Williamsburg – ehkä jo ylihypetetty mutta onhan se nähtävä!

Williamsburg New York
Mitäpä muutakaan sitä elämältä ja Williamsburgilta toivoisi? Kuva: Aaron Weiss / Unsplash

Williamsburg, Brooklynin kuuluisin kaupunginosa, on hip, pop ja chill, todellinen gentrifikaation ruumiillistuma. Williamsburg sen aloitti: 1990-luvulla kurja, rähjäinen, ränsistynyt kaupunginosa lähti uuteen nousuun, kun taiteilijat, hipsterit ja muut eksentrikot alkoivat muuttaa alueelle halpojen vuokrien perässä.

Heitä seurasivat pienyrittäjät mehubaareineen, vegaaniravintoloineen ja kierrätysmuotiliikkeineen. Taidegallerioita alkoi löytyä vähän joka kulmalta.

Sitten nousivat vuokrat, ja nyt moni gentrifikaatioprosessin aloittaneista asukkaista ja yrittäjistä on jo siirtynyt muualle.

Williamsburg ei ehkä ole enää aivan maineensa veroinen, mutta on se silti päiväkävelyn ja kenties illallisenkin arvoinen.

Jos ei muuten, niin ihan vaan siksi, että kotona joku kuitenkin kysyy, että kävitkö myös Williamsburgissa?

Bedford Avenue – Williamsburgin keskus

Williamsburg Bedford Avenue
Beadford Avenueta tyypillisimmillään. The Meatball Shop – missäpä muuallakaan kuin Williamsburgissa? Kuva: Chris Barbalis on Unsplash

Bedford Avenue on alueen pääkatu. Perille tuo L-metro.

Aivan aluksi kannattaa kävellä Bedford Avenueta etelään aina Williamsburg Bridgelle saakka, sitten vaihtaa kadun toiselle puolelle ja kävellä paluusuuntaan, ohi metroaseman, aina McCarren Parkiin asti.

Bedford Avenue on täynnä kahviloita, ravintoloita, baareja, pikkuputiikkeja ja tatuointiliikkeitä. McCarren parkissa puolestaan paikalliset ulkoiluttavat koiriaan, ottavat aurinkoa ja vaihtavat kuulumisia kavereiden kesken.

Kun Bedford Avenue on nähty, voi siirtyä sivukaduille ja kuljeskella päämäärättömästi Bedford Avenuen ja East Riverin välisellä alueella.

East River Park ja lauantain Smorgasburg-ruokamarkkinat

Jos on lauantai, kannattaa suunnata kulkunsa East River Parkiin. Siellä nimittäin järjestetään joka lauantai Smorgasburg-nimiset ruokamarkkinat.

Sata paikallista yrittäjää pystyttää ruokakojunsa ja 30 000 paikallista asukasta tulee herkuttelemaan. Tarjolla on, kuten kuvitella saattaa, lähes mitä tahansa!

Markkinat ovat auki klo 11–18, mutta tarjonta on laajimmillaan keskipäivän aikaan.

Williamsburg – hotellit ja majoitus

Williamsburg Bridge
Minimalistisen mukava puisto Williamsburg Bridgen kupeessa. Kuva: Aaron Weiss / Unsplash

Williamsburgin hotellitarjonta ei ole kovin laaja, mutta viime aikoina tänne on avattu muutamia pieniä, tasokkaita boutique-hotelleja. Myös Airbnb on hyvä vaihtoehto, jos haluaa asua kuin paikallinen.

Täydellisen hipsterimäiseen Williamsburg -kokemukseen sopii The Wythe, joka on kunnostettu satavuotiaaseen teollisuuskiinteistöön.

Edullista majoitusta tarjoilee suosittu Pod Brooklyn.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi