Santana – hassujen talojen pikkukylä Madeiralla

Santana Madeira
Santana tunnetaan perinteisistä taloistaan.

Madeiran pohjoisosissa sijaitseva Santana on kuuluisa perinteisistä, kirkkailla väreillä maalatuista taloistaan, joiden kolmiomainen olkikatto ulottuu lähes maahan asti. Idyllisen tunnelman täydentää taloja ympäröivä kukkaloisto.

Yhdessä taloista asutaan edelleen, muissa on käsityöpajoja ja matkamuistomyymälä.

Santana – tekemistä ja näkemistä

levada vaellus madeira
Caldeirao Verden levada-vaelluksella kuljetaan hulppeissa maisemissa. lKuva: VillageHero, Flickr CC

Perinteisten talojen lähettyvillä on pienehkö teemapuisto Parque Tematico da Madeira, jossa voi ihmetellä, jos välttämättä haluaa, jättiversioita Madeiran ikoneista kuten olkihatusta ja madeiraviinipullosta.

Vähemmän turistisia perinnetaloja voi bongailla myös São Jorgeen vievän tien varrella. Monet niistä ovat nykyisin käytössä varastoina ja lehmänmökkeinä; ihmiset ovat muuttaneet tilavampiin ja mukavampiin omakotitaloihin.

Lähettyvillä on myös Penha de Águia, komea Kotkakallio, yksi Madeiran pohjoisrannikon kuuluisimmista maamerkeistä.

Santanasta on lyhyehkö matka Caldeirão Verdelle, yhdelle saaren hienommista levada-vaelluksista.

Santanan hotellit ja majoitus

Santanan lähettyvillä on mainio, viininviljelysten ympäröimä hotelli Quinta do Furão, joka on myös suomalaisten matkatoimistojen listoilla. Rantakallioilla sijaitsevalta hotellilta avautuvat komeat merimaisemat.

Edullisempaan yöpymiseen, vaikkapa osa saarikierrosta, sopii mukava ja pidetty huoneistohotelli Casas de Campo do Pomar.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi