Heights: Intia

Queens Jackson Heights
Jackson Heightsista saa intialaisten herkkujen ohella  ihanan retrohenkistä jäätelöä. Kuva: Jahsie Ault / Unsplash

Ensimmäinen pysäkki: 74 St Jackson Heights / Roosevelt Avenue.

Tervetuloa Intiaan höystettynä ripauksella Bangladeshia, Pakistania ja Nepalia. Metroaseman pohjoispuolella varsinkin 37th Road ja 37th Avenue sekä 73th Street ja 74th Street ovat kuin hieman siistimpi versio Delhistä.

Eteläaasialaista ruokaa saa joka nurkalta, mutta Jackson Heightsin intialaiskorttelit eivät suinkaan ole pelkkä ravintolakeskittymä.

Täällä elävät arkipäiväänsä Intiasta ja sen naapurimaista Amerikkaan muuttaneet ja heidän jälkeläisensä. Ruokakaupat myyvät intialaisia elintarvikkeita, vaatekaupat sareja ja koruliikkeet koristeellisia, yltäkylläisiä intialaisia koruja. Upeita intialaistyylisiä hääpukuja voi ihailla useammankin erikoisliikkeen ikkunassa.

Sekatavarakaupassa puhutaan bengalia ja Western Unionin kautta lähetetään dollareita kotiväelle.

Corona: Latinalainen Amerikka

Queens Unisphere
42 metriä korkea maapallopatsas Unisphere pystytettiin Queensin Flushing Meadows–Corona Park -puistoon vuonna 1964.

Latinalaiseen Amerikkaan on täältä lyhyt kävelymatka joko 37th Avenueta tai Roosevelt Avenueta pitkin.

Pikkuhiljaa intialaiset liikkeet väistyvät joka puolelta pauhaavien latinorytmien tieltä, kauppojen mainoskyltit ovatkin espanjaksi ja ravintolat mainostavat kuubalaista, dominikaanista, hondurasilaista ruokaa.

Jo seuraavan eli 82nd Streetin metroaseman kohdalla voisi melkein kuvitella olevansa Meksikossa.

Latinokortteleiden keskus on103rd Street / Corona Plazan metroaseman luona. Täällä apteekkikin on Farmacia, vaateliikkeet myyvät latinonaisille tyypillisen niukkoja asusteita ja kynsihoitolassa tai kampaajalla saa palvelua vain espanjaksi.

Linden Park, viralliselta nimeltään Park of the Americas, on Coronan kaupunginosan sydän, jonne kaikenikäiset asukkaat kokoontuvat viettämään vapaapäivää.

Flushing: Kiina

Queens Flushing
Lushing on täyttä Kiinaa. Kuva: Cami Talpone / Unsplash

Seiskalinjan pääteasema, Flushing Main street, puolestaan on Kiinassa.  Manhattanin Chinatownin turistit ovat löytäneet vähän liiankin hyvin, mutta täällä Flushingissa jokainen vastaantulija tuntuu olevan aasialainen.

Ostoskeskus New World Mall voisi aivan hyvin sijaita jossain Hongkongin syrjäisemmässä kaupunginosassa, ja ostoskeskuksen alakerran food court mässäilevine asiakkaineen on kuin mistä tahansa kiinalaisesta kaupungista. Liikkeetkin ovat iloista aasialaista sekamelskaa ja tavarapaljoutta.

Supermarketin nimikyltissä lukee Chang Jiang ja kiinalaisten ravintoloiden keskellä on kiinalainen tatuointiliike. USA:sta muistuttavat täällä vain amerikkalaiset pankit.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi