Madeiran sää ja ilmasto

Madeiran ilmasto sopii patikointiin varsinkin keväällä ja syksyllä. Kuva: Ville Palonen

Kuten portugalilainen kirjailija Vitorino Nemésio on kuvannut Madeiran ilmastoa, on kesä saarella pitkä muttei liian kuuma, syksy ohi niin nopeasti, että lehdet ehtivät tuskin pudota puista, talven kolmena kylmimpänäkään kuukautena lämpötila ei laske alle 15 asteen ja uudenvuoden ilotulituksia voi katsoa jäätelöä syöden.

Niiden rinnalla elää ikuinen kevät, joka saa kukat kukkimaan ympäri vuoden.

Paras aika matkustaa Madeiralle?

Madeiralle voi matkustaa ympäri vuoden, kesän ja talven keskilämpötilaero kun on Madeiralla vain kuusi astetta, mutta talvella kannattaa varautua sateisiin ja vuorilla lumen tuloon.

Parasta aikaa matkustaa ovat kevät ja syksy, jolloin ilmasto on leudon mukava. Kukkivia kukkia löytää ympäri vuoden, mutta kasvikunta on värikkäimmillään keväällä. Syksy taas on festivaalien aikaa, jolloin ympäri saarta vietetään kyläjuhlia.

Katso lentotarjoukset Madeiralle.

Joulu ja uusivuosi ovat vuoden lopun ajan sesonkeja, jolloin hotellien hinnat kaksinkertaistuvat – joten älä anna jäätelön mennä silloin väärään kurkkuun.

Katso tarjoukset Madeiran hotelleihin.

Maideran sää

Madeiran sää vaihtelee tunnetusti nopeasti – sekä ympäri saarta että samassa paikassa päivän mittaan. Eli ei pidä huolestua päivän olevan pilalla, vaikka aamulla sataisikin, muttei myöskään kannata tuudittautua uskoon, että auringonpaiste jatkuisi koko päivän.

Vuorilla on paras näkyvyys aikaisin aamulla ennen kuin pohjoisen sumupilvet nousevat peittämään maisemia.

Jotkut funchalilaiset ennustavat säätä etsimällä katseellaan merellä häämöttäviä Ilhas Desertas -saaria: jos ne näkyvät aamulla selvinä, illalla todennäköisesti sataa. Jos taas saaret ovat aamulla udun peitossa, se lupaa kaunista ilmaa loppupäiväksi.

Silloin tällöin Funchaliin iskee ”kypäräsää”, capacete, kun pilvet ja nahkea kosteus kerääntyvät pääkaupungin ylle kuin kypärä.

Saaren pohjoispuolella ilmasto on sateisempi ja kylmempi kuin vuorien pohjoistuulilta suojaamalla eteläpuolella, jolla Funchal sijaitsee. Pohjoisrannikolla sataa kaksi kertaa enemmän kuin etelässä. Mutta meri on pohjoisessa komeampi ja tyrskyt korkeampia.

Madeiran parhaat kohteet

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi