Porto Moniz ja Madeiran paras meriuimala

Porto Moniz
Porto Monizin laava-altaat ovat mahtava paikka pulikoida. Kuva: David Stanley, Flickr CC

Porto Moniz on entinen valaanpyytäjien kylä Madeiran luoteiskulmassa. Valaanpyynti lopetettiin Madeiralla jo vuosikymmeniä vuotta sitten, minkä jälkeen Porto Moniz on tullut kuuluisaksi laava-kallioiden suojaamasta meriuima-altaastaan.

Suuria torahampaita muistuttavat laavakivet ovat kehän muodossa, ja ylhäältä katsottuna näyttääkin siltä kuin uimarit pulikoisivat jättiläishain kidassa. Aallot kuohuvat hampaisiin, ja meri sinkoutuu korkealle ilmaan altaan edessä lyöden välillä altaaseen asti.

”Maailman kaunein uima-allas”, madeiralaiset sanovat.

Meriuimalaan on pieni parin euron sisäänpääsymaksu.

Rannan toisessa päässä sijaitsee tornimaisessa linnakkeessa pieni akvaario, Aquário da Madeira, joka esittelee sitä, mitä on suoraan pinnan alla, eli lähialueen kaloja.

Porto Monizissa on myös pieni tiedekeskus Ciência Viva Centre, joka ei tosin tarjoa kovinkaan suurta Heureka-elämystä.

Porto Moniz sijaitsee Funchalista nähden saaren kaukaisimmassa päässä. Kannattaakin harkita jäämistä yöksi, varsinkin kun Porto Monizin hotellit tapaavat olla hintatasoltaan varsin edullisia.

Porto Moniziin ajaa Funchalista kätevästi vuokra-autolla. Perille pääsee myös opastetuilla päiväretkillä.

Katso tarjoukset Porto Monizin hotelleihin.

Booking.com

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi